Hemma igen!

Ungefär klockan 9 i morse intog jag svensk mark. Jag började resan igår vid kl 14 svensk tid (19 thailänsk tid) och var ju då som sagt framme i Sverige kl 9 i morse. Det är en rätt lång resa, men det gick väldigt fort den här gången. Jag sov nästan hela vägen från Thailand till Amsterdam. Vaknade i stort sätt bara för att äta. Sen fick vi oss en springtur på Amsterdams flygplats för att hinna med nästa flyg, som jag också somnade på och vaknade till ännu en frukost, haha.

Var hemma i Örebro vid 13 tiden och har sen dess inte gjort så otroligt mycket. Jag har ätit riktigt svensk mat, köttbullar och mackaroner, duschat och börjat tvätta lite. Så nu sitter jag här och ska uppdatera mig i vad som hänt när jag varit borta. Tror jag börjar få koll på läget igen, haha. Mikael Jackssons död har väl ingen i hela världens missat, inte ens thailändarna. Vi var i Bangkok från i lördags och hade då både CNN och BBC på hotellrummet. Ungefär de kanalerna som vi förstod något av. Där pratade de ju inte om något annat än honom. Så där är jag mer än fullt uppdaterad.

Men det finns ju annat här i världen som man kanske vill ha lite koll på. Sånt ska jag kolla nu. Ni får vänta med bilder och annat från semestern tills senare.

Pusshej!

Livet i resväskan

Så var det återigen dags att packa väskan och åka vidare. Lite längre bort denna gång, nämligen Thailand. Blir borta till den 30 juni och jag vet inte om ni kan räkna med så mkt uppdatering i bloggen när jag är borta. Vi kommer ha med en dator, men den ska vi i stort sätt bara använda för att förutse vädret. Men förvänta er ingenting så blir det en glad överraskning om ni kommer in och ser att jag har uppdaterat ;)


Ikväll blir det bio med Filip. Vi har faktiskt varit tsm i 3 månader idag. Så drar jag imorgon, haha. Det är ju bra tajming också. Men så kan det vara ibland.

Nu är det verkligen dags att packa så jag hinner med allt!

Pusshej!

Bebis besök

Igår var jag, Malin, Linnéa, Josefin och Emma hemma hos Natalie. Vi har ju inte riktigt haft tid tills nu att komma och hälsa på efter det nya tillskottet i familjen, Elina. Den lilla har hunnit bli 5 veckor nu, så liten. Hon fick en liten nalle av oss som visade sig vara nästan lika stor som hon själv, haha.


Vi fick ju se lite sol också igår så dagen kunde ju inte ha blivit bättre. Vi gick ner till hästarna och skulle, som Natalie sa, vattna de. På riktig svenska betyder det att vi skulle fylla på vatten till de. Men vi tog oss också en ridtur. Jag red för första gången. Kanske inte på världens största häst, men tro mig, för mig var den där gigantisk!

 

Vi hann också med att vara lite barnvakt. Går man barn och fritid så gör man, haha. Vi hade verkligen jätteroligt och jag bara älskar att vara med er. Man blir så otroligt glad. Med tanke på att en bild säger mer än tusen ord så får ni se dagen i bildform istället :)


 

Vi måste ses mer på lovet tjejer!
Puss på er <3

Nationaldagsfirande i Stockholm

Igår var det Sveriges nationaldag och den firade jag i Stockholm. Det bestämde jag i onsdags, men det gick ju bra ändå. Jag kom ju dit, haha. Shirley, Sonja och Sanna skulle vara med på en konsert vid Skeppsbron som senare på kvällen skulle sändas på svt1. Dit begav vi oss, Natalie och jag. Men först gick vi lite på stan och jag köpte en bikiniöverdel.

Vid halv 2 tiden gick vi ner till Skeppsbron i det mycket kalla vädret. Vi satte oss där och väntade på Anna och kollade på lite rep inför kvällen. Rätt som det var kom det förbi två tjejer jag känner igen, Sonja och Sanna. Det gick inte att missa de. De är längre än de flesta sen plus höga klackar. De syns, så är det bara, haha.

Lite senare var det dags att repa sista nr:et på konserten och då skulle alla artister vara med. Så självklart kom Shirley, Sonja och Sanna ut på scenen då. Jag vet inte om Shirley såg mig då, men det såg ut som det. Fick inte speciellt mycket bra bilder såg jag när jag tittade igenom de förut. Det var så kallt att jag skakade, så många av bilderna blev väldigt suddiga. 


Senare repade de också det bara de skulle sjunga. Så fint det var alltså. Astrid Lindgrens sånger, det är ju verkligen sommar. Tog lite bilder då också. Fick två fina bilder, en på Shirley och en på Sanna. Då hade också Anna kommit :)

 

När de repat det så gick vi till McD vid slussen för att värma oss. Det var så otroligt kallt! Jag frös så otroligt och man uppskattade verkligen värmen inne på McD då. Kissnödig hade man blivit också så det gjorde vi någonting åt när vi ändå var där. Vi satt där ett tag och pratade och Natalie och jag delade på en muffin och Anna köpte en kanelbulle. Intressant va?

Vi gick tillbaka en stund senare och gick då runt vid slottet och pratade och försökte hålla värmen. Det var inte lika kallt ute nu, men fortfarande ingen direkt värme. Riktigt svenskt sommar väder. Anna åkte sen vidare till sin klassmiddag som hon skulle på och jag och Natalie gick tillbaka till scenen. Vi hann inte mer än ställa oss där innan Shirley, Sonja och Sanna kom och gick förbi. Shirley hade verkligen fått upp farten när hon gick vid oss och Sonja blev stoppad av de bredvid oss och jag försökte få kontakt med Shirley. Först sa hon bara hej och gick förbi för hon såg inte alls vem det var. Så jag "ropade" igen och då kände hon igen rösten och vände sig om och såg mig. Hon blev jätteglad och jag fick en kram. De hade bråttom iväg sen för konserten skulle börja om bara några minuter så det var dags att fixa det sista så vi pratade bara lite snabbt och sen gick hon.

De var så fina på scenen och de trotsade det kalla vädret och hade somriga fina kläder på sig. De sjöng minst lika fint den här gången och jag fick några fina bilder på de. Men jag hade börjat frysa riktigt ordentligt igen då så mer än hälften av alla kort jag tagit är suddiga. Sen stod ju inte de helt stilla heller hela tiden ;)



När hela konserten var slut så hade Shirley bråttom iväg för att hennes lilla bebis satt och vänta i en taxi på henne. Men jag fick en kram och en väldigt snabb pratstund och sen var hon iväg. Sonja och Sanna fick jag däremot med på bild men sen gick jag och Natalie för vi frös så otroligt.

 

Trots vädret hade jag en jättebra dag!
Tack alla som gjorde denna dag toppen bra!
Ni är guld värda <3

Sista skoldagen

Idag var sista skoldagen innan sommarlovet. Hade bara ett prov i kommunikation, som gick helt okej. En del saker hade jag inte alls pluggat på, men jag hoppas det gick bättre än det kändes iaf. Jag skrev ju iaf på alla 8 frågor, sen var det mer eller mindre fantasi på alla, haha.

Natalie, jag och Josefin hade lite skolturné idag. Först var vi ju såklart på vår skola och gjorde provet, sen åkte vi vidare till Virginska för att jag skulle lämna in lite papper och sånt efter Spanien resan. Äntligen är alla de papprena klara! Så skönt, då får jag tillbaka mina pengar imorgon som jag lämnade inte för att jag skulle lämna in alla papper i tid. Sen efter Virginska blev det promenad till Rudbeck för att lämna Natalies arabiskaböcker i receptionen. Men ja, det uppstod ju då lite problem. Rudbeck har ingen reception, haha. Vi frågade några elever och de förklarade så snällt vägen, men när vi kom dit berättade lärarna att de inte haft en reception på ett år nu. Snacka om att ha koll, haha. Tycker det är mest otroligt av Natalies lärare att inte veta om det, haha.

Nu på eftermiddagen har jag pluggat, som vanligt. Men snart är det slut på det. Jag orkar inte mer nu, även om det inte känns som att jag kanske riktigt gjort klart uppgifterna. Det får bli såhär för jag orkar inte bry mig längre. Behöver sommarlov nu!

Nu ska jag luta mig tillbaka och kolla på sjukhuset i 30 minuter. Sen kanske jag får ett nytt ryck och kollar igenom uppgifterna igen och ser om jag kommit på nått mer jag kan skriva med innan jag skriver ut de och ger upp skolan helt för sommarlov!

Pusshej!

Grisar det är vi allihoppa!

Jag har inte uppdaterat på ett tag nu. Försökte göra det häromdagen men som blogg.se är ganska så kända för vid det här laget så blev det krångel så jag gav upp.

Sov hos min älskling i natt. Vi tittade på Shrek igår kväll som gick på tv4. Den är ju så otroligt bra alltså. Engelskt tal är ju roligast. Första gången jag såg med engelskt tal faktiskt, det blev lite annorlunda. Men det är nog bland de filmer som jag faktiskt kommer ihåg slutet på, haha. 

Idag var det ju då dags för krampen. Man tar det ju som en självklarhet att denna dag ska bjuda på strålande sol på klarblå himmel, men inte idag. Vi hade spöregn från början till slut. När det nästan var slut tröttnade jag på vädret, frös som en jag vet inte vad, så vi gick till McD för att äta och framför allt värma oss. Vi fick senare det glädjande beskedet att vi vann :D Nästa år beställer jag då strålande sol, klarblå himmel och ännu en seger. Sista året, iiiih!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Har prov imorgon kl 12 som jag suttit och pluggat på nu ikväll. Har väl gått sådär, men jag får hoppas att någon hjärncell har snappat upp någon kunskap och är villig att dela med sig av denna imorgon under provet. Blir hem och plugga det sista sen på eftermiddagen för att sen ha skolavslutning på torsdag :D SOMMARLOV! Så passa er där ute ;)

Pusshej!

RSS 2.0