Shopping

Efter att ha solat halva dagen blev det lite för mycket av det goda så jag och Linnéa tog en sväng förbi Marieberg. Jag fick allt med mig lite saker hem. Jättebra grejer inför resan på onsdag.


Linne från Bikbok, 99 kr
Bikini överdel från Team Sportia, 149 kr
Bikini underdel från H&M, 79 kr
Klänning från H&M, 99 kr

Märkte inte förrän jag kom hem att det blev en väldigt rosa shopping, haha. Men jag är nöjd!

Nu ska jag fortsätta och kolla på "Sommar med Ernst". Han har mycket påhitt för sig. Jag brukar inte gilla allt han gör, men endel grejer är riktigt snyggt faktiskt. Han är mer populär hos mor min faktiskt!


Sola och bada

För någon timme sen såg inte vädret så lovande ut för sol och bad, men nu börjar det ordna upp sig. Sitter och väntar på Linnéa som ska komma hit så ska vi ta oss iväg och sola och bada lite. Funderar på om vi ska ta en tripp till Frövi eller Nora, där har de fina badplatser. Man börjar tröttna på lilla lången faktiskt. Men vi får se vad det blir.

I eftermiddag ska jag nog försöka ta mig in till stan och hämta mitt pass. Fick ett sms igår om att det var klart, men det fanns ingen tid att hämta det då. Vill inte egentligen veta hur ful jag blev på detta pass. Fick en liten glimt när jag tog det och man ser ju ut som en liten brottsling. Till och med jag gör det. Men men, man visar ju inte upp det så otroligt många gånger om året faktiskt...


Grillning

Det har varit helt underbart väder hela dagen. Har fortfarande 33 grader på altanen, helt fantastiskt! Har legat i solen och stekt hela dagen och fått lite färg i alla fall. Det är bra inför Turkiet. Både för kroppen att vänja sig vid värmen och även solen. Min hud gillar ju inte solen lika mycket som jag gör.

Sitter nu och väntar på att Mikaela ska dyka upp. Grillen är redo, salladen uppskuren och jordgubbarna kommer hon med. Det kan inte bli en så mycket bättre avslutning på denna sommardag!


Turkiet

Nu har jag och Mikaela beställt en resa tillsammans. Vi kommer att bege oss till Turkiet i en vecka. Vi ska besöka Alanya där det tydligen ska finnas mycket roligt att göra.


Ser inte helt fel ut va?

Har gjort lite eftersökningar på vädret där nere och genomsnittet för juli är 34 grader och 24 grader i vattnet. Jag tror vi får försöka stå ut...

Ledigt

Även denna dag blev jag ledig. Känns rätt bra att vara ledig och ändå få betalt faktiskt. Särskilt när det är strålande sol ute.

Jag och Mikaela ska ta och kolla lite sista minuten resor när hon kommer hit om en stund. Sen drar vi ner till sjön och badar och solar lite. Inte alls fel en dag som denna. Nu håller vi bara tummarna för att ingen snor våra resor som vi så gärna vill ha. Det har hänt två ggr nu. Vi är inte tillräckligt snabba helt enkelt, haha.

Vad ska ni göra idag?

Solen skiner

Äntligen har det bra vädret börjat visa sig igen. Efter allt det mulna och regniga hade man nästan gett upp hoppet om att få se solen. Men tydligen ska det bli bara bättre och bättre väder i veckan. Det gillar jag särskilt mycket eftersom jag får semester på fredag! Eller ja, jag har ju haft semester i två veckor nu eftersom jag inte fått några uppdrag, men på fredag börjar min planerade semester. Då kan man ju hitta på och göra något liksom. Nu får man bara ta en dag i taget.


En till bild från landet!

Landet

Jag tog med mig min kamera och tog lite kort ute på landet. Igår kväll blev det jättefint väder så jag tog fram kameran och tog dessa bilder.









Man märker att det är lite skillnad på att ta kort med min digitalkamera och systemkameran. Även om min systemkamera är rätt sliten så tar den ändå bättre kort. Eller vad tycker ni?

Midsommarafton

Jag har varit på landet sen midsommarafton så jag tänkte uppdatera lite sen dess.

Självaste midsommarafton började på Kårstaö där det varje år är midsommarfirande för allmänheten. De gör en vacker midsommarstång och ställer upp med lite olika roligheter. Förr hade de alltid kobingo, men eftersom kossorna inte längre finns har hästarna tagit över. I år fick man satsa på en hink och den hink som stod kvar sist vann. De hade även ett badkar fyllt med vatten och så skulle man gissa hur många liter badkaret innehöll. Den stationen hade jag och Natalie hand om.


Natalie gjorde en jättefin midsommarkrans av endast prästkragar.


Den fina midsommarstången.

Efter midsommarfirandet där åkte jag ut på landet och har tillbringat hela helgen där. Lite fler bilder från landet kommer i ett senare inlägg!

En händelserik dag

Idag har det hänt ganska mycket grejer. Jag tog en tur till mormor i lilla Arboga och shoppade lite kläder. Där blev jag helt plötsligt ett antal år äldre. Butiksbeträdet trodde att mormor var min mamma. Till en början tänkte jag att hon kanske tyckte att mormor såg ung ut, men efter kommentaren "Jaha, har du så gamla barnbarn" så gick det inte att drömma längre. Jag får väl skylla på att jag inte var sminkad eller något för att behålla lite självkänsla!

På vägen hem hände något väldigt obehagligt, två ggr om dessutom. Två trafikolyckor som var verkligen precis kraschade när jag kom fram. Den på motorvägen var verkligen allvarlig och det såg ut som att de som satt i den där stackars bilen satt väldigt fast. Massor med folk hade redan stannat och stod och pratade i telefonen så jag kände att jag skulle hjälpa till bäst av att bara åka därifrån. Jag hade bara stått och gråtit eller något över hela situationen. Usch vad jag hatar sånt där!

Nästan hemma hade en bil precis kört in i vägräcket och då stuttsat tillbaka (bra egenskap de där räckena har) och slagit i nästa räcke. Där hade dock resan tagit slut och ingen verkade ha skadats allvarligt. Alla kom ut ur bilarna och gick surt och hämtade varningstreangeln. Det var i alla fall en lättnad för mig. Kände mig ett tag som oledolyckan.

Väl hemma var det dags att rota fram det där passet som jag kom på i natt att det har gått ut. Åkte iväg till puttepolisen och fixade mig ett nytt. Så nu är inte den där sista minuten resan så långt bort! Har nämligen lyckats övertala en kär vän att haka på. Nu är det bara det där med vart man ska åka utan att rensa plånboken helt. Men jag hittade ju femhundring när jag städade häromdagen, inte fel alls!



Namnförslag

Just nu känns det som att alla runt omkring mig ynglar av sig. Har en nära vän som ska få barn i början på augusti och behöver lite hjälp med namnförslag. Jag har tänkt lite, men det är så väldigt svårt. Tjejnamnen är klara, så det som återstår är pojknamn. Det finns dock lite krav på namnen. De ska helst komma direkt ifrån ålderdomshemmet, haha. Med andra ord, lite äldre namn.

Har ni några fina namn att dela med er av?


En bild på mig och den blivande storasystern Svea från då hon föddes.

Ögonfluss

Det är så typiskt när man inte haft jobb på flera dagar, så blir man sjuk. Jag bara undrar, vart kom bacillerna ifrån? Har inte varit i kontakt med barn på dagis sen i tisdags. I för sig har jag både träffat Svea och Natalies lillasyster Elina. Men men..

Ringde och sjukanmälde mig i morse och de lät väldigt förvånade över att jag gjorde det. Jag kunde ju varit ful och väntat och sett om de skulle skicka iväg mig någonstans och då sagt att jag var sjuk i så fall. För hade de inte ringt hade jag ju haft lön idag. Men jag hade inte samvete till det. Så halv sju ringde jag dem, tydligen helt i onödan.

Mår egentligen inte så speciellt dåligt, men ögonfluss smittar ju som bara attan. Så jag tänkte underhålla mig på avstånd från alla andra människor på denna jord och åka iväg med sopsorteringen. Det är ju fint väder ute idag så där lär det väl inte vara så mycket folk. Och är det de så har de valt fel dag att åka dit, haha.

Arlanda

Igår åkte jag och Natalie och hämtade Johan och My på Arlanda. Det var jätteskönt att Natalie följde med för jag vet inte hur jag skulle hittat annars. Vi tog ju några små omvägar skulle man kunna kalla det. Man skulle också kunna säga att vi såg oss omkring i miljöerna runt omkring.

Natalie tog med sig en bok om en massa olika resmål som vi underhöll oss med när vi väntade. För trots lite felkörningar så fick vi vänta i lite mer än en timme på dem borta på långtidsparkeringen. Det fick mig ju att längta ännu mer efter att få komma utomlands igen. Har inget planerat än men har kollat på resor idag.

Tror ni jag kan övertala min mor om att åka med hit?
http://www.fritidsresor.se/boka-resa/HotelAbout.aspx?q=aa791992ebf74a0bab80c590cc5006a7
(gick inte att ladda upp bilder för tillfället)



Verkar inte som att någonting funkar just nu, varken länkar eller bilder. Får försöka uppdatera lite senare.

Hela långa dagen

Bjöd över Elin och Svea på lite fika på eftermiddagen. Det slutade med att jag tillbringade hela eftermiddagen och kvällen med dem. Så kan det gå. Men det är alltid lika trevligt.

Blev lite barnvakt åt Svea på slutet och vi hann med en hel del roliga grejer. Hon är en för skön unge alltså, haha. Knäppast i stan alltså! Fem år, det kan man inte tro om madam bestämd.

Vi kom på den strålande idén att vi kunde ta och måla naglarna. Det blev dock bara Sveas naglar som fick färg. Mina hann vi inte med innan damen hade tappat intresset. Men det klart att få både fingrar och tår målade, då är man nöjd sen!



Vi hann också med att baka en kladdkaka, vilket man kan se på Sveas fina leggnings, haha. Det var inte bara de som blev utsatt för lite kladd kan jag säga. Det blir kladdigt när man bakar med Svea som Elin så fint sa efteråt. Men vad gör det, det är bara att torka!


Har haft en toppendag med dig skruttan! Puss på dig! <3

Nu är det läggdags, för imorgon ska det köras upp till Arlanda för att hämta Johan och My. Härligt med en heldag i bilen den enda dagen det skulle bli skapligt väder den här helgen. Men så är det.

Godnatt!


Carnival

Det blev ingen tripp till mormor som planerat, fast jag är ledig. Det är nämligen carnival i Arboga i detta regn oväder så mormor ringde och meddelande att det finns inte en ledig parkeringsplats i hela Arboga. Nu är ju inte Arboga så stort heller så det är inte så jättekonstigt, men själva carnivalen känns lite otippad.


Jag vet inte hur det är med er, men jag skulle i alla fall inte sätta på mig detta idag. Usch vad kallt!

En märklig vecka

Den här veckan har varit en väldigt ovanlig vecka. Inte nog med att jag varit helt ensam hemma, jag har knappt inte behövt jobba något heller. Jag har bara jobbat i tisdags, sen jag har varit ledig resten av tiden. För vissa låter detta lite oroväckande och ni tänker säkert på pengar då, men det är ingen fara. Jag får lön ändå, det är det som är det bästa.

Ledigt idag igen då. Nu börjar fantasin ta slut på vad man egentligen ska hitta på i detta tråkiga väder. Fick precis sms från Ritz att jag har blivit deras VIP gäst nu igen. Det roliga är att jag har aldrig satt min fot där och ändå så är jag en så viktig person för dem. Jag och en kompis kommer in gratis. Det låter ju trevligt,  men ikväll blir det lugnt. Ska upp och hämta Johan och My på Arlanda imorgon förmiddag så då gäller det att vara fräsch.

Nej man ska inte klaga över ledighet så nu ska jag göra mig i ordning och hitta på något faktiskt. Låter inte som en allt för dum idé iaf.


Tänk om det ändå kunde vara det här vädret utanför fönstret.

Smaklig måltid!

Första riktiga inlägget nu då. Hej och hå, nu kör vi!

Sitter just nu i soffan och bara slappar. Har precis svalt den otroligt goda måltiden jag gjort till mig själv. Efter att ha levt helt ensam i 5 dagar så börjar man få kläm på det där med mat, städning och tvättning. Men kan slå vad om att så fort resten av familjen kommer tillbaka så kommer kunskaperna försvinna med vinden. Det brukar kunna bli så.



Det finns verkligen ingenting bra på tv just nu. Funderar på att sätta på en film, men risken finns att jag somnar mitt i den. Har i för sig en skiva med "The big bang theory" serien på, nya avsnitt. Det skulle man kunna sätta på och glo en stund på. Det får nog bli det.

Har jag tur är jag ledig imorgon. Då blir det en tur förbi Arboga och hälsa på mormor. Men bara för att jag satt upp dessa planer nu så kommer de väl ringa imorgon bitti. Jag gissar på halv sju! Men det återstår att se imorgon bitti!


Nystart!

Det var ett tag sen det hände något på denna blogg överhuvudtaget. Men nu ni händer det grejer. En helt ny design och jag har tänkt mig en nystart på det hela. Så från och med idag är jag tillbaka igen!

(Jag vet att jag sagt det förut men den här gången är det allvar!)


RSS 2.0