Teckningar

Praktiken idag har varit precis som alla andra dagar. Händer inte så mkt speciellt faktiskt. Men nu börjar det droppa in med teckningar från lite här och var. Mina egna som jag gör dom försvinner fort som blixten. Räcker med att jag vänder ryggen åt så är den borta när jag tittar sen, haha. Men jag får teckningar också. Här får ni se några :)



1. Här har ni mig som tecknad, haha. En liten tjej som målat den. Vi hade precis varit ute det är därför mina kinder är så röda, haha.
2. En liten katt ute i det gröna gräset. Har en hel historia om den lilla katten, men det orkar jag inte dra nu, haha.
3. En pippi bird, haha. Eller på ren svenska, en helt vanlig fågel, haha.

När jag kom hem från praktiken så gjorde jag lite fler julkort. Blev nöjd med ett bara. Får se om jag lägger ut bilder på det senare. Kanske kanske inte ;)

Ha det bra <3

Puss och kram / Anna
 

Julkort

Jag fick sluta vid halv 3 idag. Lite tidigare än vanligt iaf. Snön har helt smält bort idag så jag hade inte behövt åka pulka iaf, men alltid skönt att sluta tidigare som sagt. Jag gick upp på stan för att köpa lite saker så jag kunde göra mina julkort. Det är sant, jag gick faktiskt upp. Det är faktiskt typ 1-2 km. Det gick mina fötter stryk av sen, men hurtig var jag där ett tag, haha.

När jag kom hem, men värkande fötter, så satte jag igång med julkorten på en gång. Hann inte göra så många, närmare bestämt tre st, men jag är nöjd med dom jag gjorde. Ska göra fler imorgon tänkte jag, om jag orkar. Men fler ska det bli iaf. Har några st jag tänkte jag skulle skicka till :)


  
Vilken blev finast?

Puss och kram / Anna

 

Blåsigt värre

Onsdagen är här och det var dags för mig att hålla i min aktivitet idag. Allting gick jättebra. Barnen lyssnade på vad de skulle göra och gjorde det också. Det var ju bara ett plus att de tyckte det var så himla kul också. Min handledare var nöjd med det jag gjorde och berömde mig för att jag hela tiden peppade och berömde dem. Hon tyckte även jag hade planerat allt bra. Så jag är hel nöjd. Kunde nästan inte gått bättre. Men nu i efterhand vet jag att jag skulle tänkt på att ha något att skydda mina egna kläder också. Varje gång man skulle gå fram för att hjälpa dem med sin blåsmålning så var det alltid någon som lyckades skvätta lite färg. Men man lär sig av sina misstag.

Börjar som vanligt kl 8 imorgon. Men min handledare ska vara kompledig från 10:15 så hon sa att jag skulle få sluta lite tidigare imorgon. Man tackar man tackar. När sa hon att vi skulle prata om imorgon. Jag hoppas på att jag slipper vara med på fritids och då även pulkaåkning. Men vi får se. Slutar jag riktigt tidigt tänkte jag att jag skulle försöka ta mig upp på stan och köpa lite saker så jag kan göra julkort :) Annars får det bli helgens aktivitet.

Hoppas ni har det bra där ute i kylan. Ta på er riktigt mkt med kläder när ni ska ut. Glöm inte mössan ;)

Puss och kram / Anna

En kall tisdag

Då var det tisdag och jag försov mig. Vaknade vid 07:10 och vi åker hemifrån vid 07:30. Jag slängde mig in i duschen och försökte göra det bästa av situationen. Jag blev som tur var klar i tid iaf och kom till praktiken i god tid.
Mamma köpte överdragsbyxor till mig igår som jag skulle kunna ha på praktiken idag. Några storlekar förstora kanske, men det spelar ingen roll. Dom var varma och det är det viktiga. Dom kom verkligen till pass idag eftersom det var otroligt kallt ute. Självklart var det pulkaåkning idag också. Dom har redan åkt så mkt att snön näst intill är borta i backen. Men i slutet av backen på den fotbollsplan som ligger där är det fullt med snö. Inte varje dag man åker pulka på gräs och spelar fotboll på snö, haha.

Imorgon ska jag hålla i min planerade aktivitet. Det är en uppgift jag fått från skolan jag ska göra. Jag tror det kommer gå bra, men är lite nervös ändå. Ska ha halvgrupp hela tiden så det är inte så många barn samtidigt. Vad vi mer ska göra imorgon har jag inte så stor koll på. Men eftersom dom sagt på vädret att det ska snöa imorgon antar jag att det blir pulkaåkning på snö imorgon.

Puss och kram / Anna

En vintrig måndag

Sov inge bra alls i natt. Kunde inte somna. Sen när jag väl kände att jag var på väg att somna, då sätter plogbilen igång och ploga precis utanför fönstret. Klockan var ändå halv 1. Vad ska dom ut och göra då? Jag blir tokig. Varje gång den skulle backa pep det ju. Bara det att dom var ute och ploga just utanför mitt fönster gjorde mig galen. Sen det eviga pipande gjorde ju inte saken bättre. När det sen tillslut var klar så jag ju jag så uppe i varv av irritation så då kunde jag ju ändå inte somna. Tillslut lyckades jag ju iaf.

Praktiken idag var lite små jobbig. Jag var trött och hade ingen lust och gå dit egentligen. Gick iaf dit för jag mådde ju inte dåligt på samma sätt som jag gjorde förra veckan. Nu var jag ju mest trött och lite hostig. Vi gjorde väl inte så mkt ut över det vanliga. Dom höll på med sitt arbetsmaterial "livsviktigt" och börjde med olika slags känslor idag. Första känslan var arg. Dom fick måla en bild på någon gång dom blev riktigt arga sen skulle dom berätta det för en av oss lärare (jag räknades som lärare så vi var två) så skulle vi skriva ner det brevid deras bild. Så mkt skrivande blev det, haha. Sen på fritids så gick vi alla ut och åkte pulka. Svin kallt var det men har den först snön falligt så har den. Det är bara ut och se glad ut, haha. Byggde även en snögubbe. Vinterns första för min del. Inte för att den fick stå kvar så länge men.

Puss och kram / Anna

Bilder

image145 image146
Med och utan blixt. Se så otroligt olika bilderna kan bli bara av nått så litet som att använda blixt eller inte.


Här kommer tre andra bilder jag tog :)

 


Det blev inte så mycket mer bilder. Det var så himla kallt ute också så jag ville bara ta några fina bilder och sen in igen för att inte dra på mig något igen. Nu när jag äntligen snart är helt frisk. Kanske går ut imorgon någonting och tar lite mer bilder. I dagsljus då. Men vi får se.


Jag ser det snöar

Det snöar på för fullt här just nu. Tror den här snön kommer ligga kvar ett tag nu också för det är så pass kallt. Jättemysigt är det. Tror jag börjar tycka om snön. Men kommer då inte göra det på måndag när man ska ut och leka i det här.

Tänkte jag skulle ut och ta lite bilder nu när det snöar så fint. Men jag märkte då att mina batterier till kameran var totalt slut. Så jag laddar dom just nu och hoppas på att det fortsätter snöa ett tag till så jag kan gå ut och ta bilder snart. Får se om det blir några bilder helt enkelt..

Puss och kram / Anna


Peter Carlsson och Blå grodorna

Jag och mamma åkte iväg och kolla på Peter Carlsson och Blå grodornas konsert här i Örebro idag. Måste säga att det var bättre än jag trodde. Som mamma sa, det var helt klart värt pengarna, haha. Vi kom nämligen in gratis för att vi känner Lars Dylte som spelar, jaa det mesta, haha. Men det han spelar mest är väl piano. Hade riktigt kul där ett tag. Skratta så tårarna spruta.

image144
Lars är han med dragspelet, alltså längst ner i högra hörnet.


Har inte gjort så mkt mer än det idag. Inte för att dagen är slut än men. Tror det får räcka med äventyr för idag. Resten av kvällen blir nog bara slappa.

Vad har ni hittat på för kul denna lördag då? :)

Puss och kram / Anna


I'm dreaming of a white Christmas

Det börjar bli riktig julstämning just nu. Jag har börjat lyssna på lite jul musik. Jag älskar jul. Mest för att man får vara med sina nära och kära. All stress skulle man kunna ta bort. Sen är det ju alltid kul och både ge och få julklappar. Men jag har alltid jättesvårt för vad jag ska köpa till alla. Önskelistor brukar inte förekomma när man är vuxen så man har ju ingen aning. Mamma önskar sig bara snälla barn säger hon. Men det är faktiskt nått jag inte kan ge henne, haha. Nejdå, jag tkr vi är rätt så snälla här hemma.

Just nu ökar julstämningen eftersom det snöar för fullt här ute. Alla taken har redan blivit vita. Rätt så mysigt faktiskt. Så länge man sitter på den här sidan av fönstret iaf, haha. Funderar på att måla lite julkort som mormor föreslog igår att jag skulle göra. Ska bara komma på nått fint att måla också. Någon som har någon bra idé?

Puss och kram / Anna

Vilken hund är du?

image143Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. Men det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet. 

Är du också nyfiken? Gör testet du med :)

Inget att göra

Jag börjar bli riktigt rastlös just nu. Jag vill bara sätta igång och göra nått. Men jag kommer inte på nått som jag kan göra som inte tar så himla mkt kraft men ändå inte är att bara ligga och slappa i soffan. Finns det något mellanting? Börjar få ont i hela kroppen av att bara ligga och dega.

Någon som har en bra idé på vad man kan hitta på?

Puss och kram / Anna

Shirley, you're simply the best <3



You're simply the best
Better than all the rest
Better than anyone
Anyone I ever met
I'm stuck on your heart
I hang on every word you say
Don't tear us apart
Baby I would rather be dead

Trött och sjuk

Mamma väckte mig vid halv 8 i morse så jag kunde ringa och sjukanmäla mig. Nu fanns det bara ett litet problem i det hela. Jag har ingen röst alls kvar idag. Det var en ren omöjlighet att försöka få fram nått att säga. Så jag visade vart jag hade nr:et så fick mamma ringa och förklara hur det var. Kunde inte göra så mkt mer så jag bestämde mig för att försöka somna om. Men min kropp ville bara ligga och hosta så det blev inget med den saken. Jag somnar väl tillslut ändå.

Ligger och tittar på klipp på youtube med Shirley <3 Why do all good things comes to an end ?! SAKNAR DIG ! <33


It´s amazing how you can speak right to my heart without saying a word, you can light up the dark <3

Sjuklingens dag !

I morse när jag vakna var jag genom förkyld och orkade knappt ta mig upp ur sängen. Så jag ringde och sjukanmälde mig till praktiken. Fick inte ur mig så mkt för jag har näst intill ingen röst alls. Jag gick och la mig igen och somna nästan på en gång. Vakna bara till en gång vid halv 10 tiden och somna om igen på en gång. Sen vaknade jag halv 2 och hann inte mer än göra det innan mamma ringde. Visst är det typiskt att när det väl ringer så hittar man inte en enda telefon. Tillslut hittade jag en och svarade. Det första mamma sa var: "Du låter ju inte lite förkyld." Fick order att bara sova och vila idag. Yes sir, det klart. Tro mig, om det är nått jag är bra på så är det det.

Just nu ligger jag i soffan med våran bärbara dator. Torsten ligger och sover här brevid. Han är så söt. Tar upp halva soffan, haha. Han börjar bli riktigt stor nu. Riktigt mysigt att han ligger här. Han delar ju med sig av sin värme :)

Nu ska jag gå iväg och snyta mig för 711:e gången idag. Någon som har nått bra sätt att bli av med förkylningar på?

Puss och kram / Anna

Miss you <3

image142

Sofia och Shirley, JAG SAKNAR ER <3
Mina underbara S. Ni får mig alltid så himla glad. Varför kan jag inte få dela varenda dag, varenda minut, varenda sekund med er två? Ingen får mig le så som ni gör. Ingen får mig känna mig så otroligt lyckligt som ni gör. Jag har tur, för jag har er <3

JAG ÄLSKAR ER <3

Envisa förkylning !

Förkylningen vill absolut inte ge sig. Som pricken över i:et har jag även fått hosta nu. Så jag ligger uppe halva nätterna och hostar och det i sin tur gör att jag blir tröttare än normalt. Som om inte det vore nog så börjar nu rösten svika. Ingenting går som jag vill just nu. Allt man begär är att bli frisk. Är det så mkt?

Har inte så mkt jag kan skriva här. Praktiken fortsätter och jag gör inte så mkt på dagarna. Idag var ett undantag från det. Jag gjorde en målarteknik med några st som jag lärt mig i kursen "Estetisk verksamhet". Nu börjar jag inse nyttan i den kursen faktiskt. Dom tyckte det var jättekul så det blev många många papper som gick åt. Hoppas dom tkr det är lika kul med den jag hade tänkt ha som min aktivitet. Annars är det väl bara att ta fram den andra tekniken så är dom glada igen, haha.

Orkar inte skriva mer idag. Hoppas allt är bra med er där ute bara <3

Puss och kram / Anna

Sjuk !

Det blev ingen träning av småkottarna i morse. Förkylningen har tagit över just nu. Så ingen match mot Askersund heller. Får vi se hur det blir med både praktik och match på måndag. Kan nog inte vara med på matchen men kan ju alltid hoppas på att jag kan gå ner och titta iaf :)

Har inte så mkt att skriva om just nu.. Händer ingenting. Ska kolla på High School musical nu. Den är på 5:an :)

Puss och kram / Anna

Förkylning på G

Då var praktiken igång. Jag har verkligen jättekul. Jag älskar att jobba med barn. Alla är jättesöta. Tänk vad roligt man kan ha för så lite när man är i den ålder. När jag säger den åldern menar jag såklart 6 år. Men tyvärr så har dom ju väldigt envisa och starka baciller som tar kol på en annan. Sen har ju snön lyckats hitta hit till Örebro innan jag hann förstå att det börjar bli kallt ute. Av veckan som gått har det blivit ett mer klädesplagg på per dag. Imorgon blir det långkallingar.

Imorgon skulle Astrid Lindgren fyllt 100 år och det firas. Så imorgon bitti är det sångsamling och barnen ska få sjunga Astrid Lindgren sånger så som "Här kommer Pippi Långstrump" och andra kända sånger från hennes sagor. Det är ju så kul att se att dom faktiskt sjunger och inte sitter där och bråkar. Alla sjunger. Gör det med lite äldre barn och se hur många som sjunger liksom. Inte en kotte kan jag säga. Man blir nästan lite förvånad.

Vet inte riktigt när jag får tid att skriva nästa gång här. Så innan jag går säger jag...

GRATTIS ASTRID LINDGREN !!
image140

...i förskott !

Ha det bra <3

Puss och kram / Anna

Godmorgon !

Har precis kommit hem från träningen nu. Träningen med 98:erna vill säga. Det vi inte visste var att det var både tjejer och killar. Men det var ju bara kul. Det var 19 st som kom, helt otroligt. Vi började med att dela upp dom tjejer och killar och gjorde lite övningar. Killarna var rätt så mkt bättre än tjejerna så det var bra att dom fick vara lite för sig. Sen på slutet fick dom spela match, och gud vad gulliga dom är alltså. Alla springer efter bollen så det blir bara en enda stor gröt av allt, haha. Alla vill göra allt.

Efteråt var alla jätteglada och tyckte det hade varit så himla kul. Man blir så glad, riktigt in i hjärtat. För så jätteroliga övningar fick dom inte göra. Det var mest passa, dribbla och skott. Föräldrarna var jättenöjda och frågade om vi kunde tänka oss att träna dom nästa lördag också. Dom blev väldigt förvånade när vi sa att vi kunde tänka oss fortsätta längre än bara till nästa lördag och att vi t.o.m. kunde förbereda övningar. Så nu har vi glada barn, glada föräldrar och glada tränare. Kan det blir så mkt bättre?

Puss och kram / Anna

Händelserika veckor !

Just nu händer allt på samma gång och jag har fått inse att jag kan inte skriva med allt i bloggen. Så nu har jag bestämt mig för att ni som är intresserade om hur höstlovet med Sofia och helgen med Shirley Clamp var, ni får fråga mig om det. Så berättar jag såklart. Jag hinner verkligen inte skriva ner det här. Så är ni intresserade, hör av er :)

Jag trodde den här veckan skulle vara lugn och skön, men så fel man kan ha. Men idag var det nog den värsa dagen hittills. Det är ju en dag imorgon också, tyvärr.

Vår klass har sen vi började gymnasiet varit stökig och vild. Det har blivit bättre, men ibland blir det ändå kaos. Verkligen kaos. Idag kan man nog lungt säga att vi hade ett tredje världskrig i klassrummet. Och allt började med att en kille i klassen inte ville vara med och leka på lektionen. Visst är det otroligt hur en så liten grej kan bli till nått så stort? Jag blev otroligt irriterad och arg. Jag har dessutom väldigt lätt för att säga vad jag tycker och tänker. Det är både positivt och negativt, men just idag slutade det med positivt iaf. Tur det annars vet jag inte hur dagen hade slutat. Nu vet jag det och det slutade med att halva klassen gick ifrån lektionen och gick hem och andra hälften satt och skällde ut vår lärare så hon tillslut fattade att det faktiskt är till stor del hennes fel att klassen är som den är. Hon undervisar i hur barn och ungdomar fungerar men ändå kan hon inte göra rätt. Det är riktigt sjukt. När t.o.m. vi som elever förstår bättre vad som behövs göras, då är det nått som är fel. Jag vet inte om jag direkt längtar till morgondagens "få ihop klassen" övning som hon envist skulle genomföra trots allt idag. Det blir antaligen ett fjärde världskrig imorgon alltså.

Nästa vecka börjar praktiken, eller som vi i skolan säger APU.Jag vet inte riktigt vad det står för men det är något åt Arbetsplatsundervisning, eller nått sånt. Den håller på i fem veckor, alltså enda fram till jullovet. Jag ska vara i en så kallad F1:a. Dom blandar alltså förskoleklassen med 1:an. Så barnen är alltså 6-7 år. Är lite nervös men det är man ju alltid innan man har kommit dit och börjat. Allt ska nog gå jättebra :) Har insett hur mkt jag har att göra i läxväg även under praktiken. Har räknat och insett att det är 12 uppgifter. Det är många väldigt lätta uppgifter, men även dom tar ju upp tid. Men det ska nog gå bra. Har ju jullov sen så då kan jag få slappa.

Imorgon är det dags för match igen. Hemma match mot Nora. Jag har hört talas om att dom har förbättrats sen vi vann med si sådär 11-0 mot dom. Hoppas verkligen det för det är inge kul och vinna så överlägset. Ska ju vara lite svettigt också, haha. Men inte för spännande. Det klarar inte mitt hjärta igen, haha.

Sen på lördag ska jag upp tidigt igen. Närmare bestämt vid 7 taget. Jag och några tjejer i laget ska vara med och träna flickor födda 98 mellan kl 8 och 9. Det ska också bli kul. Har gjort det en gång förut och det var jättekul samtidigt som man insåg hur otroligt tydlig man måste vara. Minns en grej mkt väl som jag skrattar åt än idag.
Dom skulle ställa upp sig runt målet och få testa på att skjuta lite. Alla ställde upp sig super bra men så kom det en stackare lite sent så jag skulle försöka få in henne. Så jag sa åt tjejen som stod längst ut mot kanten att flytta en liten bit och att dom andra skulle följa efter. Det var inte tydliga instruktioner för en 9:e års grupp. Istället för att då flytta efter som vi som är lite äldre förstår betyder att alla flyttar en liten bit ditåt men att man fortfarande har lite mellanrum ställde sig alla glatt precis brevid den andra tjejen och undra vad för kul dom skulle få göra nu. Tillslut gav jag upp med mina instruktioner och började: "Du står här, och du här. Sen du här". Man lär sig av sina misstag.

Nu har ni fått mkt att läsa. Hoppas ni orkar bara.

Puss och kram / Anna


Tröttheten har övertaget

Jag är så otroligt trött så jag orkar helt enkelt inte skriva blogg just nu. För er som kanske är lite intresserade över hur jag hade det i helgen med de två Shirley Clamp konserterna, ni får vänta lite till. Jag ska skriva om det, bara att jag måste ha lite mer ork. Det är sista veckan i skolan för mig nu, sen går jag ut på praktik. Så det är lite saker som måste fixas och så innan man sticker från skolan. Har en kurs som avslutas nu och måste ju fixa ett bra betyg, förhoppningsvis rätt högt också.

Ha det bra <3

/ Anna

Jag överlevde !!

Dagen i stallet gick jättebra. Jag var såååå duktig, haha. Sofia är stolt över mig. Jag vågade t.o.m. hålla i det stora livet, haha. Hon var jättefin, men det betyder inte ofarlig, haha. Vi hade iaf jättekul där i stallet. Typiskt att det skulle börja blåsa så mkt just när Sofia skulle rida. Men vi klarade oss. Blåste inte bort även om man trodde det ett tag.

 
 
 


När vi kom hem från stallet åt vi lite. Vi var super hungriga. Det tog på krafterna det där. Särskilt cyklingen, haha. Vilka uppförsbackar. Sen satte vi oss ju såklart och tittade på film. Först The blaire witch project och sen High school musical 2. High school musical 2 blev mest en nerlugnings film, haha. Men båda var jättebra. Kudden blev bara lite platt.

Just nu sitter vi och sjunger lite. Shirleys nya skiva, jag finner inga ord. ÄLSKAR DEN!

Nu ska vi flumma vidare. Ha det bra <3

image137

/ Sofia och Anna

RSS 2.0