Från borlänge!

Sitter hemma hos Sofia i Borlänge just nu. Vi har så himla kul. Har redan skrattat hur mkt som helst och det är 4 dagar kvar tills vi skiljs igen. Det här kan inte bli så mycket bättre. Sen ska vi träffa Shirley både lördag och söndag också. Gud det här kommer bli sååå toppen.

Imorgon ska vi iväg till stallet. Jag är rädd för hästar men det ska nog gå bra. Hoppas jag iaf, haha.

Nej jag skulle bara visa att jag fortfarande lever.

Ha det bra <3

/ Anna

Dags för spruta

image132

Nu i veckan ska jag ta den första sprutan av fem inom ett halvår. Det är tre sprutor mot livmodercancer och två för hepatit A eftersom jag i vår ska åka till Thailand. Den spruta jag ska ta nu i veckan är den första för livmodercancer. Men som jag har fattat det så är det inte mot själva livmodercancer man tar för utan för ett virus som kan orsaka livmodercancer. Hur som helst så låter det som något smart vaccinera sig mot.

Jag är redan jättenervös över det hela eftersom min allra största fobi är att ta sprutor. Jag vet faktiskt egentligen inte riktigt vad det är jag är rädd för i det hela, men jag tkr verkligen inte om det. Men jag har bestämt mig för att min rädlsa ska inte få hindra mig nu. Jag måste ju komma över min skräck någon gång och på något sätt. Efter fem sprutor så hoppas jag självklart att jag kommit över det hela, men man vet ju inte. Det var också ett tag sen jag tog spruta sist, men jag minns det som igår. Hemsk tanke men jag hoppas på att jag omedvetet har kommit över den här skräcken, för som sagt så vet jag inte vad det är jag är rädd för. Visst, det är något obehagligt, men det finns ju massor av saker som är obehagligt som man inte är speciellt rädd för. Tänk om man kunde förstå alla sina känslor jämt, vad lätt allt skulle bli då.

Puss och kram / Anna
 

Tack <3

Tack så hemskt mkt för alla söta kommentarer om bilden jag målat. Det värmer verkligen. Ni får mig tro på mig själv och det känns så bra. Tänk om alla kunde vara lika snälla som ni. Då skulle ordet hat inte finnas och fred på jorden vara självklart. Tack för att ni lyser upp mig dag <3

Puss och kram / Anna

Husdjursmässan

Då var det dags för husdjursmässan i år igen. Tror vi inte har missat det ett enda år. Men det är alltid så kul och åka dit och gå runt och kolla på alla djur. Dom har verkligen alla sorters djur. Allt mellan flygande hundar till kaniner. Vi var mest där för att kolla på katterna och se om vi ska ställa ut Torsten eller inte. När jag såg den där lilla söta katten som dom höll på och bedömde hade jag bestämt mig. Det blir inget med det där. Det är ju hemskt alltså. Om dom ändå var lite försiktiga med dom små liven istället för att rycka och slita i dom så kanske man kunde göra det någon gång. Men det där var ju verkligen inte ett dugg kul. Varken och se på eller vara med om kan jag tänka mig. Usch, stackars katter säger jag bara. Sen burarna som dom får sitta i hela dagen, dom är ju på tok för små.. Alltså jag lider med dom. Det var en av katterna vi gick förbi och kollade på som hade fått spel inne i buren och gjorde allt för att komma ut och verkligen skrek. Så står bara ägarna där brevid och tittar. Jag förstår inte hur man kan göra sånt. Det gjorde verkligen ont att gå därifrån utan att ta ut katten och lugna ner den. Kattutställningar borde vara olagligt. Tkr faktiskt det är lite djurplågeri över det hela.

Ikväll ska mamma och Fredrik ut och äta. Så jag och Johan kommer vara ensamma hemma. Synd att Natalie fortfarande är i England. Annars kunde vi ju haft filmkväll igen. Men jag får väl hitta på något annat kul antar jag. Men vad? Någon som har något roligt förslag?

Bara en vecka kvar tills jag träffar Shirley nu. Bara 4 dagar tills jag träffar Sofia <3 ! Alltså jag längtar och har längtat så himla länge. Allt ska bli så himla kul. Skönt att komma hemifrån ett tag också. Saknar er båda två så otroligt mkt så det finns inte ord som räcker till <3

Puss och kram / Anna

Veckan som gått !

Jag har haft lite fullt upp nu den senaste veckan så jag har inte hunnit skrivit nått här. Tänkte jag kunde göra en summering av det lite mer intressanta som hänt i veckan..

I tisdags hade vi Gambia-dagen. Vårat mål var att samla in 59 000 kr till en by i Gambia så att barnen där fick skolmaterial. Jag tror byn hette nått i stil med Tabanini, men är inte 100% säker. Nått på T iaf, haha. Jag, Izabelle och Erica sålde kärleksmuffins som jag tidigare sagt. För er som inte vet vad kärleksmuffins är så är det som chokladmuffins fast lite mer kladdigare. Kladdmuffins kan det också heta. Men låter mysigare med kärleksmuffins. Vi gick runt på stan och många hade hört på radion om att vi skulle ut och samla in pengar så det var många som redan visste om det. Bl.a. en man i 40 års ålder som var ute på stan med sin mamma kan jag tänka mig. Vi gick fram för att fråga om dom ville köpa muffins med Erica hann inte mer än att ursäkta sig innan mannen skriker: "Inga jävla bullar åt negrerna". Vi blev så chockade över att man ens kan säga något sånt och stannade till en stund och bara tittade på varandra. Men tro inte det slutade där. En man i 30 års åldern gick bakom oss och hörde vad mannen precis hade skrikit (inte för att jag tror någon i hela Örebro missade det) och frågade: "Var det er han sa negrer åt?" Och v i förklarade att det var åt barnen i Gambia han hade skrikit så över och han utbrister: "Okej, men du ser ju lite ut som en neger med ditt hår" och pekade på Erica. Bara för att hon har svart hår. Man börjar ju undra om det var idioternas sammanträde just precis där. Hade inte förvånat mig !
Men dagen räddades som tur var av att Shirleys nya skiva "Tålamod" låg i brevlådan och väntade på mig när jag kom hem. Den släpptes egentligen på onsdagen så jag blev väldigt förvånad över att ha fått den en dag tidigare. Men jag klagade inte direkt.

FN-dagen i onsdags firades med en liten föreställning i aulan. Alla esteter hade satt ihop en massa jättebra nummer som dom bjöd på. Dom är så duktiga så det är inte klokt. Sen att dom sjöng Shirley cover "Hur sköra vi är" gjorde ju inte samlingen sämre direkt. I slutet av samlingen delades det ut pris till de två elever som samlat in mest pengar dagen innan på Gambia-dagen. Den som hade samlat in mest pengar hade nästan samlat in 2000 kr, helt själv. Strålande !! Sen fick vi även reda på hur mkt vi hade samlat ihop totalt, och vet ni vad, vi gick över vårat mål. Alla pengar var inte ens räknade än och vi hade då samlat in 96 000. Det är helt otroligt. Dessutom så la sida till 9 kr för varje krona vi samla ihop. Så allt som allt skickade vi ner nästan 1 miljon kr. Visst är det otroligt? Tänk vad så lite kan göra så himla mkt..

Igår blev jag klar med min bild jag hållit på och målat ett tag nu. Bilden på Shirley som ni kanske minns? Jag är faktiskt rätt så nöjd. Vad tkr ni? :)

image131
Kommentera snälla. Kan jag ge bort den här?


Puss och kram / Anna
 

Magsjuk?

Har hela dagen gått runt och haft ont i magen och mått illa. Ett tag trodde jag att min lunch skulle vända och komma upp. Jag som skulle haft match idag sitter nu här hemma och håller tummarna för att allt går bra där borta. Kan inte göra nått annat. Blir jag inte bättre tills imorgon får jag helt enkelt stanna hemma.

Vi har "Gambiadagen" imorgon. Vår skola har ett samarbete med en skola nere i Gambi som behöver pengar till en hel del saker. T.ex. skolmaterial som pennor, papper och liknande. Vår lärare sa att 2,50 kr ger en elev papper och pennor för ett helt läsår. Det låter inte rimligt men det kanske det är. Allt som allt ska vår skola samla ihop 56 000 kr och skicka ner till dom. Så det gäller att alla ligger i och hjälps åt. Eftersom Natalie är i England just nu skulle jag få vara med tre andra tjejer i min klass, nämligen Izabelle, Zandra och Erica. Vi skulle baka kärleksmuffins och sälja :) Jag bakade mina igår eftersom jag trodde jag skulle få spela match idag men min kropp hade ju andra planer. Får se om det blir någon muffinsförsäljning för min del imorgon. Jag hoppas verkligen det för Gambias skull.

Puss och kram / Anna

Seger idag !

Har inte gjort så mkt mer än spelat match idag. Mot Lillån, det lag som man bara inte kan förlora mot. Det finns inte med som alternativ. Det är vinna eller försvinna liksom. Det var riktigt jämt hela matchen. Onödigt spännande som vanligt. Jag är så himla stolt, jag gjorde mål. Det stod 3-3 och så gjorde jag mål. Det var inte ett dugg snyggt mål, den verkligen rullade på mållinjen. Jag hann t.o.m. tänka tanken: "Rulla in nu dumma boll". Så lång tid tog det innan den var där innanför mållinjen. Så stod det 4-3 till oss. Kändes så himla skönt. Så hann vi göra ett byte så gjorde vi mål igen. Matchen slutade 5-4. Skönt med ännu en vinst. På måndag är det dags att sätta tänderna i Kumla. Hoppas verkligen vi vinner den också..

Det är bara 2 veckor kvar nu tills jag träffar Shirley Clamp. Alltså ni anar inte hur mkt jag längtar tills dess. Sen träffa Sofia igen <3 Det ska bli så himla kul :D Håller på och målar av en bild på Shirley. Jag tkr det är så himla kul och måla av henne..

image130
Skissen jag gjort än så länge. Vad tycks?


Puss och kram / Anna

Lördagsmys

Första seriematchen idag mot Varberga. Den blev nästan lite för spännande alltså. Det hade inte behövt bli det om vi inte hade stressat upp oss så. Matchen slutade tillslut 6-4 till oss, såklart. Kändes skönt både för att det var första seriematchen och för att en tjej som går i Varberga går i samma matte och engelska grupp som jag. Sen är det ju alltid kul och vinna :)

Har inte gjort så mkt mer än spelat den där matchen. När jag kom hem tog jag ett bad. Det var helt underbart. Mamma kom upp och ställde ett levande ljus där i badrummet och så hade hon med sig lite att dricka till mig. Så släckte hon i taket. Det var så himla skönt och bara ligga där och rensa tankarna lite. För en gångs skull var det faktiskt tyst också. Johan, Daneil och Simon var inte hemma och mamma och Fredrik satt nere i vardagsrummet och tittade på film. Jag tog fram min mp3 och satte i öronen efter ett tag och lyssna på Shirley Clamp. Det kunde verkligen inte bli bättre. Mitt tips i den stressiga vardagen är att stanna upp och ta ett varmt bad med levande ljus i rummet. Det var verkligen avkopplande.

Puss och kram / Anna

Myskväll med Natalie !

Skolan gick snabbt idag. Snabbare än jag hade trott faktiskt. Men det var ju bara positivt eftersom jag visste att det väntade mkt roligt på eftermiddagen. Vi hade rätt kul i skolan också. På Estetisk verksamhet så började vi med teater idag. Det var verkligen supertråkigt i början men sen när vi fick börja använda fantasin själva blev allt mkt roligare. T.ex. min grupp fick uppgiften att vi skulle spela en familj som skulle åka på semester. Den andra gruppen skulle gissa vad vi gjorde. Vi fick lite tid på oss att förbereda och vår blev verkligen skit bra. Jag spelade mamman i familjen och så hade vi en pappa och tre barn. Vi åkte bil och skulle på semester då. Barnen satt i baksätet och bråka, jag som mamma skällde på dom och försökte underhålla dom med diverse saker och pappa körde. Ibland sa även pappa Tersia "Lyssna på er mamma nu barn". Sen helt plötsligt utan förvaring gör Teresia tvärnitningsljud och vrålar " EN ÄLG!" Det var inget vi hade planerat i vår teater innan så jag hade skit svårt att hålla mig för skratt och försökte så gott jag kunde men det gick tillslut inte. Då fick vi vara framme så jag kunde konscentrera mig på nått annat. Vi hade iaf otroligt kul, haha.

Efter skolan åkte jag och Natalie hem till mig. Vi hade planerat kvällen i minsta ditalj och allt skulle bli så himla kul. Det var ett tag sen Natalie var hemma hos mig så vi började att kolla runt lite i mitt stökiga hus. Mitt rum är en enda stor röra men jag hade försökt att städa lite grann, det värsta liksom, igår kväll. Tur hon är van vid att det är stökigt. Hon har ju tre syskon själv liksom. Inne på mitt rum tittade vi lite på bilderna jag har på min vägg med Shirley Clamp. Hon fassna vid en bild på mig och Shirley. Hon titta jättelänge tills hon tillslut utbrast "Shit vad lika ni är". Jag tkr själv inte att vi är speciellt lika men jag har faktiskt hört det förut. Men det tackar man för. Vem vill inte vara så himla vacker som Shirley är liksom? Den bilden är jag väldigt stolt över förövrigt. Shirley har nämligen signerat den och skrivit "Pöss på dig" på den. Så den ligger lite varmt om hjärtat sådär.

Sen satte vi iaf igång och färga Natalies hår. Hon hade sånn utväxt så det var verkligen dags att färga det igen. Det var första gången jag färgade på någon annan än min mamma. På mamma brukar jag bara göra slingor och det är ju inte så himla svårt liksom. Så jag var lite nervös över det hela, men det blev skit bra verkligen. Hon blev nöjd och jag med såklart. Det är ju det viktiga :)

Vi satte oss för att titta lite på tv och fassna för ett pogram på tv4 fakta. Det går väldigt mkt bra pogram på den kanalen faktiskt. Just idag var det ett pogram om brott och sånt i USA som dom löste. Kommer inte ihåg vad det hette men jag tror det hette "Brottsplats USA" men är inte säkert. Om det är någon som är otroligt intresserad så kan jag kolla upp det. Men tror inte det är någon som tkr det är nått viktigt. Det var iaf jättespännande så jag kunde inte ens gå ifrån och beställa mat åt oss. Så när det var slut så ringde jag och det skulle ta 30-35 minuter så vi kollade på ett till avsnitt innan vi gick iväg för att hämta maten.

Samtidigt som vi åt maten tittade vi på en beck film. Det var första beckfilmen för Natalie medans jag tror jag har sett alla. Natalie gallskrek redan från början och jag skratta åt henne som blev så rädd. Tillslut erbjöd jag henne en kudde, haha. Allt slutade med att jag och Natalie satt tätt tätt ihop och kramphöll en varsin kudde, hahaha. Men filmen var bra. Fast det finns bättre beck filmer måste jag erkänna.
 Sen hade vi planerat att vi skulle sjunga lite sing star. Men våran plan blev lite lätt förstörd. Min tv som jag har just nu för att min riktiga är sönder är så gammal så det funkade inte på den. Man kan inte ens spela tv-spel på den. Så vi var så smarta att vi tänkte att vi kunde ju låna Johans tv som är en likadan som jag har i vanliga fall. Bara ett problem. Johans fjärrkontroll till tv:n var sönder vilket gjorde att vi kunde inte sätta på den kanalen man ska ha för att sjunga sing star så det blev inget med det helt enkelt. Vi satte oss vid msn istället och prata med Anna. Hon hade ju lite och tala om eftersom hon hade haft turen att se Shirley Clamp live idag. Gissa vem som var avundsjuk till tusen?! Jag hade även pratat med henne i telefon tidigare och hon hade berättat lite och så. Men jag hade lite bråttom iväg då eftersom Natalie och jag skulle hämta maten. Skulle bara ringa och kolla hur det var med henne för hon bad mig ringa. Det klart man gör det liksom om någon ber en :)

Nu har iaf Natalie gått hem och jag sitter här och planerar med Sofia inför höstlovet då jag ska åka till henne och hon sen följa med mig hem också för att vi ska se Shirleys två konserten den helgen. Den första i Grängesberg och den andra i Örebro. Nått jag har tjatat hål i huvudet på allt och alla, även er. Men om det är någon som lyckats undvika informationen så kom den här igen. Ska fortsätta prata med Sofia nu få vi får någon ordning på det här. Jag vill ha ordning och reda. Lika bra jag kommer på vad jag ska ha för kläder och frisyr när jag ändå är igång, haha.

Puss och kram / Anna
 

En vanlig tisdag !

Dagen började med att jag försov mig. 07:20 vaknade jag och jag brukar få åka med mamma. Lite olika tid och så men när jag börjar 08:15 brukar vi åka 07:30 så man kan ju säga att jag kom upp ur sängen väldigt snabbt. Men mamma var snäll så vi åkte vid 07:45 istället. Så jag hann fixa till mig rätt så bra iaf..

Började med Estetisk verksamhet. Vi skulle först och främst lämna in våra analyser vi fått i läxa. Kändes bra att få en till sak ur pluggar världen. Sen skulle vi måla med akvarell. Eftersom jag gör det mkt på fritiden tyckte jag det var riktigt kul. Första seriösa saken vi fått göra. Vi skulle avbilda ett löv. Det gick riktigt bra och jag blev faktiskt riktigt nöjd :) Natalie kom in till oss i slutet av lektionen när vi höll på och plocka undan (hon har datakunskap samtidigt) och kollade på min bild. Hon stod länge och titta på den tills hon tillslut frågade: "hur har ni gjort såhär?" Först trodde jag att hon skämta så jag skämta lite tillbaka och Natalie frågade: "Är det tryckt eller vad har ni gjort? Har ni limmat fast ett löv bara?" Då kunde jag inte låta bli och fråga om hon var allvarlig? Tillslut kom min lärare och berömde mig över hur fint jag hade målat. Då insåg Natalie att det var jag som hade målat bilden och inte limmat fast ett vanligt löv, haha. Tyckte själv inte att det var sååå himla bra, var bara nöjd med den liksom. Blev verkligen jätteglad när hon sa sådär.

Resten av dagen var rätt så seg. Tisdagar är så himla långa dessutom. Börjar förstå nu att mamma kallar tisdagar för "tråktisdag". Börja 08:15 och sluta 15:45 är inte drömläge direkt. Sen kommer man hem och inser att man måste plugga till provet imorgon fast huvudet känns som det ska explodera vilken sekund som helst. Jag somna på soffan istället en stund och tog tag i plugget när jag vaknat till och ätit lite. Mamma förhörde mig och vi påstår nu att jag kan allt som vi ska kunna. Om det är sant visar sig på provet imorgon.. Men kan inte tänka mig nått annat än att jag kan det här nu efter repetition varje lektion i nästan 3 veckors tid.

Jag har lagt märke till att jag saknar mkt nu för tiden. Inte bara minnet, haha. Jag saknar min förra klass, mitt 9B. Min klass nu är ju inte direkt den bästa. Alla skriker på lektionerna, fäller en massa dumma kommentarer till varandra och bara allmänt dålig stämning. Trodde gymnasiet skulle bli kul. Det här är ju bara katastrof. När kommer det roliga? Sen finns det två personer jag saknar till största delen av mitt liv. Mina två söta S, Sofia och Shirley. Ni betyder jättemkt för mig och jag tror dom verkligen kommer göra det föralltid <3. Ni skulle bara veta hur mkt det ni gör för mig betyder. Hur mkt ni hjälper mig i mina svåra stunder. Hur otroligt lyckligt lottad jag känner mig som har er. Jag älskar er och kommer alltid att göra <3  

image127
25 dagar kvar tills vi är samlade alla 3 igen. LÄNGTAR <3



Puss och kram / Anna



Det gick bra !

Visst är det jobbigt att gå upp måndag morgon? Gud det är det värsta som finns nästan. Värsta I-landsproblemet iaf, haha.

Idag skulle Torsten med i bilen. Han skulle ju till veterinären och kastreras. Han hade visst polat ihop sig med en Norskskogskatt när i väntrummet också, haha. Sally hette hon. Jättefin sa mamma. Mycket annat roligt hade hänt också i väntrummet berätta mamma och Fredrik. Hur ofta får man höra en kalsonglåt hos veterinären liksom, haha. Men allt har gått bra med Torsten iaf och han mår bättre än vad vi trott han skulle göra. Han bråkar t.o.m. med Smulan. Mamma försöker övertala honom att han är sjuk, men det verkar inte funka så bra, haha.

I skolan hände det inte så mkt intressant. Jag gick på toa väldigt många ggr. Så pass många ggr att Natalie faktiskt var tvungen att fälla kommentaren "Nu igen?". Jag vet inte varför det blev så mkt toabesök idag. Kanske druckit mkt i sömnen eller nått, haha. Inte i vaket tillstånd iaf. Men jag har ju min bokade toalett när korriodoren mellan BC och C korridoren, haha. Första från C korridorens håll. Så sno inte den för mig. Absolut inte efter lunch. Då är det min tid.

Fick veta resultatet av matteprovet vi hade i torsdags. Jag fick 27/30 :D Jag är både förvånad, glad och riktigt stolt faktiskt. Tror jag aldrig fått så bra på ett matteprov. Nu vet jag ju iaf hur jag ska plugga till matteproven. Även om det tog lång tid. Det gav ju resultat. Nu väntar ULV (utveckling, livsvillkor, socialisation) provet på onsdag, engelska boken med den där bokrecensionen + en diskussion om boken på engelska och svenska prov innan höstlovet. Men jag kan ju glädja mig med att jag kmr ha det bäst på lovet och sen efter lovet går jag en vecka i skolan sen är det praktik i fem veckor. Så när vi kommer tillbaka efter praktiken är det två dagar i skolan sen är det jullov  :D

Sen kan jag avsluta med att säga att övningskörningen igår gick strålande. Vi började på bilprovningsparkeringen inte så långt hemifrån. Men där blir man ju helt snurrig i huvudet om man åker för länge. Bara runt runt runt. Sen helt plötsligt när jag och mamma stod stilla för att mamma ville prata lite då kom det in en lastbil på parkeringen. Jag kände hur paniken steg fast vi stod stilla. Mamma sa åt mig att lugna ner mig för vi stod ju stilla så vi kunde ju inte göra någon skada. Lastbilen körde om oss och föraren kollade intresserat på mig när han körde förbi. Snabbt kan jag ju inte påstå att det gick och jag undra vad sjutton han höll på med tills jag såg att han också var ute och övningskörde. Gud vad jag och mamma skratta. Då beslöt mamma sig för att vi skulle åka någon annanstans och köra, haha. Både för att dom också skulle vara där och för att jag kunde ju den där rudan så bra nu och allt gick bra. Så vi bytte till ett industriområde på andra sidan stan. Det gick jättebra där med förutom när jag i en korsning skulle stanna och sen köra igen och hade en lastbil bakom mig. Jag måste säga att det var mkt lastbilar just när jag skulle övningsköra. Men iaf, då fick jag motorstopp 2-3 ggr i rad och muttra irriterat "Varför får jag motorstopp just nu för?" och mamma svarade snabbt "Du är stressad nu. Ta det lungt, han får vänta". Jo det är lätt att tänka så när man vet själv hur irriterad man blir när det inte går framåt. Men det gick tillslut. Så jag överlevde det med, haha.

Nu ska jag ta och prata lite med Sofia när hon äntligen har loggat in på msn.

Ta hand om er där ute :) <3

Puss och kram / Anna

VARNING!

Jag vill passa på att varna alla i Örebro för imorgon ska jag ut och övningsköra. Inte för att jag tror att jag kommer komma så långt och inte i specellt hög hastighet heller. Men efter de få ggr jag redan har övningskört så har jag insett att jag inte riktigt är bästa vän med bilen riktigt än. Tvärnita är jag bra på, det är ju ett framsteg iaf. Men det kan ju vara bra att få bilen i rullning först då också. Det är jag inte riktigt lika bra på. Vet inte riktigt hur jag kunnat bli så bra i det när jag för det mesta faktiskt redan står still. Men man har väl sina dolda talanger. Min är tvärnitar, haha.

Om jag överlever morgondagens övningskörning ska vi även till Stadium och kolla på en ny innebandyklubba till mig. Johan skulle ha ett par joggingskor också. Men är vi riktigt smarta så tar vi shoppingrundan innan jag övningskör. Så vi verkligen får det vi ska göra gjort liksom. För säkerhets skull menar jag. Fast med tanke på mina kunskaper i att få igång bilen så kanske shoppingen ligger så långt bort. Eller så är det den gör, haha.

Puss och kram / Anna

Grattis Torsten ½ år ! <3

Onsdagar är min favoritdag i veckan när det gäller skolan. Fast vi har en lång håltimma. Vi börjar med svenska och innan lunchen har v iockså ULV (utveckling, livsvillkor, socialisation). Sen har vi en lunch på ungefär 2 timmar eftersom vi har håltimma också. Efter det har vi bara idrott kvar. Rätt lung och skön dag.

På svenskan fick vi mest bara läsa om myter och sånt. Lite långtråkigt men inte allt för jobbigt.
Sen på ULV:en gick vi igenom lite saker som ska vara med på provet nästa vecka. Vi blev indelade i grupper och jag hamnade med Emily och Nada. Båda är väldigt speciella på sina egna små vis, men Emily är väl den som sticker ut mest. Rätt som det är tittar Emily på mig och säger: "Anna, du har en väldigt fin tröja på dig idag". Jag tackade såklart och Emily börjar skratta och fortsätter: "Det är så roligt, du är fin upptill och ful nertill". HAHA, man tackar för den kommentaren. Det hon egentligen ville säga var att det kanske inte var så super snyggt med mjukisbyxor till. Jag håller faktiskt med henne, men jag orkade inte ha jeans på mig idag.

Efter vi hade ätit lunch passade jag och Natalie på att gå till bibblan och plugga lite matte inför provet imorgon. Vi hann inte räkna många tal innan en 3:a kom fram till oss och frågade om vi kunde tänka oss att hjälpa henne med en sak. Jag vet inte om det var mest feghet eller artighet som gjorde att vi sa att vi självklart kunde hjälpa till, men det kanske inte hör hit. Hon behövde hjälp att häfta ihop några av skoltidningarna. Eller rättare sagt, hon uttryckte det så, vad hon ville vet jag faktiskt inte såhär i efterhand. Hon visade hur dom skulle se ut och vi satte igång. Men istället för att hon skulle sitta och göra hon också började hon fråga oss massa om saker som vad vi hette och vilken klass vi gick i. Jag tror hon redan visste att vi var 1:or annars hade hon väl inte hoppat på oss. Sen helt plötsligt frågar hon: "Vill ni att jag ska läsa en berättelse för er?" Fega som vi var så sa vi såklart snällt: "Visst!". Hon satte igång och läsa och där satt vi och gjorde hennes skoltidningar. Efter vi hade gjort några tidningar och hon hade kommit halvvägs i berättelsen (som vi inte hade fattat ett skit av) så avbröt hon oss och tacka oss för hjälpten och tog sina saker och gick. Som sagt, jag vet inte vad hon ville, men det blev ju nått att fylla up bloggen med iaf.

Idrotten hade varit rolig om inte Hajer hade förstört allting. Vi spelade handboll och killar är ju som dom är. Iaf dom jag har gått i samma klass som. Dom vill göra allting själva på samma gång. Vilket gjorde att alla blev skit förbannade på honom och allt slutade i att det var bara han som spelade. Tillslut blåste vår lärare av och då skulle helt plötsligt Hajer inte vara med längre och lämna hallen. Mysko kille det där alltså.

Idag fyller Torsten ett halvår. Det firades varken med smörgåstårta eller paket. Det blev en beställd tid för kastrering istället, haha. Kanske inte världens bästa sätt att fira, men han fyller ju faktiskt inte jämt. Och kastreras ska han ju göras ändå. Så på måndag bär det av. Usch vad jag tkr synd om honom för jag vet ju hur otroligt dåligt han kommer må efter det där, men det måste ju göras. Måste tänker ni säkert, finns inget måste i det. Ni som har katt förstår vad jag menar med måste. En katt som inte är kastrerad och kommer i den berömda puberteten börjar göra upp revir. Inte hur som helst heller, dom kissar överallt. Detta kan undvikas om man kastrerar sin hankatt. Så det är vad vi ska göra och det är bara bra att få det gjort. Mamma har tagit ledigt på eftermiddagen då också så att hon kan ta hand om honom efter operationen. Så inget kan gå snett helt enkelt. Eller?

Puss och kram / Anna


Smörgåstårta !

Hann inte skriva nått igår så jag sammanfattar lite snabbt vad som hände. I skolan gick allt som det skulle fram till lunch. Efterr lunchen sen blev det lite action. Utrymningsalarmet braka igång och det var bara att rusa ut. Kallt var det men ut skulle vi, utan jackor. Själv hade man ju valt helt fel kläder för utrymning och stå ute i kalla vädret. Jag tkr att det borde finnas en regel på skolan att om utrymningalarmet ska gå igång så ska dom säga till i förväg så man kan sätta på sig kläder iaf. Vore inte det rimligt? haha. Vi stod iaf där ute och blev mer och mer kalla och brandkåren hade så inte ett dugg bråttom. Vi måste nämligen vänta tills dom kommit och sökt igenom hela skolan innan vi får gå in igen. Innan dom ens hade kommit hade vi redan gått igenom listan för vad som kunnat hänt och försökt lista ut vilken som var mest trovärdigt. Brand var det första som kom påtal och det såg faktiskt ut som det brann ett tag, tills vi insåg att det var en lampa som någon glömt att släcka. Tillslut hade vi brist på saker det kunde va så vi började larva oss. Vi har en vattenskada i den korridoren där jag har mitt skåp så jag gav förslaget om en tsunami. Det var faktikst ingen som riktigt köpte den idén, haha. Tillslut fick vi iaf gå in, men det var faktiskt inte mkt varmare inne. Det enda vi fick ut av det hela var 25 minuter mindre matte, vilket var både positivt och negativt eftersom vi har prov på torsdag, men jag hade då ingen lust och jobba mer just den lektionen.

Idag har det inte hänt någonting kul i skolan. Vi har gått på lektionerna som vanligt. Frysit för det är ju så sjukt kallt i alla skolans lokaler. Ja det knallar och går helt enkelt.

När vi slutat åkte jag och Natalie upp på stan. Natalie skulle köpa hårspray och jag är fortfarnade ute efter Shirleys nya singel "Jag tar en annan väg" åt Anna men dom hade fortfarnade inte fått in några fler. Men dom skulle komma på fredag sa han jag frågade. Så håll ut Anna ! Sen fortsatte vi iaf till H&M där Natalie skulle köpa sin hårspray. Men H&M är en sånn affär där man alltid kommer ut med mer saker än man hade tänkt sig. Så vi kom ut med en hårspray och två läppglans, haha. Ett läppglans till henne och ett till mig. Så kan det gå, haha. Sen på bussen hem slog en rätt rolig tänkte mig. Jag bor på ett riktigt litet skit ställe.

3 tecken på att du bor på ett litet ställe:

3. Det är helt knäpptyst efter kl 8 på kvällen
2. Du har ord som folk inne i stan inte fattar ett smack om vad du talar om.
1. Du känner igen ALLA på bussen hem..

Imorgon fyller Torsten (min katt) ett halvår. Jag tyckte först att det är väl inget att fira. Sen slog tanken mig att fira betyder tårta. Så då var det helt okej att fira helt plötsligt. Så jag tjatar fortfarande på mamma att vi ska köpa smörgåstårta. Hon har fortfarande inte gett med sig. Jag vill ha smörgåstårta ! Blev ju jättesugen på det nu bara för det. Så sa mamma att vi skulle fråga vad Torsten tyckte. Så så fort Torsten kom in från sitt äventyr där ute var Daniel först på honom och sa: "Är Anna dum i huvudet?" Jag blev så glad när Torsten då för en gångs skull var tyst, haha. Inte för att han förstod vad Daniel sa men, mkt bra tajming att vara tyst faktiskt. Sen så frågade jag honom om han ville ha smörgåstårta. Tyvärr svara han inte så heller. Eller det tog en stund och då låtsades jag som att han svara på att han ville ha det. Herregud, alla måste ju få lite betänktetid. Så skulle då Daniel såklart förstöra genom att fråga igen och då var Torsten tyst, så jag jama åt honom, haha. Mamma satt i soffan då och utbrast: "Det var en hes katt vi har fått! Han kanske är i målbråttet". HAHA, hon visste ju att det var jag, så dum är hon inte, men jag tyckte det var skit kul iaf. Jag är också väldigt trött så allt är kul idag, haha.

Ska nog snart gå och lägga mig för jag är som sagt helt slut. Vore ju kul om man är på benen imorgon också. Typiskt att jag ska ha både idrott och träning då. Men det är bara att kämpa på. Heja heja mig !

Puss och kram / Anna


RSS 2.0