Pluggarhelg

Nu var det ett tag sen jag skrev, igen. Skolan tar rätt så mkt tid. Läxorna kommer in på löpande band och så går man ju länge på dagarna. Sen är det mycket träningar och sånt nu också. På riktigt dumma tider. Man hinner bara hem från skolan, slänga i sig nått att äta och sen är det iväg igen. Så kommer man hem jättesent. Så då är det dags att nanna kudden redan. 

Som sagt nu har skolan satt igång på allvar. Vi har inte haft speciellt mkt läxor innan men nu kommer allt på en gång. Vilket jag nästan förstod och hade räknat ut efter hur det var i 9:an. På onsdag har jag matteprov, nästa onsdag är det prov i barnsutveckling, och veckan efter det ska jag ha läst ut min engelska bok och börjat göra en bookreport som ska vara inlämnad veckan efter det. Sen är det äntligen höstlov. Väl behövligt kan jag tänka mig. Då händer det grejer vill jag lova. Först av allt så kommer jag större delen av lovet att vara i Borlänge hos min underbara bästis Sofia :) Tror det håller på och bli mitt andra hem, haha. Men det roliga slutar inte där. Sen på helgen åker hon och jag till både Grängesberg och sen min hemmaplan Örebro för att se, och för hoppningsvis träffa, Shirley Clamp <3. Hur många tror jag längtar ihjäl mig till höstlovet?

Nej nu ska jag ta och hasa mig ner till köksbordet igen och göra lite matte och försöka få ihop mitt estetiska arbete om olika målartekniker som passar barn. Låter lättare än vad det är, tro mig.

Puss och kram / Anna

Oturen slår till igen !

Allt började redan igår kväll på träningen. Jag hatar när jag har rätt ibland. Jag fick avbryta träningen redan efter uppvärmningen för att jag hade så ont i ett av mina knän. Jag kunde inte springa. Så där rök den träningen. Var ju jättekul :/

Sen fortsatte det idag. Började med att jag försov mig. När klockan ringde reagerade jag inte ens på att det var den utan undra vad det var för störande ljud som lät. När jag kom på att det var klockan så slog jag av den argt och somna om. Mormor kom upp och väckte mig tillslut iaf och tur var väl det.

Skit dåligt väder har det varit också hela dagen. Har det inte regnat så har det iaf varit mörkt och kallt. Är det så hösten ska vara? I så fall tkr jag inte om hösten. Den brukar inte vara så. Sen idag har jag kännt mig allmänt ensam. Irriterat mig på mkt dessutom. Men jag vet ju varför, men det är jobbigt ändå. Sen är det ju aldrig kul och få reda på att folk snackar skit om en. Vad har jag gjort nu då? Jag blir tokig att jag aldrig kan få vara glad i en längre period. Kan ni inte bara sköta er själva och skita i andra.

Puss och kram / Anna

Smycken i mängder !

Jag och mormor gav oss iväg upp på stan idag. Mormor ville köpa ett halsband som passade till sina nya kläder hon hade köpt. Jag skulle köpa lite sånt där smått och gott, bl.a. ett nytt lås till skolan och lite pärlor för att kunna göra smycken. Vi hittade allt vi ville ha och stannade till på ett café och fika lite. Daimtårta med grädde blev det, mums.

Väl hemma igen började mormor laga mat och jag satte mig med mina smyckesgrejer. Nu skulle det bli en massa smycken allt. Jag började med att göra ett halsband till mormor. Jag blev nöjd och mormor med. Det är ju faktiskt huvudsaken att den som ska ha det på sig blir nöjd. Sen satte jag igång och göra lite saker till mig själv. Är fortfarande inte klar, har lite paus för jag fick lite ont i nacken av det där. Satt antagligen konstigt. Men hittills har det blivit tre par örhängen och tre armband. Fler armband är på gång. Kan lägga ut en bild på allt jag gjort sen för er som är nyfikna och se hur allt ser ut :)

Sitter just nu här och lyssna på Shirleys nya singel "Jag tar en annan väg". Låtarna är så himla bra. "Ett hus på stranden" är den andra låten som är med på singeln. Så otroligt grymma låtar så man kan ju knappt sluta lyssna på dom. Riktigt roliga att sjunga också. Jag som sjunger hela tiden har nu fått utöka min sånglista, haha. Vilket är jättebra. Mina kompisar börjar tröttna på dom andra låtarna, men inte jag.

Ikväll tror jag att mormor och jag ska kolla lite på film. En beck film som varken hon eller jag sett. Vi skulle kollat på den igår men då var det ju "idol". Blev lite snopen idag, vi hittade idoltröjor när vi var ute på vår shoppingtur. Jag undrar bara, är det någon som köper det? Finns säkert någon men skulle vara kul och veta vad det är för folk. Jag skulle iaf inte köpa en. Säger jag nu och så tar det väl tre veckor så går jag också runt med en, haha. Nejdå, men det skulle vara lite typiskt mig.

Får se om jag lägger ut bilder på smyckena sen eller om det kommer senare.

Ha det bra <3

Puss och kram / Anna

Tillbaka igen !

Jag har fått mkt önskemål om att jag ska skriva lite oftare här. Det är tyvärr väldigt svårt att hitta tiden. Jag kan inte mer än lova att jag ska försöka att skriva lite oftare. Hoppas ni blir lite mer nöjda med det.

Inte alltid så lätt att skriva heller. För det första måste man ha nått att skriva om. Skolan bidrar inte med så mkt spännande upplevelser så man har inte så mkt att skriva om helt enkelt. Så nu frågar jag er, vad vill ni jag ska skriva om? Jag vet att alla ni som läser här inte har samma intressen som jag, så jag undrar, vad är ni intresserade av att läsa om när ni är här? Vad förväntar ni er att det ska stå här? Vill ni bara att jag ska berätta om hur min dag varit eller är det nått annat som lockar mer? Så de här frågorna vill jag att ni ställer er själva och svara på till mig så snabbt ni kan. För har jag inget att skriva om kan jag ju inte skriva nått.

Imorgon har jag iaf studiedag men tro inte jag bara ska sitta hemma och slöa inte. Jag och Natalie har fullt schema ändå. Vi har inte riktig koll på om vår gamla skola har studiedag också, men har den inte det ska vi titta in dit en snabbis. Sen drar vi upp på stan för att shoppa lite inför torsdagens skolfotografering. Så passar vi på att äta nått gott uppe på stan och tar sedan turen förbi biografen och tittar på någon trevlig film. Tror det kmr bli en toppen dag. Kan inte tänka mig nått annat.

Nu medans jag väntar på att Sofia ska komma in på msn ska jag passa på och jobba lite matte. Fick reda på idag att vi ska ha ett matteprov vecka 40. Men jag går i den "bästa" mattegruppen, vilket jag också fick veta idag, och vi skulle ha prov ihop med alla andra mattegrupper också så vår lärare sa att vi lär inte ha några problem med det provet. Den "sämsta" matttegruppen är nämligen dom som inte fått godkänt i matten i grundskolan. Jag är fortfarande förvånad över att jag är med i den "bästa" mattegruppen. Särskilt efter dagens lektion, haha. Gud vad förvirrad jag blev där ett tag. Men det ordnade sig tillslut. Hatar att räkna med negativa tal och sånna där långa tal som man bara får panik över att se. Kan ta ett exempel: 10+5x(-15)-5 eller (-6)x(-2)-2x3. De där talen var ändå inte de längsta jag haft, men så himla jobbiga för man måste ju verkligen tänka till. Man kan liksom inte bara lulla igenom dom direkt. Så nu är det nog dags att ta tag i den där matten och se till att få det gjort.

Ha det så bra ! Jag ska försöka skriva lite oftare nu.

Puss och kram / Anna

Rätt eller fel?

Fick lite lust och skriva lite här idag. För det första måste jag rätta till det jag skrev i det senaste inlägget. Shirleys singel kommer inte ut förän den 12 september. Men ska jag vara ärlig så var det faktiskt Shirley själv som sa den 11:e. Men jag är ju inte förvånad direkt att det inte riktigt stämde. Inget illa mot Shirley alls, men hon har ju så mkt och hålla reda på så det klart det blir fel ibland. Så har jag det sagt också.

Jag har börjat att ändra på mitt liv sakta med säkert just nu. Jag vill inte vara så osocial som jag är just nu. Sitta framför datorn hela dagarna. Men det är ju så, har man inget annat att göra hamnar man så lätt där. Idag började allt med att jag bara följde med mamma och handla, sen blev det mer och mer saker ut efter det. Vi åkte även iväg och köpte blommor då, som då blev till att vi åkte till pappas grav och plantera nya blommor där. Jag fick även nya blommor till mitt rum. Det behövdes eftersom jag inte är den bästa på att hålla dom vid liv. Sen var det även inplanerat att vi skulle få gäster idag. Det var våra förra grannar som skulle komma hit. Men det blev lite ändrat så vi gick bort till en av dom istället för den omtalade Svea skulle med och då var det mkt lättare att vara "hemma" om hon skulle behöva sova eller så. Jag blev även barnvakt till Svea. Jättekul nu när hon inte är lika blyg som förut. Mina lösnaglar var väldigt roliga att hålla på med, och riktigt fina också tror jag hon tyckte dom var. Shirley, du är inte ensam, haha skoja ! Eftersom jag nu också börjat på gymnasiet med linjen "Barn och fritid" var det ju ett utmärkt tillfälle att verkligen testa det jag hitills lärt mig. Visst blir man glad när saker funkar? Sen att man får höra att man själv är så himla bra på det man gör, det känns ju så bra. Jag vet vad jag gör nu, och det är så underbar känsla. Förr har det varit att man testat sig fram och tänkt "funkar det så funkar det". Nu vet jag.

Har precis kommit hem ifrån allt det där. Resten av familjen är kvar men jag frös så och mådde inte riktigt helt okej så jag gick hem. Det är så skönt med dom, man känner sig inte tvingad till nått. Jag vet att har jag lust att göra nått, då gör jag det. Det är ingen som dömmer en för det. Dom är verkligen som den släkt jag alltid drömt om men aldrig haft. Känns så bra att ha dom. Det låter konstigt för vissa att man tar sådana vänner större än sin egna släkt, men för mig är dom viktigare. Eller inte mormor och farmor då, dom är högre, men sen är det faktiskt dom som kmr näst på min lista. Jag vet faktiskt inte om dom vet om det, så jag hoppas ni läser det här så ni förstår hur mkt ni betyder för mig <3 Är inte alltid så bra på att visa det. Men jag hoppas ni vet <3

Jag märker numera på mig själv att jag utvecklas mer och mer. Jag börjar näst intill få lite panik över att jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv i framtiden. Jag vet att det är långt kvar och inget jag behöver tänka på än, men jag vet inte. Jag vill gärna ha koll och nu när jag inte har det blir det som en oroväckande sak. Det har mkt med skolan och göra. Hela tiden får man frågan "Vad vill du jobba med när du blir stor då?". Mitt svar blir hela tiden "Jag vet inte", för det gör jag verkligen inte. Det är egentligen inget man ska sitta och fundera på för jobb kommer man antagligen att byta flera ggr om. Men ändå. Jag har börjat tänka mer och mer på allt sånt där. Min framtid överhuvudtaget. Med framtid menar jag även den som kommer väldigt snart inpå, t.ex. kan det vara bara nästa vecka och sånt. Jag tänker helt enkelt mer, både på gott och ont. Det medför ju både för- och nackdelar. Jag vet ju vad jag drömmer om att göra med min framtid, men jag vet inte om jag räcker till för just det. Vet inte om det är rätt eller om jag är tillräckligt bra för det. Många kommer nu på en gång förstå vad jag pratar om, vissa förstår ingenting. Jag har berättat det här för vissa, vissa inte. Det har inget med om jag tkr om personen i fråga eller inte, det har med hur jag tror att personen i fråga kommer reagera på det. Endel vet jag kommer tycka att det är en helt okej dröm, medans andra kommer tycka att det kanske är lite väl mkt. Så jag vet fortfarande inte, är det rätt eller fel?! Borde jag drömma om det här egentligen eller är det bara att ge upp på en gång? Ska jag testa och se vart det bär eller ska jag bara lägga ner? Tänk om man kunde få alla svar på sina frågor. Vad lätt allt skulle vara då. Livet är komplicerat och svårt, men så fort man hittar sin väg som man ska gå blir det mesta så mkt lättare. Gör jag rätt eller fel? Det tror jag är allas livs stora fråga. 

Puss och kram / Anna  

"Jag tar en annan väg"

Jag har hittat ett klipp på youtube från i lördags när jag var i Stockholm och såg Shirley Clamp. Det är när hon sjunger sin nya singel "Jag tar en annan väg" som släpps nu på tisdag (11 september). Låten är helt underbart bra, men lite avikande mot vad hon gjort förr. Men som sagt, grymt bra !



Jag vågar inte riktigt skriva ut texten eftersom jag inte är 100% säker på att det är det hon sjunger. Ni får helt enkelt lyssna själva och höra det ni hör :)

Puss och kram / Anna

Ett minne för livet <3 !

Nu var det ett bra tag sen jag skrev här. Har haft lite annat för mig kan man väl lugnt säga. Skolan är igång, träningarna har börjat och som om inte det vore nog så reser jag och far som aldrig förr. Nu i helgen har jag varit i Borlänge hos Sofia och så åkte hon och jag till Stockholm för att träffa Shirley Clamp och alla underbara vänner man träffat genom henne. Tänkte jag skulle berätta lite om det. Kmr nog numera att bara skriva såhär någon gång ibland, för tiden räcker verkligen inte till.

Resan började från hemma plan Örebro på fredagen. Nästan direkt efter skolan satte jag mig på tåget mot Borlänge och Sofia. Jag hade ingen bestämd plats så det var bara att sätta sig där man ville. Det var inte mkt folk på tåget så jag tog upp lite extra plats, jag brukar vara bra på det. Hade handväskan på stolen brevid och satt och rota i den ibland när jag blev allt för rastlös. Ju längre tiden gick ju rastlösare blev jag. Så satt det en kille i 20 års åldern bakom mig som efter en stund sa: "Ursäkta, vill du ha en öl?" Jag svarade snabbt nej tack och återgick till mitt rotande i väskan. Några minuter senare frågade han: " Ursäkta, vet du när tåget kommer till Borlänge?" Jag svarade att om det inte blivit någon försening så kmr det fram vid 20:00. Han tackade och jag slutade rota i min väska och gjorde inte det på resten av hela resan för att undvika honom, haha. Väl hemma hos Sofia tittade vi på "Göta kanal 2" och sen gick och la oss rätt så snart efter det. Vi ville ha morgondagen där så snabbt som möjligt.

Vaknade tidigt på lördagen. Var nog både lite nervös och bara otroligt glad att det äntligen var dags. Kunde inte somna om så jag låg och vänta på att kl skulle bli 8 så jag och Sofia kunde gå upp. Vi kom iväg från Borlänge vid halv 10. Vi stannade på vägen och åt en macka. Ungefär halv 1 var vi framme i Stockholm och i Kungsträdgården. Jag skickade sms till både Anna och Nathalie som jag visste skulle vara där. Nathalie hade redan parkerat mitt framför scenen och Anna var påväg i tunnelbanan. Tillslut var vi alla samlade och roade oss på alla möjliga sätt innan konserten satte igång. Det var inte bara Shirley Clamp som sjöng utan andra också, bl.a. Emilia, Danny, Sanna Nielsen och Sonja Aldén. Shirley sjöng "Min kärlek", "Att älska dig" och hennes nya singel som kommer ut den 11 september som jag tror heter "En annan väg". Den var rätt så annorlunda mot vad hon gjort tidigare, men shit. Jag är redan helt förälskad i den där låten. Har hört tre låtar från Shirleys nya album som kommer ut den 24 oktober, och alla är helt underbart bra! Sen att hon har skrivit alla låtarna själv gör det ju helt magiskt. Hon är ju hel grym ! Verkligen en stjärna. Hon är född till att vara det alltså. <3

Efter konserten gick vi bakom scenen för att försöka få tag i Shirley. Hon stod med folk till både höger och vänster och skrev autografer när vi kom dit, haha. Vi ställde oss mitt i mängden och bara titta på. Jag tog lite kort men det var inte helt lätt. Rätt som det var kunde det komma ett huvud precis framför en så man var ju inte så smidig där. Vi hade inte så mkt och göra och allt stod rätt stilla så jag och Anna började sjunga lite. Vi sjöng allt möjligt. Så började vi sjunga på "Du är allt", och Shirley hörde oss då och titta på mig och sa: "Vad fint". Jag ska verkligen inte ta åt mig all ära av det, det var ju minst lika mkt Anna som sjöng. Anna och Anna, som gjorda för varandra. Efter ett tag kom vi iaf fram till Shirley. Det efter både hoppa över staket och platsbyte, haha. Men vi kom fram tillslut iaf. Jag vet inte vad jag ska säga, hon är helt UNDERBAR! Jag kan inte ens beskriva känslan i kroppen när hon gång på gång säger mitt namn, när hon ler sina otroligt vackra leenden och när hennes ögon bara glittrar sådär som dom alltid gör. Fick en lång och varm kram och en liten puss på kinden. Hon undrade hur det var med mig och jag berättade att jag var lite förkyld men mådde bra ändå. Vi tog kort och Shirley skämta som hon alltid gör. Sen fick hon syn på mina naglar och utbrast: "Guuud så fina naglar". Jag blev jätteglad fast det är lösnaglar. En hade ramlat av och jag hade varit helt förtvivlad innan hemma hos Sofia och Sofia hade försökt lugna ner mig och sa att Shirley kommer ändå inte titta på dina naglar. Då höll jag med henne och tänkte att det gör ju inget, vem tittar på naglar liksom. Nu har vi svaret: Shirley Clamp ! Jag kommer kunna leva på allt hon sa och allt hon gjorde hur länge som helst. Är så himla glad och lycklig. Nu är det bara 2 månader kvar tills jag ska iväg till Borlänge igen och åka iväg med Sofia och träffa vår underbaraste stjärna, Shirley Clamp <3

  
1. Shirley och jag 2. Shirley och Sofia 3. Anna och Shirley <3

Tack tjejer för en underbar dag. Ni är tre är det bästa jag har <3 !

Puss och kram / Anna

RSS 2.0