Välkommen hit till vår jord!

Under dagen idag föddes en liten prins! Stort grattis Elin, Johan och storasyster Svea! <3 Nu är äntligen väntan över! Jag kan knappt fatta det själv, haha!


(det är inte deras bebis!)

Den årliga höstförkylningen

Efter att ha jobbat i några veckor så har nu den förväntade förkylningen kommit. Så nu blir det massor med vila idag så här på eftermiddagen så jag förhoppningsvis kan jobba imorgon igen! Det är verkligen dålig tajming att vara sjuk nu eftersom det idag föds ett nytt liv i bekantskapskretsen. Förhoppningsvis är jag kanske frisk till helgen så man kan få träffa den lilla! Men det återstår och se.


En trött tjej checkar ut

Började med att jobba 7:30-16:00 idag för att sen åka direkt till min intervju, som för den delen gick hur bra som helst. Det mesta var på engelska så min hjärna har verkligen fått jobba idag med tanke på att intervjun höll på i två timmar. Så nu ska jag, nöjd och glad, lägga huvudet på kudden och antagligen somna inom sådär en minut, haha.

Imorgon blir en intressant dag med hårt jobb och sen besök hos mormor som äntligen fått komma hem från sjukhuset! Det blir en hel dag kan man säga fullt med jobb och slit. Men så kan det vara ibland. Blev ju glad över att se lönen på kontot idag, så nu är det bara att kämpa på så får man ännu mer!

Så ska det se ut!

Har precis varit ute och sprungit nästan 4 km och är väldigt stolt över mig själv. Har precis ätit lasange som jag och mamma gjort och ska nu i denna stund hoppa in i duschen.

Tänkte bara berätta för er att det kommer komma bilder från Vox festivalen så fort jag får tid. Men just nu så är au pair sökandet prio ett eftersom jag ska på intervju på torsdag! Måste hinna bli klar med allt, men det kommer ordna sig. Fick min efterlängtade läkartid idag, så nu är det bara lite bilder och ett personligt brev som ska fixas!

Duschen var det!

Vox festivalen

Alla Örebroare, missa inte Vox festivalen i Varbergaparken idag! De tider som jag vet, och som för den delen är de viktigaste, är att Future Citizens kör kl 17:00 och Sanna Nielsen kl 19:00! Hoppas vi ses där!




Grattis Jennifer

Idag fyller den här skrutten hela 19 år! Stort grattis vännen! Vi ses imorgon! <3


Lugnet före stormen

Idag finns det massor och göra. Eftersom det regnade långt in på natten igår så blev det ingen springtur igår, så det förbereds det för idag. Sen är det ju alla de där hundratals papperna som ska fixas också. Börjar redan tröttna på dem, och det är inte slut på långa vägar. Det ska sökas visum och sånt också. Herre min gud.

Imorgon blir dock en dag helt utan några tråkigheter. Då kommer Sanna Nielsen till Örebro för att besöka Vox festivalen. Så Jennifer kommer till stan och jag och Linnéa får äran att umgås med henne hela eftermiddagen och kvällen! Ska bli jättekul och se/träffa Sanna igen också. Det var väldigt länge sen nu!


Foto: Jag!

Men nu är det dags att försöka se över de där papperna i alla fall. Mamma ska hjälpa mig senare ikväll med det sista, men tills dess får jag försöka på egen hand.

Lunchtips

Har precis tagit ut pizzan ur ugnen som ska ätas om en stund när mamma och Johan kommit hem från Arlanda. Medans jag ändå bara sitter och väntar så tänkte jag visa er min otroligt fina pastasallad som jag gjorde igår kväll och som jag även åt lite av till lunch idag. Super lätt och göra och jättegod!



Innehåll:
Två kokta ägg
Pasta
Räkor
Sallad
Baby plommon tomater
Röd paprika
Rhode Iland dressing

Rekomenderas starkt! Det är inte bara gott utan också väldigt mättande. Kan inte bli bättre.

Hur kan det vara möjligt?

Efter tre dagars försök att få tag på någon som kan ge mig ett friskintyg, har jag fortfarande inte lyckats. Jag förstår inte hur svårt det kan vara! Jag ringer och ringer och ringer men får hela tiden ett nytt nummer att ringa till. Så till slut idag när jag äntligen trodde att det skulle gå vägen, då svarar de inte ens. Har till torsdag på mig att få tag på någon. Kommer väl inte ha ett hårstrå kvar på huvudet innan detta är klart. Och då lär jag väl inte få något intyg heller, så frågan är om man jobbar förgäves.


Har inte en aning

Det har inte blivit så mycket uppdaterat under den senaste veckan. Det har helt enkelt med och göra att det faktiskt inte händer så himla mycket. Tycker det känns tråkigt att uppdatera om ingenting, även om jag gör det ibland också.

Sen sist så har jag börjat jobba igen. Är på min favorit förskola där jag trivs så himla bra, så just nu leker livet. Håller på och försöker få ihop allt som har med Au pair sökandet och göra och det har blivit väldigt mycket grejer nu på senaste tiden. Tusentals papper som ska fyllas i hit och dit. Har inte ens fått allt som ska fixas heller, så det lär ju ta ett tag innan jag kommer iväg.

Ikväll är jag ensam hemma. Johan är kvar på Cypern och kommer hem imorgon och mamma och Fredrik är ute och äter middag för att fira deras 4 år som gifta. Själv tänkte jag slänga ihop en pastasallad till kvällsmat. Men en titt förbi affären kan ju ändra den saken, det vet man ju. Mer spännande än så blir det inte ikväll, haha.


Vad var namnet?

Så här in på småtimmarna sitter jag nu och letar namnförslag till en mycket god vän som snart ska prutta ut en liten bebis. Har varit hos henne nu under kvällen och vi har diskuterat allt ifrån sätesbjudning (när ett barn föds med rumpan först) till namnförslag, haha.

Det här med namn är verkligen inte lätt. Man vill inte att det ska vara för vanligt, men heller inte för ovanligt. Sen har man ju alltid namn som man verkligen inte kan tänka sig för att man förknippar det med något dåligt eller bara någon annan person.

Bara genom att försöka hjälpa till med namnförslag får mig att få lite lätt panik tills när väl jag får barn. Kommer ärligt talat 9 månader räcka för att jag ska komma på ett bra namn? Jag tror faktiskt inte det. Men en sak är säker, jag ska ta reda på könet på mitt barn. Det gör ju saken lite lättare i alla fall, men fortfarande inte lätt! Tur är också att det inte kommer bli några barn för min del än på ett tag. Jag har tid att fundera.



Så kan det vara ibland

Jag vill så gärna uppdatera och skriva här just nu, men jag har inte så mycket att komma med! Blir en liten lägesrapport helt enkelt.

Har precis lagat mat, lövbiff och potatisgratäng, och i stort sätt bara svalt sista biten. Ska nu vänta en stund så maten får sjunka lite, sen blir det en promenad eller möjligtvis en cykeltur. Funderar på att cykla och kanske ta med kameran. Men vi får helt enkelt se vad det blir. Är skit trött men har gett mig f*n på att jag ska komma ut och röra på mig idag också. Det gäller bara att få tummen ur och sätta på sig träningskläderna. Det är ju alltid det som är det jobbigaste.


Så var det där med kartor

Vaknade med träningsvärk i rumpan. Men jag ska vara glad att det bara är där jag har träningsvärk efter springturen igår. Är lite skönt att ha träningsvärk också, då vet man att man har gjort rätt!

Fick det stora nöjet att köra ut min bror till halkan idag. Banan ligger ju mitt ute i ingenstans så jag hade bett min bror att ta ut en karta. Det slutade ju så klart med att jag fick ta ut kartan eftersom han inte riktigt förstod hur man skulle göra. Går han it-linjen på gymnasiet eller? Men det är ju sommarlov nu, så vad kan man begära egentligen?

Väl i bilen så hittade jag en ganska lång bit utan kartans hjälp, men sa åt min bror att hålla koll på vart vi var. Allt slutade med att jag körde bil och läste kartan själv efter att min bror kommit på att han faktiskt fick ig i orientering på högstadiet. Känns som att det är en sådan information man vill ha innan man åker iväg och inte under tidens gång! Vi kom i alla fall dit och jag ska tillbaka och hämta honom vid fyra tiden. Men nu hittar jag ju i alla fall. 




Dagens träningspass

Så har jag gjort det igen, och jag är riktigt stolt över mig själv. Jag har fått tummen ur och gått ut och sprungit! Jag trotsade regnet och gav mig ut. Men eftersom det var så himla lerigt i spåret så bestämde jag mig för att köra intervaller upp för bussbacken istället. För er som inte bor i Örebro så kan jag berätta att detta är en mördarbacke som är väldigt lång och brant, och för att göra saken värre så är det en kurva mitt i backen.

Innan jag gav mig ut hade jag bestämt mig för att jag skulle springa i 30 minuter. Eller ja, hålla pulsen uppe i 30 minuter. Det slutade med att jag var ute i 50 minuter och hade en förhöjd puls under hela tiden (ja jag är ganska stolt över min insats).

Mina intervaller gick till så att jag, till en början, sprang varannan och gick varannan stolpe. Sen gick jag i rask takt ner för backen. Efter några gånger sprang jag tre-fyra stolpar i början av backen och sen körde varannan igen. Efter att ha gjort detta i ungefär 25 minuter tog jag en rask promenad hemåt. Men så klart inte raka spåret hem utan en ganska stor omväg för att hålla pulsen vid liv en stund till. 

Det är en sådan häftig känsla när man kommer in i andra andningen. Jag bara älskar den känslan! När jag precis hade kommit in i den så kom det en cyklist och skulle cykla upp för backen. Jag hade precis kommit ner från backen och skulle precis börja springa uppåt. Men jag stannade till en stund och andades lite och sen gav jag mig upp igen. Tro det eller ej, men jag lyckades faktiskt att springa om killen på cykeln! Nu behöver ju inte ni komma och säga att det faktiskt kan vara lättare att springa upp för en backe än att cykla! Jag är skit stolt och det tycker jag att jag kan få vara ett tag till!

Nu ska jag försöka hålla mig igång minst varannan dag med detta lilla program hade jag tänkt. Vi får se hur benen mår imorgon, men mår de helt okej blir det nog en rask promenad i alla fall. Innebandy säsongen närmar sig med stormsteg och det är ju bäst att vara förberedd om man nu blir kvar på hemmaplan.


Snart ser jag också sådär lätt ut, haha!

Vad man gör en regnig dag

Eftersom vädret bara bjuder på regnskurar idag så blir det nog inte mycket gjort idag tänkte jag. Men processen för att komma utomlands och jobba är i full gång så det finns en hel del att göra. Så fick jag precis ett sms från mamma att jag skulle dammsuga nedervåningen och städa lite i köket. Så jag har saker och göra även idag.

Städrocken på sen är det bara tuta och köra!

Studielitteratur säljes!

Mina böcker från Rättsvetenskapliga programmet med internationell inriktning ligger nu ute på blocket. Några av böckerna är helt nya och har inte vänt ett blad i dem eftersom jag blev tvungen att hoppa av universitetet pga sjukdom. Någon som är intresserad att köpa hela 17 böcker för endast 800 kr, klicka här!


Några av alla böcker...

Solnedgång

Några bilder från gårdagens solnedgång!








Fotografering

Satt precis och kollade på lite gamla bilder på datorn. Tänkte dela med mig av några av dem!


Eiffeltornet, Paris 2008


Höst i Stockholm


En liten kissemiss


Solnedgång på landet


Landet

Ska ta mig ut nu med kameran under armen och skapa nya minnen tänkte jag. Vi får se om jag lyckas fånga något!


Träning är bra för hela kroppen

Visst låter det bra "Träning är bra för hela kroppen"? Det tyckte jag också innan min springtur idag. För jag hade gett mig f*n på att jag ska komma i form igen nu. Så varför inte börja med att ta en springtur tänkte jag. Men det här med att vara lite förberedd var inte riktigt inräknad. Jag hade ätit två mackor och inte druckit något på hela dagen. Detta kom jag på mitt under springturen! Det slutade med att jag låg i gräset med kramp i nästan hela kroppen. Men jag sprang i lite mer än 30 minuter innan dess, vilket var mitt mål. Så jag är nöjd ändå. Frågan är hur jag ska kunna övertala mig själv om att göra om detta!

Det finns ju ännu en fråga som jag ställer mig just nu. Hur kommer min kropp må imorgon? Tajmingen är ju inte den bästa eftersom jag ska till Stockholm och se bl.a. Shirley's angels på Pride festivalen! Det ska bli så himla kul!! Jag längtar, och packar!


En dag som denna

Det händer inte så värst mycket nu när allt är vardag. Men på lördag drar allt spännande igång igen då jag ska iväg och se Shirley's angels på Pride i Stockholm. Ska bli riktigt roligt. Har alltid velat vara med under i alla fall någon dag under Pride festivalen. Så nu kan jag pricka av det på listan också!

Idag åkte jag in till staden för att äta lunch ihop med min underbara vän Pernilla! Vi hade inte setts på ett tag och det slutar alltid i låååånga konversationer. Så nu är vi uppdaterade igen och har läget under kontroll.

Just precis nu är det faktiskt dags för lilla mig att gå och lägga sig. Försöker vända tillbaka på dygnet, men vi får väl se hur det går... Det visar sig helt enkelt imorgon.

Allsång i Gränna

Min söndag blev en extremt lång, men också en extremt rolig dag! Tåget började rulla från Örebro kl 11:10 och jag var framme i Jönköping redan vid 13:59, för att vara exakt. Elisa och Ellen mötte upp mig när jag klev av tåget och Alexandra stod vid bilen och väntade på oss.

Fick äran att köra den 15 år gamla bilen som Elisas mamma så snällt lånat ut till oss för att kunna ta oss vidare till Gränna. Jag har nog aldrig varit så osams med en bil någonsin, men har nog inte heller haft så kul i en bil heller. Jag är ju rätt bortskämd när det gäller bilkörandet. Jag har ju bara kört väldigt nya bilar förut, så att sätta sig i en 15 år gammal bil var något helt nytt för mig. Men det hade sin charm. Som till exempel det fina konfetti regnet som ingick när man satte på fläkten, haha. Gud vad vi skrattade åt det!

Väl framme i Gränna, efter lite diskussioner om vägen i baksätet, gav Elisa förslaget att vi skulle ställa oss allra längst bort på parkeringen. Detta visade sig inte vara en så strålande idé som vi först tyckte. För när vi kliver ur bilen hör vi en mycket bekant röst ifrån scenen, som nu är en väldigt lång bit ifrån oss. Jo det var ju faktiskt så att Shirley hade sitt soundcheck just precis när vi kom dit. Men det skulle vi inte få se någonting av efter krångel med parkeringsavgifter och avspärrningar. För väl framme vid scenen satt det avspärrningar som gjorde att vi endast kunde se baksidan av den fina scenen. Så vi fick snällt sätta oss utanför och börja äta lunch.

. 

Efter några timmar med prat och skratt så fick vi äntligen komma in på området vid scenen! Eftersom vi just varit där i ett antal timmar så hade vi ju börjat lära känna personalen som var där, haha. Så de var jättesnälla och tog betalt och gav oss en stämpel innan alla andra så vi kunde springa in och ta de bästa platserna. Vet inte om det var vi eller dem som hade roligast åt våran taktik, haha. Efter ett "Klara, färdiga, gå, SPRING" ifrån dem så var vi iväg på två röda!

Väl inne på området fick vi jättebra platser och vi satte oss nöjda och glada ner. Rätt som det var kom ett bekant ansikte och gick förbi oss. Det var Ingela som tagit sig dit och som nu skulle gå iväg och köpa något att äta. Hon fick vara med oss resten av dagen eftersom hon inte hade någon med sig att dela denna dag med.



Efter ungefär en timme, som gick väldigt fort efter att ha suttit där i fyra timmar redan, satte allt igång och Shirley var först ut. Hon hade en jättefin klänning på sig, som jag tyvärr inte lyckades få någon bra bild på överhuvudtaget. Jag vet inte riktigt vad som hände, men för att inte klandra mig själv för mycket väljer jag att säga att det var en kombination av min darriga hand och Shirleys hopp och skutt på scenen.

Men jag fick så klart en ny chans att få fina bilder på denna underbara människa vid namn Shirley Clamp. Den chansen tog jag vara på och det resulterade i det här:

  

  

Efter en otroligt underhållande allsång med allt ifrån sång till komedi var det dags för Shirley och The Moniker, som också var där, att skriva lite autografer. Det var väldigt mycket folk som ville ha autografer och eftersom The Moniker satt före Shirley i kön så blev det ibland stopp och Shirley inte hade något att göra. Men inte var hon ledsen för det, då kunde hon passa på att äta lite polkagris och underhålla oss så länge, haha. 





Under signeringen kom även Petra, Shirleys körtjej, ut och vi pratade en stund med henne också. Vi hade pratat med henne tidigare under dagen och fått lite lägesrapporter. En super trevlig prick är hon och jag passade så klart på att ta ett kort med henne. 



Så helt plötsligt så var kön till signeringen slut och vi fick äntligen träffa Shirley! Efter en stunds prat tog vi även kort med henne. 



Eftersom vi den här gången var ett litet gäng som kom och kollade så föreslog Ellen att vi kunde ta en gruppbild. Mycket bra idé Ellen! Ingela bakom kameran lyckades riktigt bra till slut, haha. Tack Ingela! Inte lätt med en kamera man inte är van vid! 

Ett hjärtligt tack alla som gjorde den här dagen till ännu ett minne att bära med sig!
Puss och kram till er allihoppa! <3  


En liten uppdatering

Efter mitt lilla äventyr i helgen, då sömn inte direkt var prio ett, var jag verkligen helt slut. Så jag fick mig en riktigt god natts sömn i natt och vaknade faktiskt någorlunda utvilad under förmiddagen idag. Ja det fick helt enkelt bli en rejäl sovmorgon. Men jag kände mig värd detta. 

På schemat idag står ett besök på Köpings sjukhus där mormor fortfarande är kvar. Hon mår mycket bättre, och det glädjer mig enormt, men de har lite prover kvar att göra tycker de. Så de blir en tripp till henne så fort min sega bror har lust att höra av sig. Han ville följa med men det här med tider är inte direkt så viktigt för honom.. 

Senare idag kommer förhoppningsvis det jag vet att ganska många har väntat på nu. Lite bilder ifrån Gränna. Jag och Johan är ensamma hemma så det ska nog hinnas med att göras. Men som sagt, mormor är idag första prio och sen kommer bilderna. Tycker det är en rätt schysst deal, eller vad säger ni? 

 


På hemmaplan igen

Då var man hemma igen efter en tripp till både Jönköping och Gränna. Har haft det toppen, speciellt igår, med ett hel härligt gäng! Ni är underbara och det här måste vi göra oftare!

Eftersom jag endast har sovit ungefär 4 timmar i natt så är jag helt slut och ska ta och vila en stund innan jag angriper alla bilder som tagits under gårdagen. Så småning om kommer det antagligen komma ett ganska långt inlägg! Men det återstår och se :)


Hela gänget! :)


RSS 2.0