Gott nytt år !

image164
Gott nytt år på er <3 !

Tråkdag !

Har inte haft en speciellt spännande dag. Jag är helt slut och jag har ingen aning om varför. Har inte gjort någonting speciellt alls. Legat i soffan men en varm filt om mig och tittat på tv. Det behövde inte ens vara ett roligt program och se, bara nått att se på liksom. Har inte alls höga krav på underhållningen idag.

Nästa vecka börjar det hända saker. Måndag är det nyårsafton och vi ska ha fest här hemma. Idag blev det klart att det blir 18 personer allt som allt. Hoppas verkligen det blir lyckat.
tisdag lär jag väl ha en liknande dag som idag. Bara ligga och slappa.
Men sen på onsdag händer det grejer. Då kommer Sofia hit och vi har en hel del och göra kan man lungt säga.
Fredagen blir det resa till Stockholm och träffa Anna också :) Fick karta av mamma idag så vi kan leka lite turist, haha. Jag tror jag hittar lite i Stockholm, men inte så otroligt bra. Så karta ska verkligen med.

Sitter och väntar på att Sofia ska slita sig från sin älskade Harry Potter bok och komma in på msn. Vi måste planera det sista inför Stockholms resan på fredag. Det är väl ungefär det jag ska underhålla mig med idag.

Ha det bra !

Puss och kram / Anna
 

Nu är det jul igen !

Så kom dagen alla barn väntat på, julafton. Alla barn och jag iaf, haha. Kommer nog aldrig växa ifrån det, haha. Mormor kom hit idag igen. Ingen jul utan mormor <3 Sen kom även Fredriks mormor som är över 90 bast. Hon är verkligen hel skön, haha. "Vill du skåla med mig?" HAHAHA <3 Det är verkligen hennes favorit replik alla kategorier.

Som när jag var liten fick vi även den här julaftonen ett paket på morgonen. Då fick jag min plattång så jag skulle ha nått att göra fram tills de andra kom så vi kunde äta. Jo visst kunde jag underhålla mig med den ett tag. Men när håret väl är platt så finns det inte så mkt mer att göra. Mormor kom tidigt som alltid. Alla andra var klara förutom jag då. Självklart segast. Men vadå klockan var ju "bara" 12 (a). Vid 1 snåret hade Fredrik hämtat sin mormor också så vi kunde börja äta. Vi åt nästan enda fram till Kalle Anka började. Man tkr att man borde tröttna på att se samma klipp varje år, men faktum är att man hittar alltid nått nytt för varje år som går. Som i år kom familjen på att de i Djungelboken måste vara stockholmare, HAHA. "Hurru pyyyysen",,
När Kalle Anka var slut var det paket dags. Jag stod och trampa vid granen och ville börja dela ut paket, men det fick jag inte. Så jag gick tillbaka till soffan och satte mig igen. Sen några minuter senare fick mamma och Fredrik dela ut julkapparna. Johan och jag fick mest julklappar, men det kanske inte var så konstigt. Jag fick bl.a. en ny mobil. En Sony ericson S500i. Så om jag inte svarar när ni ringer någon dag så vet ni varför. Då hittar jag inte svara knappen, haha. Mormor fick sig också en ny mobil. Hon fick ärva Johans gamla. Inget fel på den alls, bara att Johan har tröttnat på den. Jag spelade in en ny ringsignal till henne så hon skulle höra när det var hennes mobil som ringde. "Mormor mormor, det är din mobil som ringer. Mormor mormor svara då. Du vet den där vita, nej nej den utan sladd. Mormor mormor MORMOR!"
Senare på kvällen spelade jag, mamma, mormor och Fredrik alias. Det var verkligen super kul. Jag skratta så jag grät ibland. För er som inte vet vad alias går ut på så ska jag förklara lite snabbt:
Man spelar i lag, två och två. Den ena i laget tar ett kort där det står 8 olika ord på. Man får en siffra och bakom den siffran står ordet du ska förklara för sin kompis utan att säga ordet som står på kortet. Sen fortsätter man så tills tiden är slut. Vill bara understryka att det inte alltid är speciellt lätta ord att förklara. 

Just nu sitter jag här och bara är. Vi skulle ha gått på bio imorgon men det fanns inte biljetter till den film som mamma och Fredrik ville se. Så vi tar det på onsdag istället. Så vad jag ska göra imorgon återstår och se.

Hur har din julafton varit?

Varma kramar i kylan / Anna
 

Jullov <3

Nu har jag inte skrivit på ett bra tag. Har verkligen inte hittat någon tid över till att göra det. Nu är iaf praktiken slut och im börjar jullovet <3. Det är verkligen efterlängtat må jag säga. Gud vad jag har sett fram emot att få vara lite ledig. Få vila upp sig. Jag är redan trött på skolan, och jag har bara varit där måndag och tisdag. Jag hade glömt bort hur otroligt irriterande vår ena klassföreståndare var. Jag blev påmind på en gång. Finns verkligen ingen jag kan irritera mig mer på. Hon får mig flippa ur totalt snart.

Var till rektorn idag också. Det låter värsta allvarligt när man säger så, men det var det inte. Jag skulle bara ta ledigt för att åka till Thailand nästa år :) Den 9:e februari bär det iväg, för det var helt okej att jag var ledig, haha. Han var hur snäll som helst. Natalie och min nya bästa kompis tror jag, haha. Mkt trevlig måste jag säga. Jaa verkligen. Stor skillnad mot vår puckade klassföreståndare. Kanske kan göra ett byte där? Eller det kanske man inte vill. Kan tänka mig hur mkt trubbel den damen skulle kunna ställa till som rektor.

Så är det julafton snart också :) Men innan dess ska jag väl ha hunnit med lite roliga saker hade jag tänkt. På torsdag ska jag iväg upp på stan och äta lunch ihop med ett Shirley fan som bor i Kumla :) Hon är jättesnäll och så. Ska bli riktigt kul. Var ett tag sen jag träffade henne nu. Inte för att vi brukar träffas så ofta. Men det går ju att ändra på :)
Sen på fredag är det julfest på mammas jobb. Det ska bli otroligt kul. Är verkligen alltid kul där. Vet inte riktigt varför, går inte att sätta fingret på det. Men det behövs ju inte heller. Det är bara gå dit och köra hårt :)
Så kommer ju käraste lilla mormor hit på fredag också <3 Vet inte om hon stannar enda fram till julafton på måndag eller åker hem mellan. Men det spelar ingen roll. Huvudsaken är att hon kmr :) Föresten mormor, om du läser kan du ju svara :)

Ska ner och ta lite bilder på Torsten nu. Hans uppfödare ville ha lite nya bilder på honom som hon kunde få lägga ut på hennes hemsida. Så det ska vi väl kunna orda. Kanske ska borsta honom lite innan då? Så kan blir en riktigt stilig modell menar jag, haha.

Ha en riktigt god jul om jag inte får tid över att skriva innan dess <3

Varma kramar i kylan <3 / Anna

Sjukan sprider sig !

Här om veckan var det jag som var sjuk. Nu när jag är tillbaka på benen igen verkar det som att alla blir sjuka. Det måste vara något som går alltså. Min lekisgrupp blir bara mindre och mindre för varje dag som går. Bara fler och fler som blir sjuka. Sen fick jag höra igår kväll att Shirley hade blivit sjuk och varit tvungen att hoppa över "The Christmas Show" igår. Sen hade hon skrivit brev på hennes hemsida idag också och förklarat att hon är har tal- och sångförbud och måste ställa in de tre första konserterna. Stackarn, hon som hatar att ställa in konserter. Hon skrev att hon t.o.m. hade gråtit över det hela, och jag kan inget mer än lida med henne. <3

Helgen är nu efterlängtad eftersom mitt intresse för praktiken börjar svalnat rejält. Men det verkar inte som det syns på mig eftersom min handledare idag gjorde min halvtidsbedömning och jag fick bästa reslutat. Hon kände att hon inte kunde göra den när halva tiden hade gått egentligen eftersom jag var sjuk. Det kändes skönt att jag inte hade någonting jag behövde förbättra nu. Förra gången vi pratade var det bara en sak och det har jag jobbat med den här veckan. Det gick visst strålande. Jag hoppas jag inte tappar intresset allt för mkt så att jag sumpar det här nu, men det tror jag inte. Då får jag väl ta mig i kragen och kämpa mig igenom den sista veckan. Har lite planer inför jullovet jag längtar väldigt mkt till. Så det är bara att se framåt och kämpa på.

Har ni planerat nått speciellt att göra på jullovet?

Puss och kram / Anna

Vad gör man?

Idag var det trött och grin måndag. Alla barnen var trötta och det betyder mkt bråk om ingenting och tårarna sprutar om vart annat. Oftast för ingenting det också. Som idag, de var tre tjejer som ville spela det nya mkt populära hockeyspelet dom köpt in. Men som ni alla kanske redan vet så kan man bara köra två. Då började den tjej som inte fick spela storgråta tills alla tre lyssnade på mig och jag erbjöd mig att spela med henne sen. Då var det över. Men inte nog med det, sen kom en kille och hjälpte den ena tjejen men inte den andra när dom spelade. Den tjej då som inte fick hjälp började gråta och slutade inte och gick därifrån. Då fixade jag bara lite snabbt så att den tredje tjejen fick spela istället och jag gick efter hon som grät. Då ville helt plötsligt inga spela längre och följde efter mig. Så ville den gråtande tjejen hålla mig i handen, och det kan man ju inte säga nej till. Dom är ju så söta. Men det ville ju såklart dom andra två tjejerna också göra då. Och jag är en människa jag med, även om man tvekar ibland, så jag har bara två händer. Då den som inte fick hålla i handen började ju såklart gråta då över det. Vad gör man? Först försökte jah lugna ner henne med att säga att jag kan inte göra något, jag har ju bara två händer. Men gav upp det rätt snabbt för det blev bara ännu värre. Försökte med att hon kunde hålla i kompisens hand, men det var inte heller bra. Gick över till att hon kunde få hålla i armen. Tillslut kom en ur personalen med en hjälpande hand, bokstavligt talat. 

Puss och kram / Anna  

Helgen

Igår, lördag, var det full rulle här hemma. Emma från Vänersborg var här i Örebro hos sina kusiner. Så vi passade på att träffas. Var mer än ett år sen vi träffades så det var super kul :) Tog tyvärr inga bilder, men kommer alltid minnas <3 Sen köpte mamma även en ny bil under lördagen. En skit snygg svart Peugeot. Det var då inte lätt att stava till, haha.

Idag blev det en tripp till Askersund för att kolla på lillebrors innebandymatch. Jag fick i uppgift att filma hela matchen. Lite lätt trött i armen blev man. Hoppas dom får lite användning av inspelningen, haha. Grabbarna vann med 4-1 och åkte nöjt tillsammans och åt. Jag och mamma tog nya bilen hem igen och åt inne i stan istället. En otroligt god hamburgare fick det bli. Så när vi var klara så gick vi runt lite i affärerna och tittade. Sen åkte vi hem och dog i soffan, haha. Jag lyckades tillslut få ihop en sammanfattning av praktikveckan. Det satt hårt inne. Jag kom ju knappt ihåg vad vi hade gjort, haha. Sen var jag så trött att jag nästan inte kunde tänka klart. Men en liten sammanfattning blev det iaf. Tog mig upp till mitt rum efter ett tag och satte mig vid datorn och försökte installera Photoshop på min dator. Det gick galant den här gången efter förra gångens katastrof. Tog fram den bok jag fått om just Photoshop och lyckades fixa lite bilder. Blev ovanligt nöjd. Bilderna blev urläckra. Kan ha varit för att det var just självaste skönheten Shirley Clamp på bilderna också. Kanske lägger in bilderna senare. Just nu har jag inte riktigt tid.

Puss och kram / Anna
 

RSS 2.0