Nya klassen och mkt skratt !

I morse var det riktigt segt att komma upp. Det är som Linnéa sa på bussen, tröttheten börjar komma ikapp en nu. Det är fortfarande lika kul och så i skolan, men det finns ju en gräns man alltid når när man inte kan komma ifrån att man är trött. Tur det är fredag imorgon så vi alla får vila lite över helgen. Tror det inte finns någon som inte håller med mig.

Aktivitetsdag idag. Gud, vart ska man börja. Vi hade samma grupp som igår så jag visste ju allas namn förutom killarnas då. Alltså jag har verkligen ingenting mot invandrare för att dom är invandrare. Jag har nått emot att det oftast är dom som har problem med hur man beter sig. Sen att dom har namn som antingen är mil långa eller så har man inte en susning om hur fasen man uttalar dom. I det här fallet var dom korta men nog svåra att uttala ändå. Självklart var det alltid minst en av killarna som vägrade vara med på dom roliga små övningarna med 3orna. Alltså det var inga komplicerade övningar direkt. Kasta boll i hink, bilda så många ord som möjligt av orden Barn och fritid, springa och hämta och lämna vatten i en hink. Ja ungefär sånna övningar. Allt för att vi skulle lära känna varandra bättre. Jag lovar, det funka helt kanoners. Jag lärde känna en jättegullig tjej som heter Izabelle. Verklig underbar tjej, och det kan jag säga utan att tveka efter att ha känt henne i två dagar.

Efter lunchen var det stora ögonblicket inne. Vi skulle få reda på våran klass. Jag var så otroligt nervös så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Alltså det var hemskt. Dom tog fram första listan och började räkna upp namn. Min kompis Natalie som jag mest av allt i världen ville gå i samma klass som blev uppropad. Även Izabelle. Jag höll tummarna stenhårt och vägrade släppa gräppet för jag skulle bara hamna i den klassen. Det var bara det jag hade i huvudet då. Fanns inget annat. Föresten det är i sånna här tillfällen man hatar mest av allt att ha ett efternamn som börjar på bokstaven P. Sist på hela listan, tror jag det var om jag inte missade nått namn där i min lycka, läste hon iaf upp mitt namn. Vilken lättnad det var alltså. Jag och Natalie gick och småskratta och log hela vägen till klassrummet vi skulle vara i. Det gick verkligen inte att beskriva lyckan !

Inne i klassrummet skulle vi ju såklart få en massa information och sånt där rätt långtråkigt. Men en av våra klassföreståndare, som påtal om ingenting sådär också heter Anna, är ju bara lite speciell och egen. Alltså gud man ser på henne på lång väg att hon inte är precis som alla andra. Men så otroligt rolig alltså. Natalie började helt plötsligt att skratta åt något. Jag har ingen aning om åt  vad och efteråt visste inte Natalie heller, haha. Men det fick iaf mig att börja skratta. I början gick det att hålla det rätt så diskret och på bra nivå. Tillslut när Anna började med sina jäkla rörelser och fula miner då var det så otroligt svårt att hålla det där på en bra nivå så vi skratta så vi grät. Alltså vi försökte fortfarande hålla det diskret för det var bara hon och jag som skratta i hela klassen, men gud vad det var svårt. Hemskt svårt. Jag kunde inte ens titta på Natalie utan att börja skratta. Men jag var tvungen att titta åt det hållet för där stod lärarna och prata om massa viktiga saker som vi satt och skratta åt av någon anledning vi inte vet just nu, haha. Tillslut fick vi en rast på 5 minuter. Då kunde vi skratta av oss lite, haha.

Påväg hem med bussen pratade vi rätt mkt om nya klasserna som vi hade fått och så. Rätt som det var så åkte bussen helt fel. Ingen vågade säga nått. Men tillslut var det en tjej lite längre bak som ropade, men det hördes inte dit fram till chaffören så jag tog mig "äran" till att säga till. Men gud så otrevlig han var då. Visst man blir irriterad när man gör fel, men jag skulle ju bara kolla så han hade koll på att det var fel så han inte körde fel mer. Gud vad jag hatar människor som är sånna. "Jag vet jag vet, jag är fel. Förlåt då" vräkte han ur sig. Tänkte att jag ska inte sänka mig till hans låga nivå för så dum är inte jag så jag sa åt honom "det gör ingenting. Alla gör fel. Det är så vi lär oss". Natalie bara log mot mig och börja med sitt småfniss igen, haha. Hon är för söt. Men den som trodde att problemen var över på den där resan trodde ju helt fel. I den berömda bussbacken (alla som bor här vet vad jag menar, för er andra är det bara att hänga på, inget viktigt) där dom just nu håller på och bygger och grejar. Ska jag vara riktitgt ärlig vet jag inte vad det är dom gör. Men iaf så är det just nu enfiligt där så dom har fått sätta stoppljus på varsin sida om backen. När vi kom till det trafikljuset var det rött. Vi stannade där och väntade på grönt. Det slog om till grönt och vi börjar åka. Men vi hinner inte långt innan nästa buss från andra hållet kmr och det blir möte. Ingen kan köra om för på ena sidan är det dike och andra sidan är där dom håller på och bygger. Busschaffören blir då rasande och pratar med någon i sin radio. Vi hör hela samtalet som inte var speciellt intressant men han bestämmer sig tillslut för att backa. Han börjar backa och allt ser ut att gå jättebra, sakta men jättebra. Men allt slutar med att bussen näst intill är nere i diket. Vet inte men det kändes som att bakhjulen var nere i diket. Det här är inte heller första bussproblemet den här veckan. Vi prata om det på bussen och jag räkna ut lite snabbt och enkelt att det vi har kvar att bocka för på listan är krock och hamna i diket. Så då vet vi vad vi kan förvänta oss imorgon.

Hoppas ni orkar läsa allt. Ändå skriver jag inte med allt som händer på dagarna. Shit, ni ska bara veta allt, haha.

Puss och kram / Anna

Första inneträningen :) !

Hände inte sådär jättemkt kul idag i skolan. Vi hade en massa övningar och sånt med treorna på förmiddagen och sen på eftermiddagen hade vi runtvandring på skolan med tvåorna. Det enda roliga på hela dagen var nog att jag träffade en tjej som jag inte sett på jätte jätte länge. Hon och jag gick på samma mopedkurs förra året och jag har inte sett henne sen dess. Hon ska också gå barn och fritid fast med idrott och ledarskapsprofil. Jag hade tänkt gå den först, men jag ångrade mig. Lite glad för det faktiskt. Verkar vara krångligt, haha.

Senare ikväll börjar första inomhus träningen för innebandyn. Jag är så otroligt glad. Jag ska få träffa min underbaraste bästis Pernilla igen ! <3 Vi har inte setts på jag vet inte hur länge. På tok för lång tid ! Sen själva träningen i sig kmr ju såklart också bli kul :D Har faktiskt längtat :)

Puss och kram / Anna

Dag två, pogram två !

En ny dag på gymnasiet som började rätt sent. Vid 11 närmare bestämt. Jag, Natalie och Sarah tog bussen hemifrån vid 9:54. När vi åkte förbi en annan gymnasieskola gick det på massa elever som precis hade slutat då. Så kom vi som inte ens hade börjat för dagen, haha. Vi lyckades komma till järntorget lite tidigare än beräknat så vi hann med en tidigare buss därifrån till skolan. Det betydde att när vi var framme vid skolan var det 30 minuter kvar tills vi skulle börja. Så det var bara att vänta.

Sen när dom öppnade aulan var det bara att gå dit in och sätta sig och lyssna på vad dom hade och säga. Det var en lärare som skulle informera oss om vad barn och fritid är för linje egentligen. Hitta tråkigare lärare alltså, du får pris. Hon var så tråkig och man orka knappt lyssna på vad hon sa. Gud vad hon vela fram och tillbaka. Allt skulle vara perfekt. Så när hon pratade, det var som om hon hade tränat jättelänge på det och så såg hon texten framför sig och bara läste rakt av. Jag är sånn som inte kan låta bli att störa mig på sånt. Det första hon sa var "Då var det dag 2" och det lät precis som i någon tv serie sådär, typ "dag 2 på big brother". Jag blev helt full i skratt fast det inte ens var alls kul. Tillslut när hon babblat klart om allt så blev vi indelade i grupper idag igen. Jag satt och höll tummarna för att jag och Natalie skulle hamna i samma grupp, men gud var inte på min sida idag heller. Verkligen inte alls på min sida för idag kände jag ingen i min grupp. Men det gick så bra ändå. Hade inga problem alls. Det är som alla säger, vi alla är i samma sits. Alla har precis börjat gymnasiet och alla är precis lika ovana som en själv. Det är bara köra på och vara sig själv.

Efter skolan gick jag och Natalie lite på stan. Jag köpte en välbehövd tjocktröja. En vanlig marinblå. Inget konstigt alls. Titta på mkt snyggt men hade ingen lust att köpa nått mer. Inget mer var sådär super akut. Ska resna lite i garderoben först för att se vad jag egentligen behöver. Det finns ju alltid måsten och vill ha.

Imorgon är en ny dag. Dag tre med start kl 9:30. Men eller hur visst låter det som en tv serie eller nått? Jag kan inte sluta tänka på tanken och skratta åt det, haha. Mitt liv som tv serie kändis på gymnasiet, HAHA.

Puss och kram / Anna

Stockholm here I come !

Jag är så otroligt lycklig att jag har lyckats få det precis som jag vill ännu en gång. Lördagen den 1 september åker jag och Sofia till den kungliga huvudstaden och ser Shirley uppträda där. Ni som tror lyckan stannar där har fel ! Jag kmr träffa en massa underbara personer där. Endel som det var länge sen jag såg och iaf en som jag får träffa för första gången. Min sötaste lilla Anna <3 Har vetat att vi skulle komma iväg sen i helgen men inte vågat skriva något här då ifall att vår plan skulle spricka. Men nu är allt klart. Finns ingen chans att det här spricker. Eller vad säger du Sofia? Hur många olika planer blev det? Endel seriösa planer, endel lite mindre seriösa, haha. Men det är Sofia och jag liksom. Vi i ett nötskal.

Nu vet ni precis vad jag längtar till mest just nu. 12 dagar, 18 timmar och 57 minuter <3 HAHA.  

Puss och kram / Anna

Tillbaka till verkligheten!

Skolstart idag då. Börja gymnasiet, det är ett stort steg. Allt blir nytt, skola, klass, schema, lärare, jaa det mesta helt enkelt. Vi fick iaf sovmorgon idag till 10. Men för min del blev det ju upp vid halv 8 iaf eftersom jag har en bit att ta mig. Men det gick bra. Imorgon börjar jag 11 så ;)
Skoldagen startade i skolans aula. Det var riktigt kul. Först fick dom inte igång micken. Sen så var det så att alla linjer skulle inte samlas i aulan så dom skulle kolla så ingen hade kommit fel, vilket det såklart var. Så då skulle om krångla lite med det. Sen när den linjen hade gått så skulle dom kolla så ingen döv eller hörselskadad var kvar där för dom skulle ju ha lite speciellt. Då säger killen med micken "är det någon hörselskadad eller döv här?" . Jag tror alla tänkte samma tanke för alla började asgarva. Jag visste sen tidigare att vi skulle få en hel del lite små knepiga lärare, och det visade ju sig rätt så snabbt. Efter mkt prat om vikitga personer och sånt så började dom ropa upp vart alla olika linjer skulle ta sig. Jag sa redan från början att vår linje kmr säkert att ropas upp sist. Nog sjutton blev det så. Men vi har lite speciellt på barn och fritid, eller som mina kompisar kallar linjen barn utan framtid. Vi har fortfarande inte fått någon klassindelning. Vi har en så kallad introvecka då alla får lära känna alla. Så vi är indelade i små grupper, olika för varje dag.

När min grupp hade blivit uppropad gick vi med den lärare vi skulle ha för dagen bort till det klassrum vi skulle ha. När vi väl var framme hade inte dörren något handtag så vi kom inte in, haha. Tillslut kom vi in i ett rum som var ett litet extra rum för tillfället. Där inne stod det sängar och massa saker lite huller om buller. Vår lärare, Hans, hann inte mer än säga några få ord innan brandlarmet satte igång. Min första tanke var "varför övning nu. Alla elever är ju inte ens här". Men det var ingen övning. Vi  gick mot närmaste utgång för att ta oss ut, ingen eld i närheten iaf. Tur var ju det för nödutgången var låst. Så det var bara att gå till nästa. Brandkåren kom och där stod vi och bara titta på. Som tur var brann det inte. Det var väl någon rolig lite filur som hade tryck på knappen. Kul kille eller tjej. Efter ett tag ropade dom ut i högtalare att det gick att komma in igen.

Väl inne i klassrummet igen så skulle vi göra några övning så vi lärde känna varandra. Men Hans ångrade sig snabbt och gav oss ett papper där vi skulle skriva vårat namn och så skulle vi ut och ta kort. Hoppas verkligen inte det var kort som skulle med i skolkatalogen för då dör jag. Men dom tog med vanlig digitalkamera så det tror jag nog inte. Sen var det dags för övningarna. Första var att man skulle para ihop påståenden med personer. Så man skulle typ gå runt och fråga varandra saker som "Har du bruna ögon?", "Kan du kolla i kors?", "Har du varit på bio i sommar?". Den övningen slutade med att alla satt och skrek "Har någon här fler än två djur?", "Kan någon blinka med ett öga i taget?". Men vi pratade ju med varandra iaf. Det var ju det allt gick ut på. Sen skulle vi köra namnleken. Gud vad jag hatar den leken. För er som inte vet hur den går till så ska jag förklara. En börjar säga sitt namn. Sen den som sitter brevid säger personens/personerna innan namn och sen lägger på sitt eget. Det betyder att den som sitter sist får upprepa allas namn. Som tur var så var jag bland dom första. Jag hade bara läraren Hans och en tjej som heter Sarah innan mig. Inte alls svårt att komma ihåg ju. Men jag tror jag lärde mig allas namn. Brukar ha lätt för sånt där. Men skulle iaf inte ha velat varit sist. Tänk vad pinsamt om man glömde bort allas. Mitt namn var visst svårt att komma ihåg idag. Det är rätt ovanligt, haha. Men vadå, en så snygg person som jag behöver man ju inte uppfatta namnet på. Går lika bra med älsklingen, haha skoja.

Efter alla dessa otroligt roliga lekar var det dags för lunch. Idag blev det pannbiff och potatis. Sen hade vi en liten rast, som kändes som en evighet för att vi hade inget att göra. Vi gick fram och tillbaka i den enda korridoren vi hittade i, haha. Så den korridoren kan vi nu, helt klart. Sen var det samling i aulan igen för lite sånt där prat om viktigt att veta. Sen slutade vi. Då hade kl hunnit bli 13. Imorgon slutar jag vid 14, men då har jag ju som sagt sovmorgon till 11 så det blir ju lika lång stund i skolan då.

Just nu har jag ingenting för mig. Har precis varit och tittat lite på tv. Såg halva "Will & Grace" sen blev det lite "That 70s´ show" och "Omaka systrar". Tkr dom är rätt bra faktiskt. Lite lagom jobbiga att titta på sådär. Man behöver inte veta så mkt om handlingen och ändå är dom bra liksom. Kan somna i 10 minuter och det är fortfarande kul när man vaknar. 

Har ni också haft en bra dag? 

Puss och kram / Anna  


Sommaren är kort..

.. det mesta har faktiskt regnat bort. Så otroligt tråkigt att sommaren inte varit den bästa till vädret. Men imorgon startar skolan igen. Det är inte heller bara sticka tillbaka till samma gamla vanliga skola, samma klass, samma lärare utan nu är allt nytt. Väldigt nervöst, men jag tror det kmr bli kul också :) Men man vet ju aldrig så det klart man funderar. Men det blir ju mkt nya ämnen, iaf för mig. Så det är ju lite spännande också. Men som sagt, enormt nervöst.

Just nu sitter jag och väntar på först och främst att min bror ska vakna, sen att mamma ska ringa hit och säga "nu kan ni komma hem". Vet inte riktigt vad jag ska göra idag men har kommit på att det kanske vore en smart idé att gå en liten promenad ikväll innan jag ska sova. Det kan ju göra min sömn lite bättre. Så håll koll på era mobiltelefoner, jag kanske ringer just dig ;) 

Ni som går i skolan, när börjar ni?

Puss och kram / Anna

Hos mormor !

I morse tog jag och min lillebror Johan bussen in till stan för att sedan ta tåget till mormor. Mina två låtsasbrorsor tog samma buss intill stan för dom skulle till sin mamma. Nog sjutton skulle en av dom, Daniel, glömma väskan på bussen så vi fick gå av tidigare för att ge honom hans väska. Alltså, jag är inte förvånad. Det är alltid han och han lär sig verkligen aldrig. Men Johan och jag hade ungefär 20 minuter kvar tills vårat tåg skulle gå så vi hade iaf inte bråttom därifrån sen. Vi kunde ta det lungt.

Väl på tågstationen fick vi bara vänta en liten stund innan tåget kom. Vi hittade våra platser snabbt. Man behöver ju inte direkt vara geni för att hitta dom men, haha. Sen när vi satt oss frågar Johan "måste man trycka på stoppknappen här också?" Gud vad jag skrattade. Men jag måste hålla med honom om att handtaget som satt på stolarna faktiskt såg ut att ha en stoppknapp på. Men det var bara en röd detalj. Sen när vi åkt en bit kom han på att han inte hade med sig någon tandborste, haha.

Tog inte lång tid innan vi var framme. Det är liksom inte så himla långt. Kanske är 4-5 mil eller nått. Mormor stod redan där och vänta och det var ju inte så många som gick av så vi hitta varandra direkt. Tredje tåget jag åker den här veckan btw. Men vi åkte iaf direkt till affären för att handla. Men mormor skulle tanka innan men vi fick inte upp tanklocket. Vi vågade int ebråka mer med det. Vi lämnar över det till min låtsaspappa när vi kommer hem imorgon. Sen väl inne i affären så krånglade kundvagnarna, haha. Det är verkligen bara jag som har en bra dag idag, haha. Lite ovant, brukar alltid vara jag som har en dålig dag.

Just nu sitter jag och pratar lite med kompisar på msn här från mormors dator och mormor och Johan tittar på tv. Nått pogram på 6:an om egenbygda robotar som ska typ kriga mot varandra eller nått. Förstår inte det roliga men det är säkert jättekul, haha.

Händer det nått kul hemma hos er idag då?

Puss och kram / Anna

Ett litet hej !

Imorgon ska jag åka till mormor och sova över där med min lillebror för att mamma ska ha fest här hemma. Barnförbjuden såklart, vad annars liksom? Vi har gjort om våran altan och dom ska ha lite fest för att den är klar. Sen samtidigt passar dom på att ha lite kräftskiva också. Men jag får det ju inte direkt sämre. Ska ju till världens bästa mormor <3 Stackars mormor kmr få höra allt i detalj hur det var i tisdags i Göteborg när vi träffa Shirley, Sonja och Sanna. Men hon brukar vilja lyssna så det gör henne nog inte så mkt. Inte för att hon skulle kunna stoppa mig men, haha.

Nu ska jag städa lite som jag blivit tvingad till. Mamma ska ha fest och då måste jag städa mitt rum. Jag vet det låter dumt, men jaja. Mamma påstår att dom kmr gå upp och kolla. Så då måste det vara städat. Men vadå, det är ju såhär jag lever. Är det inte bättre att visa dom det än att visa så som jag inte lever? Men jag förstår mamma lite också. Alltid trevligare att se ett städat rum än ett ostädat. Men så farligt stökigt är det inte. Men då går det ju snabbt att städa också :)

Måste avsluta med att säga, TACK Sofia och Anna för att ni finns. Jag älskar er över allt annat på denna jord. Ni är mina älskade hjärtegull och kmr alltid att vara <3

Puss och kram / Anna


Massa bilder !

Jag är super trött och har ingen brinnande låga just nu för att skriva här. Men tänkte jag kunde lägga ut lite bilder. Både från Mallorca och från i tisdags i Göteborg när jag träffade Shirley Clamp, Sonja Aldén och Sanna Nielsen. Mallorca var toppen fast vädret inte var det bästa och kvällen med brudarna var helt sagolik ! Ni är för bäst alltså. I brudarna räknar jag in alla jag var med där, ni vet vilka ni är, och såklart Shirley, Sonja och Sanna :) Älskar er hela bunten <3

     
    

Det var lite bilder från Mallorca. På tredje bilden är det vindruvor om ni undrar vad det är, haha. Det växte påvägen ner till stranden så där har man varit och plockat några ggr, hihi. Jättegoda var dom :) Det växte även citron, apelsin, lime och massa sånna saker påvägen ner men det var ju folk som ägde det så det kunde man inte riktigt gå och ta. Men här kmr iaf bilder ifrån i tisdags kväll i Göteborg :) <3

  
 


Tack tjejer för en underbar kväll. Särskilt tack till Shirley. Du är för underbar och du är sååå braaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Showen var verklingen den bästa jag någonsin sett, det kan jag lova! Och ni är ju så snälla, och super läckra såklart! Shirley du var för söt. Inte riktigt 100 år sen vi träffades, 1 månad sen men. Jag vet det känns som en evighet. Saknar dig redan ! Men vi ses om ungefär 250 år, haha ! Älskar dig tjejen <3

Puss och kram / Anna

Hemma igen !

Sent igår kväll kom jag hem till svensk mark. Efter väldigt mkt krångel. Men vi var inte värst drabbade. Är väldigt trött och så, som alltid, så det blir inte mkt skriva här idag. Jag kmr fortsätta ha en liten bloggpaus eftersom jag kmr åka till Göteborg på tisdag och se Shirley, Sonja och Sanna med alla underbara vänner. Så morgondagen kmr nog till stor del gå ut på att packa. Kanske en träning får smita in i tidsschemat också.

Nu ska jag fortsätta titta på Beck, sen blir det nog sängen rätt så snart.

Jag har iaf haft det jättebra och kmr fortsätta med det nu i veckan :)

Puss och kram / Anna

Mallorca väntar !

På lördag bär det av vilket gör att jag inte kmr skriva här på ett tag. Imorgon kmr jag antagligen inte ha tid eftersom jag ska packa och sånt, så jag tar en bloggpaus från och med nu. Ska ta med kameran till Mallorca så ni ska få se lite fina bilder därifrån, tro mig. Hoppas verkligen jag får till nått riktigt bra som jag kan vara stolt över och visa er :)

image107


Ha det jättebra nu när det fina vädret även når Sverige :)

Puss och kram / Anna

Städning och packning !

Det var inte klokt vad stökigt det var på mitt rum innan jag började städa idag. Det var verkligen bombnedslag. Men nu är det städat igen. Se hur länge det håller den här gången, haha. Jag tänker alltid att den här gången ska jag hålla det snyggt, sen tar det inte mer än några dagar så har den tanken redan passerat. Men den här gången blir det iaf 1 vecka eftersom jag åker till Mallorca på lördag :D Längtar så himla mkt.

Så ska det ju packas idag också inför resan. Vad ska man ha med sig, är alltid det stora problemet. Men den här gången har vi hyrt ett hus som vi ska bo i så det är inte lika turistit som det annars brukar vara. Visst, vi kmr ju inte ifrån det helt, men till stor del :) Så man kan ju gå omkring i bikini större delen av dagen eftersom vi har egen pool. Just nu vill jag bara att idag och imorgon ska gå så att jag kan få gå upp och veta att nu ska vi iväg till Arlanda och dra iväg. Jag vill, jag vill, jag vill !

Puss och kram / Anna

Sommar och sol !

Nu har solen äntligen kommit till lilla Örebro också. Men visst är det så typiskt att när solen kmr hit så ska jag åka utomlands. Det är verkligen alltid så. Men jag får ju vara glad över att det är sol på båda ställena iaf, haha. Har solat lite nu i veckan och har faktiskt fått lite färg. Hoppas verkligen den färgen bättras på nu på Mallorca.
image104


Har inte gjort så mkt annat idag. Bara tagit det lungt. Ska ut och gå lite sen med mamma. Försöka få tillbaka min kropp utan träningsvärk. Det gör såååå ont. Sen ska jag bråka lite med vår skrivare och försöka skriva ut 4 bilder på Shirley så hon kan få signera i Göteborg den 14 augusti ! Oj oj vad mkt bilder hon har fått signera åt mig. Tur att hon inte tröttnar.

Puss och kram / Anna                                                                                                                      

RSS 2.0