Det är så orättvist

Sitter hemma hemma som jag numera brukar kalla det. Det blir ju så när man har två hem. Kallar ju även Filips lägenhet för hem. Så det här blir helt enkelt hemma hemma. Mormor har fått komma hem från sjukhuset så hon bor hos oss. Hon var helt enkelt för frisk för att få komma till ett korttidsboende. Bra det för då går det ju åt rätt håll. Så idag är jag lite mormor-vakt. Egentligen behöver man inte vara vakt längre, det är mer sällskap.

Åkte förbi McD på vägen hit för att köpa med mig lite mat. Hon har ju fått en så orättvis diet. Hon ska äta upp sig så hon ska äta så mycket fett som det bara går. Både bra och dåligt fett då. Förstå att äta så mycket fett utan att få dåligt samvete. Hon behöver liksom det fettet. Mycket orättvist. Så vi har suttit och ätit McD och kollat på tv.

Nu när solen skiner så är det ju bäst att passa på och gå ut och välkomna den. Mormor har redan vandrat ut så nu är det min tur.

Pussar och kramar i solskenet!


Det är över nu

Idag gjorde jag det allra sista under gymnasietiden! Jag gjorde en redovisning, en diktanalys, i svenska b. Nu är allt klart och betygen sätts imorgon. Både läskigt och väldigt skönt! Jag vet i alla fall att jag lyckats skrapa ihop 14 mvg än så länge. Det är rätt stor skillnad mot mina 2 i högstadiet. Men jag är väldigt stolt över både mina betyg från högstadiet och de från gymnasiet. Jag kan inte ha gjort bättre än ifrån mig än vad jag gjort. Sen finns det ju alltid betyg man inte är nöjd med av andra anledningar, men det är oftast saker man själv inte kan påverka.

Just nu sitter jag och bara njuter av min fritid. Jag har verkligen ingenting kvar att göra i skolan, mer än att städa skåpet. Det är väl en del utvärderingar kvar, men det kan man ju fixa. När jag kom hem för ungefär 1 ½ timme sen blev jag helt tagen. Min första tanke var "Vad ska jag göra nu då?". Bara att den tanken kom upp är lite skrämmande. Jag är så van vid att sätta mig och plugga hemma att jag inte vet vad jag annars ska göra. En till lite skrämmande sak är att jag trycker ctrl+s varje gång jag skrivit något, även på internet. För er som inte vet så är det snabbkomandot för att spara i word. Det säger ganska mycket om vad jag gjort under de senaste veckorna, haha.

Om en liten stund ska jag, på min egen fina fritid, gå iväg och sola med My. Hur härligt är det inte  att veta att inget plugg ligger och väntar där hemma och att klockan tickar. Nu är det bara alla roliga saker kvar. Balen och studenten, HERE I COME!

(och ja, jag råkade trycka ctrl+s nu också)

Det sista rycket

Nu är det ju så nära. Sitter här hemma och ska göra min allra sista inlämningsuppgift någonsin under gymnasietiden. Det allra sista jag lämnar in. Det är så stort på något vis. Sen är det över! Nu gäller det ju bara att man tar tag i det och ser till att det blir gjort. Men som rubriken lyder, det är verkligen sista rycket nu!

Var ute på landet igår. Det är så otroligt underbart. Varenda gång tänker man, precis innan man åker dit, hur skönt det kommer bli att komma ut dit. Komma ut till lugnet och stillheten. Ingen stress överhuvudtaget. Men varje gång blir man lika förvånad över hur lugnt och stillsamt det är. Älskar miljön också. Kan aldrig låta bli att ta kort, så det gjorde jag även igår. Det visar jag kanske upp senare. För nu måste jag plugga!

See you later!


Är huvudet dumt får kroppen lida

Just nu kan listan bli lång under den här rubriken, men väljer att berätta om de senaste...

Mitt projektarbete skulle lämnas in senast idag och detta har gjort att denna veckan har jag inte gjort något annat än mitt projektarbete. Lyckades få hjälp av min kompis Josefin att måla en framsida som blev hur bra som helst. Så igår när jag åkte hem från skolan glömde jag ju såklart bilden i skåpet. Detta kom jag dock inte på förrän jag kommit hem. Som om inte det var nog så slutade jag vid 16, och då fick vi sluta tidigare, och jag hade världens huvudvärk. Så väl hemma när jag insett att jag glömt bilden fick jag sätta mig på cykeln igen, i 24 graders värme och ett huvud som jag trodde skulle sprängas vilken sekund som helst, och cykla tillbaka.

Men det slutar ju självklart inte där. För när jag kommer till skolan så är den låst! Klockan har blivit så pass mycket att skolans alla dörrar låser sig. Men jag har turen att en lärare precis ska in i skolan för att kolla till sitt biologiprojekt inne på skolan, nämligen att föda upp kycklingar. Det ligger ett gäng ägg i någon slags ugn eller vad man ska kalla det och en av de hade kläckts under dagen. Så jag kom till slut in i skolan och hämtade bilden och cyklade sen tillbaka.

Det andra jag skulle vilja sätta under denna rubrik är hela mitt projektarbete. Varför har jag inte gjort mer grejer under hela året än vad jag gjorde? Den sista veckan har varit hel stressig. Men för ungefär 20 minuter sen skickade en mycket stolt Anna in sitt projektarbete, färdigt och fix! Detta ska jag fira med en dusch, fixa tvätten som hänger på tork, diska, gå och handla och sen få fredagsmys!

Beach 2010

Blev precis klar med alla mina rester, yey! Så himla skönt så det är inte sant. Så nu är det dags att få roa sig lite. Har suttit och tittat på lite bikinis, men jag kan verkligen inte bestämma mig för vad jag ska ha i sommar. Hjälp mig någon!


Ursäkta den otroligt dåligt gjorda bilden (i paint). Men jag har inte photoshop på den här datorn, så det får bli paint helt enkelt.

Frågan är ju nu, vilken är snyggast?


Man sitter liksom fast

Jag börjar se ljuset i mörkret när det gäller skolan. Igår gjorde jag klart en restuppgift och idag en annan, fast i samma ämne. Men nu återstår bara en restuppgift och projektarbetet. Som sagt, det går framåt. Men man sitter ju helt klart fast inomhus med allt plugg för tillfället. Men så länge det blir klart snart så kan jag väl stå ut i två veckor till iaf :)

Har bestämt mig för att min sista restuppgift får bli mogrondagens uppdrag när jag kommit hem från tvåernas lektion som jag ska vara med på. Jag missade ju aktivitetsdagen förra året när jag åkte till Spanien för min praktik. Så nu är det dags att ta igen det med tvåerna. Imorgon ska jag helt enkelt bli uppdaterad om hur klassen har tänkt sig och vi ska få all information från dem vad vi ska göra. Har en känsla av att det kommer bli kaos, men vi får väl se.

Nej nu ska jag forsätta kolla på "112 på liv och död". Det var länge sen man fick kolla på hela det programmet.


Överraskningarnas månad

Maj är verkligen en månad fylld med överraskningar. Det är ju både på ont och gott måste jag ju säga. Om det är jag som ligger bakom överraskningen kan man ju näst intill räkna med att jag försäger mig. Det bara är så, haha. Men som tur är så är det ju inte jag som ligger bakom mer än en överraskning denna månad. Filip fyller år om en dryg vecka och då är det ju en massa överraskningar som väntar. Eller ja, presenter kan man ju översätta det med i det här fallet, haha.

Igår när jag och Filip var hemma för att grilla med min familj så blev det ännu mer hemligheter. Jag fick sätta mig och prova en massa ringar som mamma har. Jag fick inte fråga någonting, vilket är något som är omöjligt om man heter Anna, haha. Så det klart att jag frågade varför och jag fick reda på lite iaf. Men mer än att det är en studentpresent får jag inte veta. Det är ju typsiskt.

Så idag när man precis smält gårdagens överraskningar så börjar Ellen säga att hon har en överraskning till mig ikväll. Hon ska åka iväg med Alexandra och Elisa till Borås och se Shirleys konsert "Go'kväll mitt namn är Shirley Clamp", den jag och Linnéa såg i Katrineholm! Är så avundsjuk just nu för jag önskar jag också kunde följa med. Men livet kom ivägen helt enket. Men är ändå nyfiken på vad det är de har i kikarn för ikväll.. Ja, det visar ju sig helt enkelt. Jag skulle ha mobilen med mig och på. Det ska väl inte så svårt att lyda?

Nu ska jag sätta mig med något som inte är en överraskning. Mitt plugg. Det dök ju inte direkt upp från ingenstans. Har försökt plugga lite mer eller mindre under dagen, men det är inte så lätt just nu av olika anledningar. Men nu är det bara att kämpa på för på fredag ska allt vara inne!

Studenten, here I come! :D

Massakerhot mot skola i Örebro

När jag vaknade i morse och tittade på texttv drog denna rubrik till sig min uppmärksamhet direkt! Nu har det drabbat Örebro också, tänkte jag och började direkt undra vilken skola det handlade om. Så nu tänkte jag informera er andra som kanske inte redan vet.

Det var på ett, för allmänheten ännu okänt, chattforum som en person skrivit ut hotet. Polisen fick informationen via mejl på fredagsmorgonen och tillsammans med skolans ledning bestämde de sig för att utrymma lokalerna. Det var vid nio tiden som massakern skulle inträffat på Tullängsskolan i Örebro, men ännu har ingenting skett.

Personen skriver i sitt hot att han eller hon skulle hämnas. Den hittills okända hotaren skrev på forumet:
 
”…Jag har varit uppe inatt och plockat fram ammunition till min AK4:a. Jag har förberett dagen, jag har tre timmar på mig. Jag är 100 procent klar att hämnas vad dom har gjort mot mig…”

Artikeln finns att läsa på nyhetskanalen.se. Klicka här för att komma direkt till den.



Räddaren i nöden

Jag tror jag har hittat min räddare i nöden! Man vill ju inte smälta in i klänningen till studenten!


Nu är ju frågan om den funkar också.
Värt att testa, eller vad säger ni?


Usch, fy, blä!

Om min tisdag var en skit dag så vet jag inte riktigt vad jag ska kalla den här dagen! En katastrof utan dess like. Skolan gör mig bara stressad och arg nu. Jag vet inte vad jag ska göra längre. Håller på och bli tokig. Tur det är slut snart. Hoppas man får betyg i allt till dess bara. Jag ska lägga manken till men frågan är ju bara, kommer alla andra göra det?

En ledig fredag imorgon. Den kommer gå åt till att plugga arslet av mig. Kul liv man har såhär innan studenten. Tur det är slut sen. Så länge jag får ett jobb vill säga. För annars blir det universitetet till hösten. I don't hope so. Skoltrött är bara förnamnet. Men det kanske går över bara man slipper den här j*vla skolan! En skola som inte fungerar över huvudtaget. Bara så ni vet!

Nej ska väl ta tag i det där plugget. Kan väl inte fly längre. På med lite musik så kanske man kan hålla humöret lite uppe iaf.


Vart hittar man delete?

Jag har haft en riktigt dålig dag idag. Började med att jag gick upp på tok för sent. Det var så otroligt svårt att komma ur sängen i morse. Den var sådär extra skön just då jag skulle gå upp och det slutade med att jag gick upp 1 timme och 15 minuter för sent. Men jag kom till skolan i mycket god tid ändå.

Väl i skolan spårade allt ur totalt. Det var allt ifrån datorer som krånglade till personer som irriterade mig något så grymt. Det är helt sanslöst hur mycket denna person stör mig just nu. Det är så himla skönt att det äntligen bara är en månad kvar till studenten! Ännu mer tur är väl att jag bara har psykologi en gång i veckan så jag slipper se honom.

En riktig otursdag är det jag haft idag och man önskar ju bara att man kunde hitta livets deleteknapp ibland. Det som skrämmer mig lite är att jag ser ett litet samband med mina otursdagar. De inträffar ovanligt ofta den fjärde dagen i månaden. Därför är jag lite orolig över att självaste studenten är den fjärde juni. Jag kan ju näst intill lova att det kommer regna på studenten!

Imorgon blir det ingen ledig dag. Vi ska till Stockholm med historian. Det kan blir mycket intressant. Så det blir uppstigning tidigt imorgon med. Lite jobbigt faktiskt. Men ska bli kul ändå.

Det bara rinner

För den som missat det så är vårat avlånga land på väg att blomma ut förtillfället. Det är något jag nu för tiden aldrig missar eftersom jag lyckats gå och bli pollenallergiker på senare dagar. Våren har alltid varit min favorit årstid, men nu har den faktiskt sjunkit i graderna lite.

Vårens innebörd har lite förändrat nu. Förr var det värme, blommor och skoinköp. Numera är det mer snorigt, kliande och ständig trötthet eftersom jag äter allergitabletter. Men det är ändå något speciellt med våren. När solen äntligen hittar fram igenom molnen och blommorna letar sig upp ur jorden. Det är så vackert.

Den här veckan skulle tydligen inte bli någe rolig alls för oss pollenallergiker, fick jag höra i morse. Tydligen ska det sätta igång ännu mer nu än vad det redan har gjort. Det är nog enda gången jag faktiskt kan säga att det kanske är lite tur att jag har så mycket plugg just nu. Då håller jag mig på andra sidan fönstret i alla fall.


Någon annan som också lider av allt pollen?

Jag har funderat på en sak

För er som inte vet, när jag har börjat tänka finns det inget stopp. Den här gången är inget undantag.

Igår när jag rakade benen började jag nämligen tänka. Tänk hur mycket hår vi egentligen tar bort från vår kropp. Särskilt vi kvinnor. Vi är ju i stort sätt på vartenda hårstrå man kan tänka sig. Ska det inte rakas bort så ska det rättas till. Vi rakar benen, under armarna, kanske även lite intimare delar, plockar ögonbryn. Det är väldigt mycket hår sammanlagt. Sen har vi ju då håret på det kära huvudet. Vilken kvinna fixar inte håret innan man lämnar hemmet. Men killarna är ju inte heller långt efter. De fixar en del med håret de har på kroppen de med.

Nu är ju frågan, är det värt allt det här jobbet? Tydligen är det ju det eftersom vi dag efter dag fortsätter med det här klippandet, plockandet och rakandet. Eller gör vi det bara för att vi alltid gjort det, eller kanske för att vi tror att alla andra inte skulle tycka om en för att man bröt mönstret?


Vad säger ni, är det här okej eller?  

RSS 2.0