En riktig närking

Städade rummet idag. Tog inte alls lång tid. Så skönt när man har röjt rejält en gång och sen bara behöver gå och plocka lite och sen dra en repa med dammsugaren så är det klart.

För övrigt idag så har jag mest varit trött och gnällig. Riktigt närking har jag varit. Fick ingen bra sömn i natt så satsar på att sova mycket inatt istället. Funderar på att åka och hälsa på Elin och Svea också. Elin ville att jag skulle komma nu i veckan, så det kan jag ju göra. Har ju inget bättre för mig fram tills på onsdag. Då kommer Abba (Anna) hit. Eller jag åker till Stockholm på morgonen och så är vi där över dagen och så åker vi hem hit sen. Så stannar hon tills tisdagen veckan efter. Det kommer bli så himla kul.

Sen måste jag också berätta om dagens stora lycka. Mina sår läker så bra och idag ramlade den stora skårpan av. Den som jag har pratat om tidigare som var som ett medel de hade på direkt efter operationen som ser ut som en sårskårpa. Eller rättare sagt, såg ut som det, för nu är den borta.
 
 
Varning för hyper känsliga läsare. Det är inget som ser läskigt ut, men är man otroligt känslig kanske man ska låta bli.
Första bilden är taget den 10 juni och andra bilden idag (22 juni).

Precis nyss så gick Spanien vidare till semifinal i EM. Grattis.
 

The day after midsommarafton


Midsommarafton igår då. Jag hade verkligen super kul. Vi blev lite mer folk än vad vi hade räknat med kan man väl säga. Matplatserna ute var för få så några fick sitta inne, haha. Jag blev lite barnvakt åt Svea, världens sötaste unge alltså. Var ett tag sen jag såg henne nu, och hon har lärt sig att prata. Och som hon pratar. Såg inte en enda midsommarstång igår, men däremot en blöt sandlåda, haha. För visst regnade det en stund igår med. Men det blev skapligt bra väder tillslut iaf. Bättre än förra året, det är ju det som räknas.

Vad gjorde ni för kul igår på självaste midsommarafton?

Regn till midsommar?

Har inte fått så mycket gjort idag, precis som alla andra dagar de närmaste veckorna. Men var iaf till läkargruppen och tog bort mina stygn, alla tre. Det tog ungefär 30 sekunder, då med hej och hej då. Kändes nästan ingenting. Otroligt. Så om två-tre dagar kan jag ta bort tejpen över så ska allt ha läkt ihop. Nu är det bara hålen från tråden som är kvar. Sen är det ju det stora såret kvar också från skrapningen. Fast man luras att det är jättestort, men det är bara som ett slags plåster som de har haft på. Mycket knepigt, men smart. Det håller för övrigt på att ramla bort, vilket är ett tecken på att det snart är färdig läkt. Det låter bra.

Imorgon är det midsommarafton. Ska bli jättekul. Vi ska vara med samma gamla gäng som alltid. Ingen verkar veta hur många vi blir på ett ungefär ens. Men vi blir minst 4 familjer iaf. Hoppas Stefan gör sina goda tårtor. Mums för magen alltså.

Ha en trevlig midsommar allihoppa. Men hoppas inte på solsken, man blir alltid så besviken.

Ingenting är som det ska

Ingenting funkar just nu. Min msn knasar och det går inte att ladda upp bilder här på bloggen. Jag blir snart tokig. Varför kan inte saker och ting bara funka som de ska? Så är jag jättetrött dessutom så allt blir bara en enda katastrof. Det är nog dags att gå och sova.

God natt på er :)
 

Det är regn som faller


Det bara regnar hela tiden. Börjar blir trött på regnet nu. Vart tog den underbara sommaren vägen? Det blir väl antagligen regn till midsommar i år igen. Hur många år i rad har det regnat på midsommar egentligen? På tok för många iaf. Vet inte vad jag ska ha på mig då heller. Om jag ska täcka över såren eller inte. Stora problem man har alltså.

Vad har ni för planer inför midsommar?
Vad tror ni, blir det en regnig midsommar i år igen?

Små svenskar är lustiga att se


Ännu en dag. Fast dagen har ju inte direkt precis börjat. Jag är fortfarande jättetrött, men jag gör ju ingenting så det kan ha med saken och göra.

Sitter och pratar med Natalie just nu. Hon är i Jordanien och kommer vara det enda till den 19 augusti. Hon har snart varit borta i en månad och jag har fortfarande inte vant mig. Vi pratar om midsommar just nu. Vad kul det skulle vara att se allas blickar när det hoppar runt och sjunger små grodorna där nere, haha. Alla skulle tänka "vilka knäppa svenskar vi fått tag i" haha. Ja vi är ju bra tokiga vi svenskar. Men vilka är då inte det?

God natt



Det börjar nog bli dags för mig att styra mot sängen. Det är en dag imorgon också.

Sov så gott allihoppa..

Sommar sommar sommar

Förra sommaren var Shirley Clamp, Sonja Aldén och Sanna Nielsen ute på en sommarturné. Det var en helt otrolig show, kan med gott samvete säga att det var den bästa jag någonsin sett. Men i sommar ska Shirley få sitt första barn och jag önskar henne all lycka till med det, det vet hon redan. De tre S:en ska istället nu göra en julshow ihop från den 21 november till den 13 december. Ska iväg på den med, såklart. Ska blir grymt kul och se vad de ha hittat på den här gången.

Här är iaf ett klipp ifrån förra sommaren i Göteborg, när jag var och såg de tre <3

 

En prinsessas dagbok

En ganska lugn dag idag. Övningskörde till mormor i Arboga, fram och tillbaka. Det blir drygt 8 mil. Jag tycker det är jättekul, så fick man ju som bonus lite fika och träffa mormor igen. Eftersom mormor är gammal sjuksköterska var hon mycket intresserad av att se hur det blivit på min hals efter operationen. Hon hade väl varit intresserad ändå, även om hon inte har varit sjuksköterska. Och påtal om det så läker det fint och allt går som det ska.

Väl hemma igen åt vi lite räkor med tilltugg och började kolla på någon mycket konstig film. Tillslut stängde vi av den och tittade på mammas och min favorit kanal, tv4fakta. Just då var det en dokumentär om smarta barn. Det var en 6 åring som hade en IQ på 170 (en "vanlig" person har en IQ på ungefär 100). Han räknade samma matte som jag precis gått igenom på gymnasiet. Imponerad här alltså. Men tyvärr har de ju väldiga sociala problem. Man kan ju tyvärr inte få allt.



Nu på kvällen tittade jag på En prinsessas dagbok 2. Jag hade sett vissa delar förut. Men inte hela. Tycker den är riktigt rolig faktiskt.

Någon mer än jag som såg filmen?

Svar på frågestunden

Jag måste börja med att tacka alla som ställt frågor. Jag blev jätteglad över att jag ens fick några frågor. Ett stort tack till er.

Här kommer svaren:

Salt eller surt?
- Jag vet inte om jag kan välja mellan dem faktiskt. Jag tycker om båda två. Men jag säger salt.

Vad tycker du är roligast att göra på sommaren/vintern?
- På sommaren tycker jag väldigt mycket om att resa. Det vanliga sola och bada är ju också en stor hit. Men resandet är nog det roligaste.
På vintern blir jag som barn på nytt. Tycker det är väldigt kul att åka pulka t.ex. Skridskor är också väldigt roligt, men det har inte blivit av så mycket på senaste tiden. Sen spelar jag innebandy hela vintern också, det är väldigt roligt.

Hur kommer det sig att du startade en blogg?
- Det var från början min mammas idé att jag skulle börja blogga. Jag hade en blogg innan det här, men jag tappade intresset för jag tyckte inte jag förstod tillräckligt mycket för att tycka det var kul. Nu med några fler år på nacken blev det mer intressant. Jag tycker om att skriva och höra vad andra tycker om mina åsikter om saker. Det var nog det som fick mig tillbaka till bloggandet.

Heter du Pee i efternamn eller är det bara något man får för sig?
- Nej jag heter inte Pee i efternamn. Men hemma har jag alltid kallats för Anna P och även i skolan eftersom Anna är ett så vanligt namn. Varför jag kallas det hemma har vi ingen bra anledning till, det har bara blivit så. Men där med Annapee. Att jag lagt på två e är bara för att det ser lite roligare ut.

Hur många besökare har du ungefär varje dag?
- Det varierar väldigt mycket hur många besökare jag har varje dag. Det brukar kunna vara allt mellan 6-30 läsare. Antagligen skriver jag intressantare saker vissa dagar.

Vad har du för några framtidsplaner?
- Oj, vilken fråga. Men jag har några framtidsplaner. Inte så väldigt långt bort, men iaf till framtiden. Jag får Barn och fritidsprogrammet just nu och därefter har jag tänkt att vikariera på dagis i max 2 år innan jag ska läsa vidare. Då har jag förhoppningsvis kommit på vad jag vill arbeta med senare i livet. Det har jag nämligen inte bra koll på just nu.

Vad gillar du för musik?
- Jag är ett stort fan till Shirley Clamp som de flesta i min närhet inte har kunnat missa. Det kanske säger tillräckligt om min musiksmak? Men schlager är helt klart min grej. Men kan tänka mig lyssna på det mesta förutom rock. Det är den enda musikstilen jag inte förstår mig på. Så egentligen gillar jag det mesta inom musik, men mest Shirleys musik (såklart).

Vad gör du helst när du är ledig?
- Oj det var en svår fråga. Jag har så mycket som jag tycker om att göra. Jag älskar att resa. Behöver inte vara utomlands, räcker med nya ställen i Sverige. Såhär på sommaren är det kul att hitta på en massa bus med sina vänner också. Räcker med lite tältning för att jag ska tycka det är roligt. Finns massor av saker jag tycker om att göra när jag är ledig :)

Din högsta önskan?
- Oj oj oj. Jag har många drömmar. Men jag vet inte om jag tror på dem så mycket att de skulle kunna bli sanna. Endel drömmar jag har haft har även blivit sanna, men det finns alltid nya. Eftersom jag är väldigt musikintresserad och sjunger väldigt mycket är en av mina högsta önskningar att någon dag få spela in en skiva.

Återigen, tack för frågorna och jag hoppas ni blev nöjda med era svar.

 

Frågestund?

Jag har sett att många bloggare har börjat med frågestunder såhär i början av sommaren. Jag vet inte om det skulle funka i min blogg eftersom jag inte har alls lika många läsare som dessa bloggare. Men kanske är värt ett försök. Skriv in en fråga till mig så ska jag försöka svara på den. Alla "normala" frågor svarar jag på, inga dumheter.

Så fråga på gott folk, vad som helst..

Värt pengarna

Matchen mellan Sverige och Spanien var kanske inte en höjdare. Vi hade fixat och tagit ut våran stora tv på altanen för att titta där. Pernilla, min ängel, kom också. Vi hade jättemysigt. Men med vår nya upptäckt att jag är allergisk mot mygg gjorde att jag senare på kvällen fick spraya ner mig med myggspray. Så nu sitter man här och stinker myggspray. Men den är verkligen värd varenda krona den där myggsprayen. Inte ett myggbett. Så skyddar den även mot andra insikter. Antagligen mot vissa människor också som inte orkar med stanken, haha.
Nya pepparsprayen i handväskan kanske?

Grattis pappa <3


(suddig bild)

Idag skulle pappa fyllt 56 år. Satt och tittade igenom lite gamla bilder idag. Gillar att se tillbaka, men det klart det kommer upp minnen. Minnen som kanske inte alltid är så roliga att minnas när man förlorat någon. Minnen som man kanske inte vill bara ska vara minnen, utan här och nu. Fast man vet att de inte kan vara här och nu. Så de får helt enkelt fortsätta vara minnen. De där som man ser tillbaka på med ett stort leende på läpparna. Jag är stolt över min pappa, och kommer alltid vara. Tack pappa, för allt jag fått av dig. Det är någonting jag alltid kommer att minnas <3 GRATTIS <3
 

Fredagen den 13:e


Är fredagen den 13:e en tur eller otursdag?


Jag brukar alltid vänta tills dagen har gått och se vad som hänt innan jag bestämmer mig för det. Idag t.ex. har det inte hänt någonting i stil med otur, men inget med tur och göra heller. Så det blev helt enkelt en vanlig fredag.

Mamma kom hem tidigare från jobbet idag. Det är ju fredag, mammas jobb har sånn lyx att de slutar tidigare på fredagarna under sommaren. Fast ifs så har ju vi ungdomar sommarlov, så det kanske inte är sånn lyx iaf. Vi åkte direkt och köpte blommor för att plantera på pappas grav. Det blev några små solroser och nått annat gult som jag inte vet vad de heter. Jag är expert på blommor allihoppa. Sen åkte vi och planterade blommorna. Blev jättefint. Det är jag iaf expert på, att plantera blommorna. Sen vad dom heter, vem bryr sig?

Har slappat i soffan resten av dagen. Såg på en film som gick på 5:an, The guru. En riktigt rolig film faktiskt. Helt klart värd att se.
Någon annan som såg filmen?

Done everything and nothing

Har varit en väldigt slapp dag idag. Sov jättelänge och har inte gjort någonting vettigt på hela dagen. Så kan det gå. Okej, lite vettigt har jag väl gjort. Försöker förstå mig på mejlen jag får om sommarjobb från alla håll och kanter. Det handlar om ett och samma sommarjobb, men tro mig. När man blandar in mina mentorer i skolan, då blir det rörigt. Iaf med en av dom, behöver inte ens säga namn.

Har ni sett att jag gjort om här i bloggen nu? Jag är inte riktigt nöjd. Det är bara en lösning så länge för jag var så trött på det jag hade förut. Har gjort det helt själv faktiskt. Är riktigt stolt. Skriv en kommentar vad ni tycker, det vore jättekul. Ni får gärna komma med idéer också.

Ursäkta röran

Jag försöker göra om bloggen lite. Det är därför det ser lite ut som ett bombnedslag. Jag brukar vara bra på att skapa dom. Men, det kommer bli bättre. Jag ska få hjälp av en ny vän som är helt grym på design. Men tillslut kommer det här bli bra. Hoppas jag.

Ellen DeGeneres show


Sitter med bärbara datorn nere i vardagsrummet just nu och tittar på Ellen DeGeneres show. Brukar titta på det när jag är hemma själv. Börjar få koll på vad som går på dagarna, haha. Just nu handlar det mycket om rymden. Man får reda på mycket. Visste ni t.ex. att de använder en slags blöja när de är ute på rymdpromenader? Tur det, fatta att behöva vara nödig när man ska jobba. Man kan ju liksom inte direkt bara sticka in på en kisspaus. Men tänk tanken att man har gjort sina behov i den där blöjan då, hur mysigt är det att jobba med det sen? Nej jag vet faktiskt inte vad som är bäst längre.

HEJA SVERIGE!



2-0 mot Grekland.
HÄRLIGT GUBBAR!

Men lilla kraken

Satt precis och pratade med en kompis om Liseberg och kom och tänka på mina upplevelser av nöjesfält. Kom och tänka på Seaworld i Florida när vi var där. Där åkte jag en attraktion som jag nu för tiden aldrig skulle gett mig på.

  


Denna lilla åktur åkte jag dessutom två ggr. Nu när jag skulle hitta lite bra bilder som visar hur den ser ut så kunde jag inte för mitt liv komma ihåg vad den hette. Så jag gick in på google för  att bara söka på Seaworld. Då kom jag på det. Jag minns hur mycket vi skrattade åt namnet. Den heter nämligen Kraken. Det låter så mesigt på något sätt. "Men lilla kraken" är det enda som kommer upp i huvudet på mig.

Här ovan är egna bilder som vi tagit när vi var där :)

The day after

Opererades igår som de flesta nu vet om. Allt gick jättebra och jag mår så bra som man bara kan. Är väldigt trött, men jag sover hur bra som helst. Har inga som helst problem med det, haha.

När vi hade kommit in i rummet där det hela skulle ske, mamma och jag, så var det första jag la märke till själva "sängen" jag skulle ligga på. Jag som brukar titta på tok för mycket på tv4fakta som handlar väldigt mycket om operationer och sånt, fick direkt dåliga vibbar av den där. Jag som inte tycker om sjukhus. Men ska man opereras så ska man. Som tur var så var det inte helt tyst där inne. De hade på radion. Men hur kan man bli lugn när E-types låt spelas liksom. Ni vet ju hur hans låtar är, inte direkt lugna och harmoniska. Så fick jag en bild framför mig. Att min doktorn skulle utföra operationen i takt med musiken. Så jag brast ut i skratt. Jag skrattade så jag grät. Mamma och jag insåg snabbt att jag var tvungen att lugna ner mig innan doktorn kom in. Han skulle ju tro jag satt där och grät. Men det gjorde jag ju, men inte över operationen i sig, haha.

Tur att jag inte tänkte lika mycket som mamma gjorde. Vi hade kvällen innan kollat på tv4fakta, igen, om en sjuksköterska som tog sprutor på små barn som mördade dom genom detta. Ni kan ju tänka er vad mamma satt och tänkte på när de tog de två bedövningssprutorna på mig, haha.

Allt gick på ungefär en halvtimme. Då med plåstring och beställning av ny tid för att ta bort alla tre stygnen, haha. När jag kom hem somna jag i soffan på en gång och sov i 2 ½ timmar. Snacka om att vara helt slut. Hade lite ont när bedövningen släppte, men det var inte jättejobbigt. Men för att inte sitta och spänna mig och göra allt värre så tog jag en ipren. 

 

Idag har jag inte ont alls. Det känns bara lite obehagligt sådär. Har inte de där stora plåstren kvar. Över stygnen har jag en liten tejpbit som knappt syns och där de har skrapat bort är det något slags medel de har haft på som fungerar som ett plåster. Kommer inte ihåg vad de kallade det, men det blir säkert bra ändå, haha. Det ser lite små otäckt ut så jag lägger inte ut bilder på det med tanke på att det kan finnas känsliga läsare. Men om det är någon som är väldigt intresserad av att se, kanske av anledning att man har funderingar att göra det själv, hör av er :)


Myggan säger surr

Det var tänkt att jag och mamma skulle övningsköra idag. Men det blev ändrade planer. Vi har kommit på att jag är allergisk mot myggbett. I fredags på klassfesten med min förra klass så fick jag drygt 20 myggbett och de har gjort att mina fötter har svullnat upp så jag får knappt på mig några skor alls. Dessutom, skulle jag få på mig skorna så kliar det så otroligt att jag måste ta av dom.

Så vi hade lite exprementering idag med hur man får bort klådan, för den är enorm. Vi började med Xylocain, men det hjälpte inte. Gick vidare på Afterbite, fungerade inte heller. Då tog vi till the big things, uppblött alvedon fick börja. Men det hjälpte inte heller speciellt bra. Fortsatte sedan med Salubrin som faktiskt hjälpte för stunden. Vid det laget tog mamma en tur på google och fick fram att allergimedicin skulle hjälpa, för vid det läget visste vi inte att jag var allergisk. Så i med den allergimedicinen vi hade hemma och så åkte mamma iväg till apoteket. Kom hem med alsolsprit som visst skulle hjälpa och en annan allergimedicin som heter Kestine som skulle fungera bäst mot myggbetten. Tack gode gud för att det hjälpte alltså, för jag klarar inte av en till natt med den här klådan.

Imorgon är det dags för operation. Konstigt nog är jag inte alls lika nervös längre. Men det kommer nog tillbaka imorgon när det väl gäller. Men det kommer gå bra så det är ingenting att vara nervös för egentligen. Men det klart man är ändå. Särskilt jag som har så lätt för att bli nervös. Dessutom i de mest konstiga lägena. Men men, sånn är jag.
 
 

Det är för oss solen går upp

Var på Norrbyskolan idag och hälsade på. De hade bytt klassrum. Kunde ju ha varit bra att jag visste om, men det gick bra ändå. Jag hittade dom. Jättekul och se alla igen. Tur de var lika glada och se mig. Det var bra tajming av besök också. Eftersom de hade bytt klassrum var det flyttstädning så jag fick underhålla barnen medans de andra städade. Gick jättebra. Man känner sig så duktig helt plötsligt, när man vet precis vad man ska göra. Pratade med min handledare Helena också om lite allt möjligt. Hon erbjöd mig sommarjobb. Så vi får se, kanske blir sommarjobb på Norrbyskolan. Annars har jag ju det tills nästa sommar iaf, helt klart.

När jag kom hem igen somna jag som en stock i soffan och sov i 1 ½ timme. Helt sjukt vad trött man blir av de små energiknippena. Vaknade av att mamma kom hem. Så åkte vi till landet. Visste att de skulle vara många där, men inte förstod jag att det kunde bli sånt liv. Adam, min låtsaskusin eller vad man ska kalla honom, var där. 5 år och en sånn där unge som man blir trött av att bara se. Tur att han tkr så mkt om Johan och inte mig, haha.

  
   

Just nu sitter jag bara här och funderar på vad man ska göra imorgon. Skulle bli 32 grader varmt imorgon. Skulle vilja åka och bada. Någon som hänger med? Så tråkigt nu när Natalie är borta. I'm alone verkligen. Om jag inte åker till Odensbacken. Men det orkar man ju inte alltid. Inte just nu iaf. På kvällen är det iaf klassfest med klassen från högstadiet. Hoppas det blir en höjdare.

Sommarlov

Idag var det skolavslutning. Kändes lite konstigt att sitta som publik under firandet i aulan. Jag brukar alltid vara med och sjunga på något sätt. Men inte denna gång. De är lite mer proffsiga på den här skolan, haha. Vet inte om jag skulle passa in.

Vi samlades i klassrummet efteråt och fikade några st från klassen. Det var meningen att hela klassen skulle vara där, men som vanligt blev det ju inte så. Men vi hade det kul iaf. Anna, min klassföreståndare, hade gjort tårta åt oss. Typ 700 kg grädde så jag hoppade över det faktiskt. Tycker verkligen inte om grädde.
Fick reda på mina betyg också, 5 MVG och resten VG. Första gången jag inte haft ett enda G i betyget. Känns så himla skönt. Verkligen värt allt slit.

När mamma kom hem från jobbet hade hon köpt smörgåstårta. Väldigt gott. Det roliga var att vi hade pratat om att smörgåstårta var den godaste tårtan i skolan, haha. Var mamma och tjuvlyssna där eller?

Senare på eftermiddagen tog jag och mamma och lufta pärlan. Våran gula sportbil. Vi åkte bara runt lite i största allmänhet. Varmt och skönt var det. Så himla härligt.

Imorgon blir det hälsa på praktikplasten jag hade i julas. Ska bli kul. Men inte lika kul att vara där till 8:15. Men det är sånt man får ta när man frågar vilken tid som passar bäst. Ska inte fråga nästa gång, haha. Har man lärt sig det.

Så nu är det sängen som gäller. Första sommarlovsdagen blir tidig morgon. Inte riktigt vad man hade planerat, men så kan det gå.

Shopping dag

Kort dag i skolan idag. Hade sovmorgon till kl 10 och då skulle vi träffa våra nya klasser till 2:an. BF2S kommer vi heta. Fråga mig inte varför. De träffade vi i ungefär 30 minuter och sen slutade jag. Jätteskönt.

Jag, Malin, Linnéa och Josefin åkte upp på stan och shoppa lite. Men vi hade rensat ut det mesta ur skåpen så Josefin och Linnéa som inte kunde lämna ifrån sina böcker som jag hade gjort till mamma, tröttnade snabbt på att gå på stan och åkte hem. Men jag och Malin fortsatte. Hittade mycket snyggt. Jag köpte en klänning och ett linne. Är helt kär i klänningen. Tycker den är super söt.

 

Klänningen, Gina Tricot
Linnet, H&M

Hur svårt kan det va?

 


Jag fick syn på det här och tittade. Jag kan bara säga, jag skrattar fortfarande när jag ser det. Helt sjukt kul, haha. Verkligen min humor. Till vänster är det Shirleys sambo Daniel. Riktigt kul verkligen. Titta så får ni se :)
 

Stockholm i mitt hjärta

Var i Stockholm igår. Jag och Anna hittade på en massa bus. Leta och köpte klänning till balen hon ska på den 9 maj. Samma dag som jag ska opereras. Annars skulle jag åkt upp och hjälpt henne mer hår och annat piff. Men det går ju inte nu. Så hade vi lite picknick också i en jättesöt liten park. Vi hade hel kul verkligen. Mycket bilder blev det, som vanligt. Men det är så himla kul.

   
 
   
 

Anna, jag har så underbart kul med dig. Det är så lätt att vara med dig. Vi är liksom som gjorda för varandra. Samma humor och lika knäppa. Dömmer inte andra efter vad de gör utan för vad de är. Vi är bäst helt enkelt Anna. FFHA 4-ever <3
 

RSS 2.0