Rörig dag !

Den här dagen har bara varit så otroligt rörig. Först visste jag inte om jag hade sovmorgon eller inte. Så jag åkte till skolan och märkte att det var någon annan i vårat klassrum så jag antog att vi hade sovmorgon. Men jag hade glömt bort att vi har haft schemaändring. Det var samma sal, men en annan tid. Så vi började 10 minuter senare. Så vi hade lektion, men jag var inte där. Så träffade jag min lärare som jag skulle haft senare.

- Hej Anna, var du sjuk i morse?
- Nej, hade vi lektion iaf?
- Ja, vi hade lektion och vi undra vart du var.
- Jaha, men jag var där och kolla och då var det inga där.
- Nej det måste blivit ett missförstånd. Men du missade ingenting.

Det jag irriterar mig lite på är att hon tror att jag aldrig skulle skolka från skolan. Visst det är väl inget att vara sur över. Men varför är det så självklart? Visst, det skulle väl inte vara mitt första val att skolka, men visst skulle det kunna hända. Dom säger att man ska behandla alla elever lika, då gäller det ju även åt andra hållet och inte bara att man ska vara snäll mot alla. Blir lite trött på sånt där faktiskt.

Efter skolan var det dags och klippa sig. Mamma fick klippa sig först så jag tittade i lite tidningar så länge. Hittade en tidning där Shirley var med :D Super söt bild var det på henne. Så där satt jag med ett leende på läpparna :D

image176
Här får ni se hur mitt nyklippta jag ser ut :)

Puss och kram / Anna

28 minuter kvar!

Nu är det bara 28 minuter kvar till lektionen! Klassråd, en så onödig lektion egentligen!

Vipps så var det bara 27 minuter kvar.  Jag fryser så jag tror jag verkligen håller på och !

Då var det bara 26 minuter kvar. Haha, tjejen vid datorn brevid mig verkar göra nått väldligt roligt. Man får små fina kommentarer hela tiden som yes, där satt den, jaaa, ÄNTLIGEN och liknande. Blir lite nyfiken på vad hon gör egentligen, haha.

Bara 25 minuter kvar nu. Kanske ska börja fundera på att leta rätt på Natalie. Om hon nu kommit än.

Tiden tickar på, 24 minuter kvar. Konstigt vad klockan går snabbt nu helt plötsligt.

har tråkigt!

Det finns verkligen ingenting och göra här i skolan. Dessutom är det svinkallt och så är jag hungrig också. Jag kom på när jag redan satt i bilen att jag inte hade tagit med mig min frukost som jag alltid äter i bilen. Så nu sitter jag här och har inte ätit sen igår kväll.

Sitter här och "tjuvlyssnar" på två lärare som pratar. Dom pratar väldigt högt så det är nästan som att det vill att man ska höra. Deras stora problem idag verkar vara fikat. Vem tar med sig fikat idag?  Det är jobbiga problem man har som lärare. Tänk så blir det sockerkaka idag igen. De som vill ha muffins.

Missad sovmorgon !

Då sitter man här i skolan igen, suck. Jag som inte ens behövde. Jag är här i onödan, förstå besvikelsen. Jag var osäker på om vi hade lektion eller inte igår kväll. Informationen var ju inte på topp igår på lektionen så inte så lätt och fatta. Men det verkar som alla förstod utom jag, haha. Tänkte att jag kunde ju åka hit och är det ingen lektion så kan jag ju alltid sitta och måla eftersom vi skulle haft estet. Men min lärare är ju inte ens här. Så nu är det bara att vänta till klassrådet börjar om 2 timmar. Suck !

Lunchrast

Sitter just nu i skolan. Vi har tråkig lunchrast i 35 minuter till. Förstår inte vad dom har tänkt sig vi ska göra på luchrasten mer än att äta. Man får ju bara gå runt och tråka hur länge som helst istället. Vi skulle kunna sluta jätte mycket tidigare om inte lunchrasten var så otroligt lång.

Nästa lektion är matte. Sen har jag bara en lektion till, sen slutar jag. Då är det snabbt hem och äta och sen är det match. Mot Lillån i Lillån kl 19:15 för er som är intresserade :) Vi behöver allt stöd vi kan få. Tror några av mina småttingar som jag tränar skulle komma och kolla ikväll. Jag som har sånn träningsvärk. Jag måste ju vara lite bra nu då. Typiskt alltså. Men det är nästan helt över. Har bara lite ont.

Ha det bra <3

Puss och kram / Anna

Thailand närmar sig...

image175

Nu är det bara 2 veckor kvar. Tog sista sprutan som ska tas innan vi åker idag. Allt gick jättebra och jag har äntligen kommit över min fobi för sprutor. Så skönt eftersom det kommer bli några st nu framöver. Men som sagt, 2 veckor kvar, sen är det 2 veckor med sola bada och bara ta det lungt. Låter det inte härligt? Men innan dess ska jag ha hunnit med allt plugg. Så det är bara sätt fart.
 


Stort GRATTIS !

image174


Ett stort grattis till Shirley Clamp och Daniel Ottosson som ska bli föräldrar i sommar <3 Är så otroligt glad för eran skull. Jag vet att iaf Shirley mycket länge längtat efter att få en liten bebis. Jag önskar er all lycka till och återigen GRATTIS <3
 

Helgsbloggning

Jag har verkligen fullt upp just nu. Det kanske märks effter det ibland går dagar innan jag hinner skriva här igen. Det händer väldigt mkt här hemma just nu. Mkt med skolan också vilket gör att det blir inte så mkt tid över. Det jag tänkte skriva nu för var först och främst och tacka för alla fina kommentarer på min dikt och sen för att säga det att jag kommer nog mest att uppdatera bloggen på helgerna. Så ni vet och inte behöver undra varför jag uppdaterar så sällan.

Ta hand om er ! <3

Puss och kram / Anna

En dikt

Allt började med Adam och Eva
Det var så människan började leva
Vårat liv på jorden är ett bara
Det är inget som kommer att vara
Inte jämt och inte ständigt
För livet är inte oändligt
Det är dags att börja leva livet
Att inte bara ta allt förgivet
Vi kan börja du och jag
Att leva varje dag
Tro på det vi gör
Till den dagen vi dör

Hade ingenting och göra så jag tog fram mitt lilla block och började skriva av mig lite. Det blev en liten dikt. Vad tycker ni om den? Är direkt inget proffs, men jag tycker det är kul. Kommentera gärna för jag vill gärna veta vad ni tycker och tänker om den. Både bra och dåligt. Ni kanske kan få mig att bli bättre
 

Att älska dig på engelska

 


Shirley Clamps "Att älska dig" på engleska. Det är Sonja Aldén som sjunger den på det här klippet och gör det så otroligt bra dessutom. Jag blir helt mållös. Sen blev jag lite förvånad över att översättningen var så passa bra. Man vet ju hur det brukar kunna bli ibland när de ska översätta låtar. Bara pannkaka alltihoppa liksom.

Det är bara lyssna och njuta<3
 

Tack Ellen ! <3

image173


Leende guldbruna ögon

Leende guldbruna ögon
har jag förälskat mig i
just dina guldbruna ögon
så blå kan de aldrig mer bli

Så går refrängen på låten "Leende guldbruna ögon". Nu har jag bara en liten liten fråga, vadå "så blå kan de aldrig mer bli"? Var de inte bruna? Är det någon mer än jag som känner sig lite lätt förvirrad av den här texten?

Här får ni så ni själva kan lyssna:

 

Födelsedagen

Min födelsedag i torsdags blev verkligen lyckad. Tack alla ni som gratulerade mig på ett eller annat sätt. Ni är guld värda <3
På kvällen var vi i familjen på Hjalmars nöjeskrog. Super roligt var det verkligen. Tror jag inte skrattat så mkt på länge. Så hade mamma skicka mail till dom om att jag fyllde år så ni kan ju gissa själva vad som hände. Tyckte det var skit pinsamt i början, men det var ju rätt kul ändå :) Blev lite kändis sådär över en kväll, haha. Maten som bjöds på var också hur god som helst. Speciellt efterrätten ;) Mumsi mumsi <3

Återigen TACK alla ni <3

Puss och kram / Anna


Dagen lider mot sitt slut

Har haft en jättebra födelsedag. Tack alla för allt <3 Ni är underbara!

Har precis kommit hem från Hjalmars nöjeskrog och ska nog ta och gosa ner mig i sängen. Är så himla trött. Berätta mer om min dag imorgon. Om jag hinner det. Ni ska iaf få veta. Har match imorgon, i lillån kl halv 9 om någon är intresserad. Nu tar vi dom tjejer ! ÖSK, se upp i backen, tusen hål i nacken !

Sov så sött :)

Puss och kram / Anna
 

Sista dagen som sexton!

Jaa då var det bara några timmar kvar på det sextonåriga livet, haha. Det låter som jag är döende, men det var inte så jag menade. Fyller 17 imorgon. Helt sjukt, 17 liksom. Det är som Fredrik sa idag, det låter så mkt större än 16. Jag ska bli stor flicka nu. Förhoppningvis inte kroppsligt också, haha.

Har fått lite presenter idag också. Mormor var här och vi åt lite smörgåstårta :) Super gott, verkligen. Men tyvärr väldigt onyttigt också. Men det får man ta ibland. Jag fick en smyckesgrejsimojs av mormor, haha. Alltså jag fick ett armband när jag slutade nian och så fick jag lite mer saker att sätta på nu när jag fyllde. Så fick jag ett par nya mysbyxor utan hål i rumpan på och en tillhörande t-shirt till det och ett minneskort av familjen. Så fick jag även på posten en singstarskiva och ett super roligt kort av Sofia. Tusen tack för allt <3
Snart dags och sova så det blir en ny dag. Första dagen som 17. Jag kan vara inte sluta imponeras av att jag fyller 17 år den 17:e januari. Gud, jag är ju som en lite små unge. Men det gör mig inget. Lär inte mogna tills imorgon fast jag blir 17, haha.

Ha det så bra <3

Puss och kram / Anna

Mmm Marabou !

image172

Hade en påse med chokladdragérade jordnötter här hemma idag som jag lite nyfiket tittade på baksidan av för att se vad den kunde innehålla. Brukar i vanliga fall inte vara speciellt intresserad av det, men har man tråkigt så har man. Det visade sig vara väldigt kul och läsa vad som stod. Bland alla rader av mer eller mindre oförstårlig text hittade jag en meningen som fick mig ett gott skratt: "Kan innehålla spår av nötter". Jag menar vilken nyhet. Chokladdragérade jordnötter sa visst inte nog, hahaha.
 

Längtan är allt jag har !


image171
LÄNGTAAAAAR ! <3

Då var det lördag igen !

Lördag igen och jag fick sova ut. Brukar träna småbarnen kl 8 på lördagar och så skulle jag ha spelat match också. Men det blev ingenting av det eftersom jag var sjuk igår. Eller sjuk och sjuk, mådde inte riktigt bra. Varför få förbli en gåta. Men huvudsaken är ju att jag mår bra igen.

Har inte gjort så mkt idag. Suttit inne på msn, hållit på med lite bilder i photoshop och installerat våra nya telefoner. Det gick riktigt bra fast jag inte är så teknisk alla gånger. Var i stort sätt bara att sätta i alla kontakter, sätta på telefonerna och ladda dom. Gick t.o.m. att ringa till dom efter jag hade varit på dom och grejat. Har inte ställt in rätt tid och sånt än. Det får bli någon annans uppgift tkr jag ;)

Har precis ätit nu och ska fortsätta hålla på med lite bilder i photoshop tänkte jag :)

Vad har du gjort idag?

Puss och kram / Anna
 

Ny design !

Har varit hemma från skolan idag. Trodde först det var magsjuka, men det måste bara ha varit nått jag ätit. Tur det för jag har ingen lust och vara sjuk nu. Men som sagt så mår jag bättre nu. Bara lite trött.

Har inte haft nått och göra idag så jag fick för mig att jag skulle göra om bloggen lite. Så nu är det gjort :) Hoppas ni tkr om det.

Tack Anna för att du stod ut med att förklara allt för mig, haha <3 Jag är lite trög ibland.

Ta hand om er där ute <3

Puss och kram / Anna

En rolig onsdag !

Hade sovmorgon till nio idag egentligen. Men jag åkte dit vanlig tid ändå för annars måste jag ta bussen. Den går ändå bara några minuter senare och så tar det längre tid och komma till skolan dessutom. Bara en massa krångel uppe på stan. En kall väntan helt enkelt.

Har bara 3 lektioner på onsdagar. Verkligen jätteskönt. Först svenska där vi alltid får sluta tidigare och dessutom inte gör ett dugg. Sen har vi utveckling livsvillkor socialisation (ULV) i två timmar. Brukar vara lite lätt tråkigt men idag flöt det på riktigt snabbt och bra.
Sen har vi två timmars lunch. Det var pytt i panna så jag och Natalie stack till McD och åt istället, haha. Vi hade verkligen super kul där, haha. Satt och prata om allt vi skulle hitta på i sommar.  


N: - Om inte jag ska till Jordanien i sommar ska jag åka på massa läger!
A: - Vad är det?
N: - LÄGER?!
A: - Jaahaaa, massa läger. Jag tyckte du sa masalejer och undra vad du nu hittat på för nytt.

N: - Ursäkta men vad är det på den där bilden på väggen? Är det en kaktus?
A: - Jaa det är det nog. Jag har också funderat på vad det är. Det såg först ut som en massa döda flugor med barr igenom sig.
N: - HAHAHAHA, VA?!
A: - Jaa, som liksom ligger på rygg. Ser du inte? buuurrrrrrrrrr.


Innan vi skulle gå tillbaka till skolan skulle vi gå in på toaletten. Jag tog frivilligt den lilla toan för handikappad var jag ju inte. Det fick Natalie leka idag. Jag gick in för att göra mina behov och insåg snabbt vilken otrolig miss jag gjort som tagit den lilla toan. Jag lyckades sätta på handtorken av misstag och blev livrädd och skrek rakt ut. Natalie som använde toaletten brevid hörde mitt lilla rop på hjälp och började skratta nått så otroligt och slutade inte förrän jag kom ut. Då märkte jag vad som var så otroligt kul. Städerskan hade varit där inne och hört allt och tittade med undrande ögon på mig när jag kom ut. Pinsamt men ändå kunde vi inte sluta skratta åt det, haha.

När vi kom tillbaka var det dags för idrott och vi hade teori. Eller mest teori. Lekte lite också :) Flirtleken, haha. Det var så himla kul. Den går ut på att man ska byta plats med en kompis och sånt och så ska den som står i mitten försöka få tag i en plats. Jag stod i mitten och så skulle Izabelle och Zandra byta plats. Men dom krocka och båda åkte med en smäll och ett asgarv i golvet, haha. Hela klassen brast ut i skratt och det tog en stund innan vi kunde fortsätta, hahaha.

Efter idrotten hann vi precis med bussen till stan så vi kunde byta buss och komma hem. Vi fick vänta i 20 minuter på stan innan vår buss kom och då var den helt fullproppad. Jag och Natalie ställde oss upp så två systrar i 3-5 års åldern med sin mormor fick sitta istället. Helt plötsligt satt dom flickorna där och pussades.

F1: - Du är pojken och jag är flickan.
F2: - Neeej !
M: - Det behöver inte vara en flicka och pojke för att pussas.
F2: - Neej det behövs faktiskt inte.
F1: - Men varför kärar vi då?

HAHAHA, jag vet inte riktigt vad flickan menade med kärar, men söta var dom iaf, haha.

Helt klart en rolig onsdag. Särskilt eftersom jag inte fick några läxor alls idag. Så gjorde jag klart en uppgift igår kväll. Hoppas lyckan håller i sig ett tag nu :)

Puss och kram / Anna

Plugg för hela slanten!

Skola idag igen, tyvärr. Fick ännu fler läxor. Det känns som jag snart inte kommer ha någon fritid alls, bara en massa läxor och göra. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, skulle Barn och fritidsprogrammet vara slappt? Då har jag bara en liten fråga, när kommer det slappa? På sommarlovet då eller?

Får nytt schema som börjar gälla nästa vecka. Min första tanke var "ÄNTLIGEN, schemat kan ju liksom inte bli sämre än det redan är". Men så fel man kan ha. Istället för att börja som vi gör nu vid 8:15 får vi tio minters sovmorgon och börjar istället 8:25 vissa dagar. När vi sa till schemaändrarna att vi ville ha lite mer sovmorgon menade vi inte tio minter. Snacka om att ta bokstavligt på lite. Så istället slutar vi nu mycket senare. Fråga mig inte hur det går ihop. Vi får en skit liten sovmorgon som inte ens påverkar mer än att vi får sitta i skolan längre och vänta på att lektionen ska börja men dagen slutar mer än tio minuter senare. Vi har i stort sätt samma lektioner eller en annan lektion med precis samma tider. Helt skumt. Jag får verkligen inte ihop det. Men ibland ska man väl helt enkelt inte förstå.

Nej nu får min pluggar paus vara slut. Kommer aldrig hinna klart allt om jag fortsätter pausa hela tiden. Så det är bäst att återgå till läroböckerna.

Ha det så bra :)

Puss och kram / Anna


Back in real life !

Då var skolan igång igen. Inte nog med att det var rena mardrömmen att gå upp i morse så välkomnades man ju med en rakt höger ungefär. Läxa tills på onsdag, uppsats som ska vara inlämnad på fredag och prov, inte vilken dag som helst heller, på min födelsedag! Tack damp-Anna, kmr vi någonsin gå ihop du och jag?!

Dagen har varit som vilken måndag som helst. Må bra fungera bättre, engelska, svenska, lunch, rast i en evighet, matte och sen tillslut utveckling livsvillkor socialisation (ULV). Slutade vid halv 4. Så det vanliga tuggummi behovet startade. Det är det enda roliga vi har och göra i skolan, tugga tuggummi. Dricka kaffe går också, men gillar man inte kaffe som jag inte gör så är det tuggummin som gäller. Som tur var hade vi iaf ett samtalsämne mer idag. "Vad har du gjort på jullovet då?". Men det gick ju snabbt och prata sig igenom. Särskilt när ens kompisar bara varit hemma och tagit det lungt och inte har speciellt stor lust och sitta och lyssna på allt jag hittat på. Men jag bryr mig oftast inte om det utan babblar på. Dom får helt enkelt veta det vare sig dom vill eller inte. Vilket ni också kommer få nu, haha.

Jullovet började med att jag träffade Madeleine, som jag alltid bli osäker på hur hon stavar, från Kumla. En av alla Shirleys fan kompisar. Vi gick lite på stan och åt :) Jättetrevligt var det faktiskt. Fick snacka av sig lite om Shirley, haha.
Dagen efter det var dags för julfest på mammas jobb. Även det mkt trevligt. Hade verkligen super kul.
Så var det ett par sega dagar där fram till julafton :) Firades med familjen, mormor och Fredrik mormor som jag tidigare har berättat om.
Yttligare några sega slappar dagar och sen var det nyår. Fest fest fest. 19 st blev  vi tillslut. Med lilla Svea <3, Världens sötaste ett och ett halft åring. Jag blev automatiskt barnvakt och det gjorde inte mig ett dugg. Svea somnade strax efter tolvslaget och då var man fri från barnvaktningen. Festandet slutade vid tre taget och då var jag helt slut och somnade som en liten gris i min varma säng.
Dagarna efter nyår kom Sofia hit. Vi hade verkligen super kul. Tog massa knäppa bilder med hennes nya kamera som vi sen fixade och greja med i photoshop. Verkligen hur kul som helst. Så på fredagen åkte vi till Stockholm där vi träffade Anna också <3. Innan dess hade vi hunnit tappa bort oss lite. Gått åt lite fel håll och sånt där. Tur att tjejerna höll koll på mig, haha. Var nog inge bra att jag höll kartan. Gäller ju att hålla kartan åt rätt håll också, HAHA. Det var visst inte bara att gå inte, haha.  Men vi kom hem tillslut också. Hela förutom ömmande fötter och ben och skavsår ;)
Så helt plötsligt var det måndag igen och det var dags att återgå till det mer normala livet. Men det är bara att jobba på nu i fem veckor, sen är det Thailand som gäller :D Sen är det dags att börja planera lite Shirley resor också. Inget utan mina älskade sötnosar Sofia och Anna :)<3

Har erat jullov varit bra?  :)

Vill bara säga innan jag tackar för mig idag att jag oftast blir väldigt irriterad över Anonyma kommentarer, men man kan ju inte låta bli och få ett leende på läpparna när man läser det här :)  

Skulle gärna vilja veta vem du är. Roligare att se vem man får kommentarer från ;)

Puss och kram / Anna




RSS 2.0