Shirey Clamp och Sonja Aldén

 


Ett väldigt nytt klipp med Shirley och Sonja. Det ser man på Shirleys mage, haha. Gud så stor magen börjar bli nu. Har för mig det är sagt att bebisen ska titta ut den 16 juli, om det blir som beräknat. De flesta bebisar vill ju inte göra som det är beräknat. Dit tillhör då jag. Men nog om det, ville bara beröma Shirley också för att hon kan sjunga så otroligt snyggt och bra som vanligt, trots den stora magen.
Härligt jobbat tjockis <3
 

Inte ett moln

Har fått mycket gjort idag faktiskt. Mycket mot vad jag brukar få när jag är ledig. Tvättade mopeden t.ex. Det behövdes verkligen! Den var så himla skitig. Så var den typ dränkt i pollen också. Så det var på tiden att den fick bli ren.
Sen har jag planterat nya blommor åt mamma. Eller ja, det var bara att ställa ner dom i rätt kruka, men iaf. Det var duktigt av mig ändå. Så klippte jag faktiskt till en mini träd liknande växt till en rund boll. Ifs, vad är en boll annars? Riktigt snyggt blev det iaf.

Sen tog jag den rena mopeden in till stan. Skulle ta ut pengar till resan till Stockholm imorgon. Så passade jag på att smita in på McD och köpa lite mat. Tog med mig det hem och åt. Mycket gott var det. Var länge sen jag åt från McD nu. Så det var väl också på tiden, haha.

Har också solat väldigt mycket idag. De sa på vädret igår att det skulle bli molnigt men varmt idag. Jag kan säga att jag såg inte ett moln när jag vaknade. Så det var en glad överraskning. Inte lite kul att jag har bränt mig nu. Men det ska nog ordna sig det med.

MVG-tårta

Vi firade mina MVG:n med tårta. MUMS!

What a beautiful day

Var i skolan idag för omväxlings skull. Men hade sovmorgon till kl 10, skönt. Första lektionen var engelska. Vi tittade på en jättesorlig film som jag fortfarande inte lärt mig namnet på. Men sorglig var den iaf. Efter lunchen var det ULV och BKF. Vi skulle få reda på våra betyg i ämnena vi har med den lärare. Jag kunde knappt koncentrera mig på det vi skulle göra under tiden. Fick dessutom veta bland de tre sista. Men resultatet var mycket bra, MVG i alla fyra ämnena. Så frågar min lärare om jag är nöjd? Vad ska man svara, kan man få bättre än så?

Har kommit på att det ska bli ganska skönt att byta klass till 2:an. Det klart att jag kommer sakna vissa saker med den här klassen, men endel saker ska bli så skönt att slippa. Som t.ex. det här med att ha ansvar och ta beslut om allt. Är det bara jag som kan göra det? Det var några i min klass som föreslog att vi skulle gå ut och äta med klassen som ett avslut på det hela. Det skulle vi gjort förra fredagen men det blev inställt. Så vi satsade på nu på fredag, alltså imorgon. Hur många tror det blir nått av det hela? Nej precis, det blir inget. För ingen har tagit tag i det. Jag sa redan från början att jag tänkte inte ta tag i det här. Det får någon annan göra. Men då blir det inget av. Så satt de på lektionen idag och ojade sig över vad vi skulle göra. Tills jag kom in och föreslog att vi kunde ha picknick i skolan på tisdag. Som vanligt bara jag som hittar på saker som funkar. Det krävs att någon tar tag i det hela, och det verkar ju bara som att det är jag som gör det.

Imorgon är jag ledig igen. Veckan har ju varit helstressig alltså, haha. Varit i skolan två dagar. Nästan så man går in i väggen alltså. Det är inte lätt inte. Särskilt inte när solen skiner på klarblå himmel.


Meningen med livet

Ledig idag igen. Det är så himla skönt. Sova länge på morgonen, dra sig upp i lugn och ro. Ta en dusch utan att någon klagar på tiden. Äta frukost vilken tid man vill och dessutom vad man vill. Ingen som tjatar på en, ingen som stör. Sen kan man bara slöa hela dagen i ensamhet. Det är riktigt skönt ibland. Inte jämt, men ibland.

Just idag har jag bara legat i solen. Riktigt varmt var det. Satte på Shirleys skiva "Tålamod" på en rätt så hög volym. Jag la inte märke till att det var högt innan min granne Isabelle kom förbi och ropade på mig och frågade om jag var ledig, och jag inte hörde ett smack, haha. Men med tanke på att våra närmaste grannars ungar har åkte omkring på deras cyklar med en flaska vid bakhjulet så det dundrar i hela stan så tyckte jag att det var mer än rätt att jag kunde få "störa" lite med min musik. Dessutom var det väl inte en kotte hemma. Mer än jag då :)

Har faktiskt pluggar lite idag också. Någon typ av psykologi var det nog. Jag skulle iaf skriva varför de som jobbar med människor har läst psykodynamisk teori i sin utbildning. Det tog ett tag och förstå och jag förlorade nog några hjärnceller på cupen. Men mamma och jag hade iaf kul. Vi kom in på meningen med livet. Mamma har många teorier, haha. Alltifrån att jorden är en myrstack till bruna papperspåsar med julkulor i. Vi funderar på om hon ska skriva en bok om det, och det skulle nog bli en riktigt bra och djup bok, haha. Vi får se. Håll utkik i bokhandeln nära dig ;)

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig i min nybäddade säng. Jag tror det bästa jag vet är att gå och lägga sig i en helt ren säng. Okej, kanske inte det bästa jag vet, men bland det mycket bättre.

Någon annan som har någon rolig teori om meningen med livet? haha

hjälp mig...

... att hitta insperation till att göra om bloggen. Jag börjar tröttna på hur min blogg ser ut just nu. Vill göra något nytt. Någon som har något förslag? Behöver verkligen få lite idéer. Jag har försökt hur länge som helst nu, men jag kommer inte igång. Idéer någon? :D

Sol och ledighet

Jag är ledig idag. Så himla skönt. Kommer vara ledig imorgon också. Toppen alltså. Superfint väder idag och det skulle inte bli sämre imorgon såg jag. Har legat ute och solat ett tag nu, men det blev så otroligt varmt så jag gick in en stund för att inte få mina värmeutslag igen. Det vill jag verkligen inte. Känns som jag borde kunna bli lite brun i sommar ändå. Men det gäller ju att börja i tid när det gäller mig.

Nu ska jag ut och sola lite till.

Bye bye.

Hur är det?

image269
Vid lunchen idag hade vi en mycket intressant diskussion. Hur många fingrar har man egentligen på en hand? Räknas tummarna som fingrar eller är det bara tummar? Eller är det också fingrar. Och om nu inte tummar är fingrar, hur är det med tårna. Är stortårna tår eller är de bara stora?

Det finns nått som heter låt maten tysta mun. Vi kanske ska testa det någon gång, haha.

Girls night

Igår kväll blev mer än bara lyckad. Vi hade verkligen jättekul. Det låg lite jobb innan för att få det så mysigt som vi hade det. Vi möblera om på altanen jag och mamma. Tog även ut stora tv:n för att kunna sitta ute och titta på ESC. Mysigt var det, lite kallt kanske. Men det räddade vi upp med filtar. Mycket prat och mycket skratt. Jag kan alltid lita på att jag har kul med er tjejer <3

  
  
  
 

Tack för en underbar kväll tjejer <3

Ett långsamt farväl

 Jag har haft en helt otroligt trevlig kväll. Men orkar inte skriva om det nu, ni får veta mer imorgon och bilder kan jag lova :) Det jag vill dela med mig av nu är min redan stora längtan efter Natalie. Hon flyttar till Jordanien imorgon och kommer inte hem förän den 19 augusti. Det blev ett långt och jobbigt farväl förut ikväll när hon skulle åka hem.

image255

Jag kommer sakna dig så nidididundrans mycket älskling. Skräm mig inte i år som med bomberna i Libanon. ALDRIG MER! Det var bland det värsta jag varit med om.. JAG ÄLSKAR DIG ! <3
 

Fredags röj

Var ledig idag igen. Hur skönt som helst. Men idag fick jag något ryck och började röja ordentligt på mitt rum. Inte bara en vanlig städning, ooh nej. Mer än så. Men det är väl som mormor säger, det krävs att man bjuder hem folk för att man ska börja städa. Jag höll på hela dagen, men vilket resultat det blev alltså. Jag blir lika chockad varje gång jag går in i rummet och märker hur fint det är. Det är lite ovant, men det ska bli en vana nu.



Så kom mamma och Fredrik hem idag från New York. Som vanligt har man med sig mycket mer i resväskan hem än man hade dit. Jag fick rätt mycket nya kläder. Jättekul att utöka garderoben yttligare. Mormor blir också ägare till en luvjacka som Johan bara för några dagar sagt att det kan inte gamla tanter som hon ha, haha. Det var lite kul. Det måste ju betyda att inte mormor är en gammal tant. Eftersom mamma och Fredrik var rätt trötta efter resan blev det en slapp kväll. Vi gick iväg och kollade på Johans fotbollsmatch som för omväxlings skull faktiskt var rätt kul och titta på. Men vi var ju bara där för umgänget, eller vad säger du Fredrik? Lite förvånad att du inte tog med dig kameran dit ner för att visa bilderna för alla, haha.

Nu ska jag ta och sova hade jag tänkt. Imorgon får man ju storfrämmande. Ska bli så kul tjejer <3
 

Working eight to ten...

Vädret var lite bättre idag. Solen sken, men någon direkt värme var det inte. Men det är ju ett steg framåt iaf. Inte långt kvar till sommarlovet nu, men innan dess är det mycket pluggande.

Imorgon är jag ledig. Är klar med kursen Datakunskap som jag har på morgonen. Klassrådet är inställt och jag behöver inte gå på matten eftersom jag idag fick reda på mitt resultat från nationella proven. Lite surt, var två poäng ifrån VG så jag fick bara G. Men får antagligen VG i slutbetyg. Men bara för att jag är ledig imorgon betyder inte det att jag kommer undan från skolböckerna. Nej nej, imorgon finns det gott om saker som måste göras.

- Reflektion om aktiviteterna i Karlslund
- Filmanalys om filmen Evert
- Dagbokssammanfattning i Må bra fungera bättre
- Läsa ut "Dear Nobody" i engelskan

Reflektionen om Karlslundsaktiviteterna har jag inte så jättemycket kvar på. Endel saker behöver jag hjälp med så jag har i stort sätt gjort allt jag kan nu. Filmanalysen har jag kvar papper i skolan som jag behöver för att göra klart den helt, men det är också snart klar. Dagbokssammanfattningen har jag inte ens börjat på så det är något jag kanske borde ta tag i. Så till sist boken "Dear Nobody" har jag läst ungefär 30 sidor av ungefär 150 sidor. Boken ska var utläst till slutet på veckan. Sen har jag även gramatikprov på torsdag i engelska, men den boken har jag kvar i skåpet så det får jag göra imorgon.

Som ni ser är det mycket och göra så hur mycket bloggande det blir vet jag inte. Men det är snart sommarlov, 4 juni. Då ska jag nog kunna komma igång igen med bloggandet på riktigt.

Har ni också mycket skolarbeten att göra eller är det bara jag?

 

Då var det lördag igen..

Den här veckan är mormor här hos oss. Mamma och Fredrik är iväg till New York. Vill också åka dit, men det får visst vänta. De hade 22 grader och klarblå himmel idag. Något bättre än vad vi har här hemma. Åskväder, spöregn och hagel. Nästan så man inte vill jämföra ens.

Mormor och jag åkte upp på stan idag. Jag köpte avslutningskläder, efter mycket om och men. Jag har alltid så svårt att bestämma mig. Med det blev linnet på bilden här under, resten hade jag hemma i garderoben.
image250

Det får bli årets avslutningskläder helt enkelt. Jag slutar ju bara 1:an så det är ju inget jätteviktigt.

Man får ju hoppas att vädret vänder snart så man kan få ha lite mer sommarkläder på sig. Jag blir tokig på det här dåliga vädret. Vad är det för fel på sommar och sol? Förhoppningsvis så blir det lite bättre väder imorgon efter åskvädret och regnet idag. Det var riktigt rejält vad det regna och hagla ett tag. Stackars Torsten var ute men kom in snabbare än blixten. Första åskvädret för honom vad jag kan komma på. Första gången han var ute i det iaf.

Finns det någonstans i Sverige där det är bra väder?
 

Kanot är kanon

image249
Idag skulle vi paddla kanot på idrotten. Alla var helt till sig och tyckte det skulle bli så otroligt kul. Lite väl kul så det tog väldigt lång tid innan alla lyssnade på allt viktigt som vi var tvugna att veta innan vi hoppade ner i lilla svartån. När vi väl lyssnat klart slängde sig alla efter varsinn flyvtväst som till en början många vägra att ha men insåg att det var bara att sätta på sig. Det var då allt det roliga börja, haha. Erica fick en flytväst som gjorde så hon såg ut som en sumobrottare. Man var tvungen knäppa fast en sak som gick mellan benen vilket gjorde att bakifrån så såg hon precis ut som en sumobrottare i deras mycket lilla klädsel. Dessutom skar den in rätt bra i hennes rumpa vilket bara ökade skratten. Emely däremot hittade en lite för liten flytväst vilket blev effekten att det såg ut som en push-up bh och det hade vi också rätt så roligt åt ett bra tag.

Väl nere i vattnet var jag och Natalie först ut. Det var nog enklast så eftersom vi inte skulle fega ur, det visst vår lärare Daniel. Vi hade en liten tur vi skulle åka och när vi kom tillbaka efter att ha åkt det så hade precis sista paret kommit igång så vi fick ta en extra lov. Då ramla första de första i vattnet, Emely och Josefin. De hade börjat skvätta vatten på varandra och mitt i allt fått sig en extra dusch i form av ett kalldopp. Vi vände då för att börja åka tillbaka och se om vi kunde hjälpa till med något, då ramla nästa gäng, Erica och Sandra. Hur de bar sig åt vet jag inte men på nått sätt verkade det som de förtjänade ett litet dopp.

Daniel fick åka runt och hämta upp paddlar och kanoter efter de som hade ramlat i och jag hjälpte till att få upp allt och hälla ur vattnet ur kanoterna som de vid det laget hade lyckats samla på sig rätt mycket av. Jag hoppas ju såklart på bättre betyg och kan inte komma på nått bättre sätt att visa sitt ledarskap som är det enda målet jag har kvar för MVG i "Idrott och hälsa A". Men har ju hela tvåan på mig också.

En helt sjuk dag. Men en sak är säker, vi lär inte få paddla kanot nått mer på ett bra tag. Inte förän vi är mogna som Daniel sa.
 

ESC - semifinal 1

Jag tänkte dela med mig av mina favoriter som jag hoppas ska gå vidare till finalen från första semifinalen i Eurovision Song Contest. Måste säga att tävlingen börjar spåra ur lite. Kalkoner och hela köret på scenen, liksom hur moget känns det. Tycker personligen det är urfjantigt. Men här är iaf mina topp 5: 

1. Armenien
Qele qele - Sirusho

2. Norge
Hold on, be strong - Maria Haukaas Storeng

3. Grekland
Secret combination - Kalomira

4. Slovenien
Vrag naj vzame - Rebeka Dremelj

5. Polen
For life - Isis Gee

Även om man kanske inte förstår alla låtar vad de sjunger om eftersom de inte är på engelska så har jag fassnat för dom. "Qele qele" sjunger hon bara just qele på arabiska och resten en mycket enkelt engelska. Qele betyder ungefär "kom igen" och låten är en väldigt upptempo låt. Jag tror den har stor chans att vinna hela alltet.
 

Funderingar..

Nu har jag ju inte uppdaterat på hur länge som helst igen. Alltså förlåt till alla mina underbara läsare, men jag vet inte vad det är med mig. Jag har haft funderingar på att lägga ner det här med bloggen. Men jag inser att jag kan inte göra mig av med den här sidan. Jag tycker ju faktiskt det är kul. Jag ska försöka skärpa till mig nu när jag faktiskt börjar få lite tid över. Innebandysäsongen är ju snart slut och då får jag mkt mer tid över. Dessutom får jag ut mer av min helg då också. Har ju tränat 98:erna länge nu på lördagsmorgonen. Det förstör nästa hela dan sen för man är hur trött som helst.

Har inte så mkt att säga om idag. En vanlig tisdag liksom. Slutade 12:10. Åkte upp på stan och köpte en ny miniräknare till nationella provet imorgon. Så köpte jag ett halsband också som jag blev lite småkär i. Mormor är här och är "barnvakt" eftersom mamma är i Oslo och Fredrik är i Stockholms skärgård. Men mamma kommer hem idag. Vet inte hur det är med Fredrik, som vanligt då. Blir nog en tidig kväll för min del om jag ska orka med nationella provet kl 8 imorgon bitti. Jag tänker åka bil dit iaf, inte moped. Vill inte riskera att komma försent..



RSS 2.0