Jag fick låna en ängel

Den 27:e februari 2004 förlorade världen en ängel, min pappa. Det är sex år sen idag och jag kan inte låta bli att undra en mängd saker. Hur skulle mitt liv se ut om han fortfarande fanns? Vore livet annorlunda? Skulle jag vara annorlunda? Är det som så många säger, sitter de och tittar ner på sina älskade? Eller finns det kvar på jorden i en annan skepnad? Ingen vet och ingen kommer någonsin få veta. Det enda jag vet är att jag fick låna en ängel, för en liten stund.



Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv
i varje andetag
Du togs bort från mig
alldeles förtidigt
Jag fick låna en ängel
för en stund

Jag saknar dig pappa! <3


Vilken härlig dag

Vilken härlig morgon. Vaknade klockan halv 8 av ett skrikande djur utanför dörren. Ja, det var Torsten, 8 kg katt som försökte trycka sig in i mitt rum. Tillslut gav jag upp i försöket att låtsas som att jag inte hörde och gick upp och släppte ut honom. Har varit vaken sen dess.

Filip gick upp en halvtimme senare för att äta frukost innan han tog bussen in till stan för att jobba. Jag gick upp, för jag kunde verkligen inte somna om. Efter att ha bytt tvättmaskin och plockat ur och i diskmaskinen kom även Johan och My ner. Det tog inte lång stund innan Torsten dök upp utanför fönstret med en halvdöd fågel i munnen. Jag skickade ut Johan för att döda fågeln och tog in Torsten.

Ja så började min morgon. Vilken härlig dag, eller vad säger ni?

Jag hittade ett rum

Sista praktikdagen idag. Allt gick jättebra och vi hade hela sex st barn. Visst låter det stressigt på en avdelning som i vanliga fall är 21 st? Man får ju akta så man inte jobbar ihjäl sig alltså, haha. De fick mina välbakta chokladbollar, men de var inte så uppskattade som jag trodde. Kan ha något med och göra att de tryckt i sig pizza precis innan också. Men det gör inget för mig. Då finns det kvar ett helt gäng till mig, Filip, Johan och My tills ikväll.

Har precis städat klart mitt rum, och vet ni vad, jag hittade faktiskt ett rum där under all bråte. Det kunde man inte tro, men så är det. Så just nu håller jag på och tvättar för att ha något att sätta på mig nästa vecka. Det vore ju rätt trevligt faktiskt. Men för tillfället så är det sängkläderna som ligger och rullar runt i tvättmaskinen. Tänk så duktig var jag så jag till och med tvättar mina sängkläder. Det sker under ibland ;)

När som helst lär Johan och My droppa in här. Det kan tas ganska bokstavligt talat faktiskt eftersom vi har ungefär 1 meter snö utanför fönstret och en temperatur på +1 grad ute. Jag bara väntar på att antingen något av taken runtomkring rasar ihop eller att det börjar rinna in vatten. En meter kramsnö/slask väger ändå en hel del. Men med tanke på graderna lär det inte vara en meter snö imorgon när vi vaknar. Underbart om ni frågar mig. Det närmar sig vår, ÄNTLIGEN!

Tiden rinner iväg

Imorgon är sista dagen på praktiken. Känns lite konstigt faktiskt. Förra gången jag hade praktik i Sverige satt jag de två sista veckorna och frågade mig "Är det inte slut på praktiken snart?". Den här gången står jag och frågar mig "Är det redan slut?". Det har gått så fort, vet inte vart tiden tog vägen.

Efter praktiken idag åkte jag till coop och köpte lite grejer för att kunna baka chokladbollar till barnen. Det ska de få mumsa på imorgon tänkte jag. Tkr det är kul att bjuda på något sådär sista dagen, men det blev ju såklart extra roligt nu när jag fick biokort på 200 kr idag. Stort tack! <3

Nu ska jag sova vilken minut som helst. Är riktigt trött. Skönt att man ska få vara lite ledig nästa vecka. Inte alls långt kvar till onsdag nu när jag och Linnéa ska till Sthlm och se/träffa Shirley. Det ska bli så himla kul och jag längtar så mkt att jag snart spricker! 

Nej det blir nog sängen nu. Ögonlocken är tunga som cementklumpar och jag gäspar lika stort som ett trevåningshus. Sovmorgon till tusen i helgen. Gud vad skönt att få sova ut för en gångs skull!

En dag som för alla andra

Alla i Örebro har nu sportlov, alla utom jag. Men jag har valt det själv. Idag har jag dock varit ledig. Tog med mig Johan och My till Marieberg och kom hem med lite allt möjligt. Allt ifrån en jeansjacka till godis. Så kan det gå.

Imorgon är det dags att gå till dagis igen. Men det blir en lite speciell dag. Elma kommer på besök för vi ska göra en psykologiuppgift där vi behöver undersöka barns utveckling. Så passande när vi har praktik. Så det ska vi lösa.

Praktik resten av veckan sen blir det helg igen. Mamma och Fredrik sticker till Stockholm så jag är katt- och kanske även barnvakt. Eller ja, barn och barn, brorsan fyller ju 17 i år. Men så är det. Sen kommer min nervösa match. Ska döma damer div 3, och som om inte det vore nog så är det enda laget dövt så man måste hålla på och stampa och greja. Men varför inte liksom?

Ska snart åka hem till mig, men ska vänta en stund till och se om Fredrik kommer hem från Stockholm idag eller inte. Gör han det blir jag nog kvar ett tag till, men det ser inte ut som att tåget kommer komma i tid iaf. Inte med all snö. Jag säger ju det, snön ställer bara till det nu. Vår vore inte dumt alltså.


We had a problem

Såg nyss att miniatyrbilderna jag la in på Shirley inte gick att klicka upp. Har fixat det nu så nu går det att titta och beundra hur mkt ni vill ;)


Jag är trött på den här årstiden

Är det någon som håller med mig? All snö gör mig snart galen. Det är iskallt ute och varje gång man ska gå ut tar det en halvtimme att få på sig alla kläder. Sen när man kommer in så svettas man som en gris på en gång och som om det inte vore blött nog så smälter ju snön ganska så snabbt så det blir blött överallt. Genomblöt slänger man sig tillslut in och försöker ta reda på hela röran. 

Tänk er vår istället. Du behöver knappt ha någon jacka på dig, skorna väger inte längre 2 kg var och komma in efter en promenad, då man lyckats hitta några fina nyutslagna blommor, behöver du inte ha brottningsmatch med dig själv för att få av alla kläder.



Vad röstar ni på, mer snö eller mer blommor?

Bättre sent än aldrig

Jag lovade för ungefär en månad sen att jag skulle lägga upp bilderna som jag tog på Shirley på Mosebacke. Så det tänkte jag att jag skulle göra nu. 

   
 
 

Några smakprov på bilderna jag tog. Förhoppningsvis så blir det bättre bilder nästa gång om exakt två veckor idag :) Jag längtar verkligen ska bli så himla roligt!



Bilden på Shirley och mig blev väl inte jättebra, men helt okej :)
Får ta igen det nästa gång, hihi.



Vad är det för en dag?

Det har redan hunnit bli 17 februari, vilket betyder att jag lyckats hålla mig 19 i en månad. Men det är inte det enda som händer idag. Shirley Clamp fyller år idag också, dock inte 19 utan 37. Tiden går fort när man har roligt, eller vad säger ni?

Stort grattis Shirley! Hoppas du har haft en fantastisk dag! ♥

Besök gärna Shirleys hemsida och skriv en liten grattis hälsning.

I need help!

Praktiken är i full fart. De andra åren har praktiken varit rätt långtråkig och jobbig. Efter tre veckor, som det gått nu, brukar man vara rätt trött på det. Men det är jag faktiskt inte riktigt än. Visst att man inte är lika taggad varje dag, men det blir kul efter en stund. Det är ju roligare än att sitta i skolan och få uppgift på uppgift som ska lämnas in.

Idag är det en lite speciell dag också. Filip och jag har varit tsm i 11 månader. Sista gången det är månader, nästa månad blir det ett år :D Då ska vi försöka hitta på något roligt. Får se om vi lyckas ta oss ifrån staden eller om det blir något speciellt här hemma i Örebro.

På söndag är det Alla hjärtans dag också. Tänk vad snabbt tiden går. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa för gulligt till Filip. Är det någon som har något bra förslag? Tänkte gå lite på stan imorgon och kolla efter jag slutat. Det är så svårt, han köper ju allt han behöver. Men jag tror jag kanske har en idé. Men hjälp mig!! <3




Tillfälligt avbrott

Jag har inte uppdaterat på länge och det har sin förklaring. Jag har inte tillgång till internet på min dator så därför kan jag inte skriva längre. De har antagligen kommit på felet nu och förhoppningsvis är det fixat på lördag.

När jag skriver igen vet jag inte, men det jag vet är att då kommer ni få se bilderna på Shirley från Mosebacke och höra lite smått och gott om det :)

Ha det bra tills dess! <3

RSS 2.0