Förväntansfull

Imorgon åker jag ner till Jönköping. Där ska jag träffa tre av mina goda vänner som jag nu inte lyckats träffa på hela två år! Vi har alltid god kontakt med varandra, men just det här med att träffas hinner man inte alltid med. Så nu är det två år sen och det är på tiden att vi ses. Kvällen ska tillbringas i Gränna där Shirley ska medverka i deras allsång.

Mitt objektiv som jag beställde till nya kameran har fortfarande inte kommit och jag hoppas nu på att det kanske kan komma till nästa helg i alla fall. Idag har jag tagit mig an och försöka förstå mig på hur man ska filma. Efter att ha gjort om lite inställningar och installerat lite program på datorn för att kunna spela upp klippen så är jag nu klar med utbildningen. Så imorgon ska jag försöka filma lite. Vi får väl se hur det går.

Igår höll jag mig i alla fall till fotografering, det som jag faktiskt kan. Torsten fick vara modell igen, även fast han inte alls tycker om det. Men det är bara mer utmanande och man blir ännu gladare då man lyckas få en bild som den här!  


Efter regn kommer solsken

Dagen började inte alls bra. Mamma ringde och bad mig köra in bilen till stan för hon var tvungen att åka till mormor. Hon hade blivit dålig igen och blev tvungen att åka in till sjukhuset. Hoppas du blir bättre snart igen mormor! <3

Sen måste jag passa på att avreagera mig lite. Är det bara jag som hatar egenskapen göra först och tänka sen? Jag är väldigt mycket för att planera, och det vet alla i min närhet också. Ändå återkommer denna göra först och tänka sen egenskap väldigt ofta runt omkring mig. Senast idag kom den tillbaka! Vad är problemet med att prata ihop sig och sen komma överens om något bra? Varför krångla till det så förbannat?!

För att få upp humöret lite tänker jag nu gå ut och lägga mig i solen faktiskt! Efter regn kommer solsken...

Ladda batterierna

Har fått en del gjort idag från min lilla lista. Känner mig rätt nöjd med mig själv. Men det finns fortfarande lite grejer kvar som behöver göras. Har sökt på nätet efter något ställe som säljer extra batterier till min nya Nikon D5100, men har bara hittat ett enda ställe. Självklart finns ju denna butik inte i Örebro. Vet någon vart man skulle kunna få tag i ett batteri till Nikon D5100 i Örebro?


En av de första bilderna jag tog med nykomlingen!

Listigt

Jag har kommit på mig själv med att vara väldigt glömsk. Jag glömmer läskigt mycket saker. Men nu har jag kommit på en lösning, en väldigt simpel lösning. Varje kväll skriver jag upp en lista på allt jag ska göra dagen efter. Att jag inte kommit på det här tidigare är helt otroligt, jag som jämt skriver en massa olika listor.

Idag har jag tio punkter på min lista, men allt behöver inte göras just precis idag. Men jag har redan betat av hela tre punkter. Jag känner mig faktiskt riktigt stolt över mig själv.


(inte min lista)

Glatt överraskad

Man blir så glad när man går in och kollar statistiken på hur många ni är som kommer hit och läser mitt skvaller. Ni blir fler och fler för varje dag och jag blir lika förvånad varje gång! Hoppas ni är här för att stanna. Lämna gärna lite fler spår efter er så blir glädjen i topp! :)


Bridesmaids

Har tillbringat ännu en dag med min goda vän Linnéa. Idag var det bio på schemat och vi såg en typisk tjejfilm, Bridesmaids. En helt lagom trevlig och bra film faktiskt. Stod kanske inte ut som någon super duper film, men den var inte dålig heller på något vis.



Har nu på kvällen planerat helgens äventyr med alla inblandade! Har varit mycket planerande på tur man hand men nu äntligen lyckades vi samla allihoppa på samma ställe. Tur att msn finns ibland!! Nu håller vi bara tummarna för bra väder på söndag så att allsången i Gränna blir så toppen som det bara går!

Som klippt och skuret

Hade en jättetrevlig lunch idag med Malin och Linnéa! Det märks att vi inte träffats på ett tag för vi hade mkt att ta igen. Munnarna gick i ett, haha.

Efter lunchen begav jag mig till frisören för att bli lite uppfräschad. Håret hade ju som sagt tagit lite stryk av allt sol och bad i Turkiet. Men nu går det att reda ut igen, härligt! Min frisör Emelie använder mig ibland som lite försökskanin, och så även idag. Hon vet att hon får göra vad hon vill när det gäller styling så idag blev det lockar. Men inte vilka lockar som helst. Det är som vågor som hon gjort med plattången. Jag vet inte ens hur jag ska förklara hur hon gjorde det. Häftigt var det i alla fall.

När jag kom hem kunde jag ju inte hålla mig ifrån kameran speciellt länge, så jag var ute och tog lite kort. Eftersom ingen ville ställa upp som modell, inte ens katten, så tog jag lite kort på mig själv.





Tog också lite kort på naturen runt omkring där jag bor. Fick i alla fall två bra bilder!





Kommentera jättegärna vad ni tycker! :)

Lunchsällskap

Ska om en liten stund ta bilen in till stan för att äta lunch ihop med Linnéa och Malin. Ska bli riktigt kul att ses alla tre igen utan en massa annat folk. Sen blir det direkt till frisören för att klippa bort lite hår. Väl behövligt efter Turkiets sol och bad!

Vår lilla knäppa katt

Jag begravde mina sorger tidigare idag och åkte först med mamma och Fredrik med Torsten till veterinären. Han blev dålig under tiden engelsmännen var här, så när vi åkte till Stockholm så stannade mamma hemma med honom. Så idag blev det en tripp till veterinären med honom, även om han mår bättre, för att kolla så det inte var något allvarligt. Men det visade sig bara att Torsten hade blivit knäpp och fått för sig att få en släng av anorexia, haha. Nejdå men tydligen så hade han inte tyckt om att vi lämnade honom på landet och för att visa sitt missnöje slutade han helt enkelt att äta. Knäpp katt tänkte vi, men det var tydligen vanligt hos katter. Annars är han en mycket udda katt i vanliga fall också...

Senare bestämde jag mig för att pigga upp mig själv lite extra och åkte därför för att kolla på en ny kamera som jag så länge velat ha. Så idag slog jag till helt enkelt. Efter att ha varit och kollat på underverket på lite olika affärer så slog jag till och köpte till slut en Nikon D5100 med ett 18-55 mm objektiv till. Har nyss beställt ett 55-300 mm objektiv till också så nu är flickan nöjd! Slängde med ett lite större minneskort också när jag ändå var på shoppinghumör, så nu ska här fotas!


Vår 9,5 kilos katt med anorexia, haha! (tagen med nya kameran!!)

Ta aldrig ut något i förskott!

Är fruktansvärt besviken på mig själv just nu. Att jag inte gjorde bättre ifrån mig när jag väl hade chansen. Men så är det ibland. Det är bara att gå vidare och planera om min framtid en smula..

Den nya kärleken

Jag har länge varit ute efter en ny systemkamera eftersom min börjar få några år på nacken. Den har liksom inte riktigt samma vilja att ta kort som jag längre för att säga det finkänsligt. Men jag har inte vetat riktigt vad jag vill ha för kamera, men nu tror jag att jag hittat min nya kärlek!



Om jag säger Nikon D5100 vad säger ni då?

Grodbesök

Igår kväll fick vi besök av en stor padda på vår altan. Eftersom vår katt i huset inte är så mycket till försvarare så tog Johan på sig uppdraget att försöka få ut den på gräset i alla fall. Ungefär 15 minuter senare hoppade paddan motvilligt ut på gräset efter att Johan och vår nya lilla vän dansat runt på i stort sätt hela altanen.


Kvack!


Allsång i Katrineholm

Jag hämtade upp Linnéa prick 14:00, precis som vi bestämt. Skit nöjd att komma prick, på minuten, fortsatte vi mot Ica för att köpa med oss en liten picknick. Själv hade jag inte ätit något på hela dagen, smart nog, och började bli lite hunrig minst sagt. Så det blev en försenad typisk Anna frukost, en drickyogurt framför ratten.

Efter en snabb tur runt i Katrineholm, inte direkt inplanerad, hittade vi fram till Stora Djulö Herrgård där allsången skulle äga rum senare på kvällen. Vi hade turen att Gabriel Forss och hans körtjejer höll på och soundchecka, annars hade vi nog aldrig hittat till scenen, haha. Det är alltid lättare när man har ljudet att gå efter!

Vi hann nog i stort sätt bara konstatera att vi var de första där (konstigt när det skulle börja om 4 timmar) och sätta oss på en bänk lite avsides då det kom en bil körandes. Allt på scenen avstannade och Gabriel vänder sig om och hälsar på den för oss osynliga människa bakom bilen. Men rösten kände vi igen, Shirley Clamp!

Vi gick bort och hälsade och hon konstaterade, precis som vi, att vi kommit i väldigt god tid. Vi hade ju dock trott att det skulle vara bättre väder och mycket mer folk. Men ja, det gapade tomt och solen hade ingen lust att visa sig heller. Efter ett kort pratstund gick Shirley in för att hänga upp garderoben hon hade med sig, och sa med ett leende att vi ses senare.

Vad vi trodde var lite senare visade sig vara mycket tidigare än vi trott. För rätt som det var dök hon upp runt husknuten med två tidningar i handen som hon gav till oss så vi hade något att göra i väntan på att allsången skulle börja. Men det visade sig att vi inte behövde tidningarna just precis då, för vi fick live underhållning i form av Shirley i egen hög person. Efter en stund kom även Garbiel Forss och satte sig vid oss och vi pratade om allt mellan himmel och jord fram tills det var dags för Shirleys soundcheck. 





Efter soundchecket var det endast ca en timme kvar till allsångens start och tiden gick väldigt fort. Rätt som det var började bandet, som kommit ifrån ingenstans, spela på scenen och Gabriel Forss gjorde entré på scenen. Efter lite allsångssjungade, en del jag aldrig hört förut och andra mycket välkända allsånger, intog Shirley scenen. Till introt på låten "För den som älskar" skulle Shirley göra en snygg entré, men märkte någonstans halvvägs från sitt gömställe bakom en enbuske att de högklackade skorna gjorde det omöjligt att komma upp på scenen i tid. Så hon ropade till de på scenen att de får fortsätta spela tills hon kommer upp, haha. Söta Shirley, och fin var hon verkligen! Sommarfin i sin klänning från Indiska, som vi snabbt fick reda på, och blommor i håret.  

  
 
  

Efter Shirley gjort det hon är allra bäst på, sjunga och underhålla, var det dags för en liten paus. En paus vi inte ens visste skulle vara, men det var mycket välplanerat eftersom en kisspaus behövdes. Men det var ju då inte bara jag och Linnéa utav de nästan 900 pers som valt att besöka allsången denna kväll som kände behovet. Ni kan nog lätt räkna ut hur lång kö det var till de endast två toaletter som fanns. Men efter toabesöken hade de hela 15 minuterna gått och det var dags för akt 2.

Shirley hade hunnit med ett klädombyte och fått lite ny sminkning också. Tänk att man aldrig slutar förvånas över hur vacker hon är!

 
  


Shirley hade denna kväll med sig den så omtalade dockan hon sytt. Den är verkligen super snygg, men inte så lik Vilja som var själva syftet. Men det kan inte vara lätt att veta när man inte frågar, haha.



När det var dags för Shirley att sjunga "Att älska dig" körde hon sin klassiker. Om man kan texten ska man sjunga med och är det någon som sjunger riktigt ordentligt så kommer hon ner och sätter micken under näsan på en och så får man skivkontrakt, enligt henne då så klart, haha. När hon nästan sjungit klart hela låten så tittar hon på mig, pekar på micken och sedan på mig. Jag skakar bestämt på huvudet och hon börjar gå ner från scenen med ett stort leende på läpparna och bara nickar. Jag trodde ju då i min vildaste fantasi att hon inte skulle kunna komma åt mig, men har hon bestämt sig så har hon och hon tryckte sig in utan problem och satte micken under näsan på mig. Så där satt jag och sjöng hela refrängen till "Att älska dig" som om det vore den mest naturliga saken i världen. Det var inte förrän efteråt jag kom på att det faktiskt satt ungefär 900 pers som hörde varenda ton jag tog. Men det var ju lite sent påtänkt, haha. Men efter att fått höra orden "Wow, vilken tjej" från Shirley så gjorde jag en snabb överläggning att det inte kunde ha låtit så illa. Då hade jag inte fått sjunga hela refrängen heller kanske, hehe.

Efter allsången hade avslutats blev det någon slags spontan signering vid den bänk vi tidigare under dagen suttit och pratat. När hon nästan var klar så fick vi tillfället att ta kort med henne.


Linnéa och Shirley! :) <3


Shirley och jag

När hon signerat klart och tagit kort med alla som ville gick vi runt hörnet och pratade en liten stund till innan Shirley kände att hon var tvungen att gå. Hon skulle åka hem med Gabriel och ville inte att han skulle behöva vänta på henne. Men innan hon gick iväg fick jag hennes blommor och ta med hem. Hon gav ju dock inte blommorna till den mest grönfingrade hon kunde hitta, men de lever än så länge!



Tack för en helt fantastisk dag!! Shirley och Linnéa, ni är underbara! <3


Den svenska sommaren

Ligger ute i solen i förhoppning om att få lite färg på det så vita skalet. Det är varmt och skönt och det är nog bara till att försöka njuta på mycket det går för man vet aldrig när man får se solen igen. Det är ju det värsta med svensk sommar. Annars tycker jag helt klart att den svenska sommaren är något ut över det vanliga. Helt underbar helt enkel!

Tänkte jag skulle ladda upp lite bilder ifrån i onsdags senare ikväll. Så titta in lite senare också!

Teknikens värld

Fredrik gick idag från stenåldern och rakt in i 2000-talets värld. Han har uppdaterat sig i mobilens värld och köpt sig en htc istället för sin gamla skruttiga Sony Ericson. Eller ja, rättare sagt så var det jag som köpte den i butiken men den var från mamma. Fredrik fick det i julklapp av mamma och har inte fått tummen ur förrän igår. 

Just nu sitter han och spelar spel på telefonen och ler som ett litet barn så fort han sätter fingret på skärmen. Tänk vad en liten telefon kan göra, haha. Ska bli intressant och se när han ska börja smsa och ringa på den!


 

Sommarkrysset

I lördags var jag och Rhianna på Gröna Lund. Det var planerat sen väldigt länge tillbaka att vi skulle åka dit, men det blev ju ännu roligare när jag senare fick reda på att Shirley skulle vara med i sommarkrysset på just den dagen! Så vi blev ju så klart kvar och såg på det.

Efter att ha åkt en hel del olika åkturer så började i alla fall jag känna mig lite lätt illamående. Så vi bestämde oss för att sätta oss och kolla på repet inför sommarkrysset istället. Då fick vi även sällskap av Jennifer och hennes kompis Sara :)





Efter att ha suttit ner en stund så kändes magen och illamåendet lite bättre. Vi hade passat på att äta lite också och det var kanske precis vad magen behövde. Så fick vi ju oss en snabb pratstund med Shirley också och det gör ju ofta det mesta känns mycket bättre :) Vi passade på att åka lite mer och sen helt plötsligt var kl 19:15 och vi började röra oss mot scenen igen. Vi fick jättebra platser precis vid scenen. Lite jobbigt att stå och min rygg fick ta ganska mkt stryk, men det var det värt. För så bra bilder som jag fick, jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv. Hoppas ni tkr detsamma nu bara, haha.

Jag väljer nog att ladda upp bilderna i minatyrer så kan ni få se flera. Bara att klicka på bilderna så får ni upp bilderna i större format :)

   
   
    

Vi träffade också Shirley en snabbis efteråt, men hon hade bråttom iväg till stackars Vilja som längtat efter mamma i flera timmar. Men vi hann så klart ta lite kort också.


Shirley och Rhianna :)


Jag och Shirley!

Tack för en till oförglömlig kväll! Extra stort tack till Shirley, Rhianna, Jennifer och Sara! Stor KRAM till er! <3


Städar dag

Nu var det väldigt länge sen jag uppdaterade här, men jag har ju haft mina anledningar. Först var jag i Turkiet i en vecka och sen kom Rhianna och Richard från England och var här i en vecka. Har gjort massor med typiska svenska grejer, bara översatt till engelska, haha.

Jag har också hunnit träffa Shirley två ggr sen jag skrev sist så jag tänkte att jag skulle ta och lägga upp lite bilder från de tillfällena senare. Men just nu är det mitt rum som jag behöver ta tag i. Det går knappt inte att ta sig fram här inne så bäst att röja nu!

Redo för avfärd

Nu är väskan packad för att resa bort till värmen i Turkiet! Det är en sådan underbar tanke att få komma iväg. Lite miljöombyte och så så klart värme!! Det viktigaste av allt nästan såhär på sommaren.

Eftersom jag blir borta en vecka i Turkiet och sen dessutom får besök från England när jag kommer hem igen så kommer jag antagligen inte att blogga på nästan två veckor. Men jag lovar er att jag kommer uppdatera er när jag kommer hem till datorn igen.

Ha det så bra under tiden jag är borta. För det kommer jag unna mig i alla fall!


Packat och klart

Nej inte riktigt än kanske. Packningen ligger framme på soffan och tar upp i stort sätt hela sittplatsen. Man tar alltid med sig för mycket så jag ska väl rensa bort lite grann kanske. Man använder ju inte så himla mycket kläder när det är 30 grader varmt dygnet runt. Det ska bli så skönt att komma iväg! Särskilt eftersom jag gått i jeans här hemma i det molniga vädret de senaste dagarna.

Har en liten paus just nu innan maten. Mamma och jag har lagat lasange som vi snart ska mumsa i oss. Har precis fixat min mp3 med lite ny musik också. Nu är bara själva frågan vart man kan tänkas ha gjort av hörlurarna till den. Men det är ett efter-maten-problem.


Man får passa på

Kunde verkligen inte somna i natt och låg och tittade i taket till kl 3. Så jag gav mig själv lite sovmorgon i morse men har nu varit iväg och hämtat mitt pass och passade på att ta en sväng på stan. Ungefär 600 kr fattigare kom jag hem med lite kläder som jag själv tyckte att jag behövde efter min utrensning igår.

Sitter och väntar på att klockan ska bli 16.00, för då kommer Mikaela hit och vi ska åka ut till Marieberg och växla lite pengar till Turkiet och sen ta en liten sväng och se om vi kan hitta något som vi kan ha användning för där nere. Jag ska bl.a. köpa solskyddsfaktor, det vet jag! Nog för att jag ändå kommer komma hem som en kräfta, men man behöver ju inte göra det värre än vad det är, haha.

Ska passa på och röja lite under tiden jag väntar. Vad gör ni en sådan här tråkig dag då vädret inte kan bestämma sig om det ska vara fint eller dåligt?

Drömjobbet

Har varit på landet sen i fredags och kom hem idag för att börja ordna upp allt inför resan på onsdag. Har t.ex. rensat ut en hel papperskasse med kläder ur mina byråer. Så jag är allt lite stolt över mig själv faktiskt. Det är precis som det brukar, det är inte lika jobbigt och tar inte alls lika lång tid som man tror när man väl sätter igång. Man måste bara få tummen ur helt enkelt.

Nu på kvällen har jag sökt mitt drömjobb hos Fritidsresor. Jag har sådan tur att de annonserade om just det jobb jag alltid velat haft och de behöver fler till hösten. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag får det. Ska ju åka med Fritidsresor till Turkiet. Får utmärka mig lite där, haha.


Sommarväder

Enligt vädret så skulle vi få regn hela långa dagen idag. Men på något vis så tror jag inte det svenska vädret förstod det. Jag är bara tacksam för det för vi har strålande sol precis som vi haft i några dagar nu. Så jag tar mig ut på landet och solar och badar där nu som lite omväxling. Härligt härligt!

RSS 2.0