Uppdatering mitt i plugget

Under tiden jag varit ensam hemma har jag lyckats göra lite grann på svenska uppsatsen. Nu har jag bara fyra moment kvar. Diskussionen, källförteckningen, sammanfattningen och innehållsförteckningen. Sen är jag klar och redo för att börja tänka ut ett sätt att redovisa det hela. Vet inte riktigt vad som är jobbigast faktiskt.

Det ser ut som att jag och Manuela blir ensamma ikväll. Natalie och Anna ska på ett avskedskalas hos Natalies kusin som visst drog ut på tiden. Kvällen blir inte riktigt som jag hade tänkt mig, men så blir det ibland. Då kan jag bara ta det lugnt ikväll. Gud så skönt.

Men nu ska jag försöka uttrycka mina tankar och åsikter i diskussionen i uppsatsen. Innan dess blir det ingen vila.

Pusshej!

Shirley från Rix morron zoo


Hittade denna bild när jag surfade runt lite. Tyckte den var så söt så jag kunde inte låta bli att ladda upp den. Hon har lånat Gerts hatt. Hon passar riktigt bra i den måste jag säga :)

Ensam hemma

Så var man äntligen ensam hemma igen. Måste plugga men jag orkar typ inte. Är jättetrött verkligen. Fredrik är iväg och lämnar av Daniel och Simon någonstans och tog med sig Manuela. Varför vet jag inte, men bryr mig inte heller så.

Hade en jättemysig kväll igår, tack vare F. Ikväll blir det förhoppningsvis Melodifestivalen med Natalie, Anna och Manuela. I värsta fall blir det med bara Manuela. Det beror lite på. Men jag hoppas Anna och Natalie också kommer. Blir så mkt roligare då, för alla parter, haha.

Nej ska väl ta och plugga lite nu även fast jag är sjukt trött. Det blir ju tyvärr inte gjort av sig själv. Man önskar ju det ibland.

Pusshej!

If I saw you in heaven



5 år sen idag.
Miss you dad <3
RIP

I can catch the moon


Jag bara älskar den här låten!
Lyssna och njut <3

Shirley på radion

I morse var Shirley med i rix morron zoo och pratade, pratglad som hon är, haha.

Klicka här för att lyssna. Tror tyvärr inte man får höra hela för allt avslutas väldigt tvärt. Men iaf nått :)


090226

Är så himla trött idag. Men kan iaf glädja mig själv med att min plugghög faktiskt har minskat rejält. Fick ett oväntat besked om att provet i fritidskunskapen nästa vecka inte kommer bli av. Vår lärare har ångrat sig. Så himla skönt! Helt plötsligt är det bara tre saker jag har kvar.

- Fritidskunskaps uppgift (ska bara lägga till lite text)
- Svenska B uppsats + redovisning (flyttad till nästa vecka)
- Körkortsteori

Helt plötsligt känns allt lugnt. Men ändå måste jag faktiskt ta och göra lite svenska. Men jag är så trött. Måste passa på och göra den nu när Manuela inte är hemma. Hon kommer snart hem men jag tror hon kommer vilja sova då på en gång. Skönt för mig för jag orkar inte försöka prata engelska idag. Hela min kropp säger ifrån.

På lördag har jag lite ledig tid igen. Funderar på att träffa F då. Men jag får se. Ska försöka sova ut i helgen också. Är verkigen helt slut. Fick ju inte mkt lov direkt.

Vi hörs och störs!


Mattes sötnos


I söndags fick  Smulan flytta hem till mormor. Efter att ha pratat med veterinären om hennes beteende insåg vi att det var det bästa. Hon ska bo där ett tag framöver så får vi se hur det går. Än så länge verkar hon må jättebra och mormor ger mig rapporter på hur hon mår hela tiden. Känns jätteskönt att hon mår bra igen <3

Matte saknar dig men så länge du mår bra är det värt det. Det är det som är det vikitgaste <3

Mañana mañana

Har varit jättetrött idag. Sov inte så bra inatt. Men gick bara i skolan till kl 1. Gick sen en snabbis på stan med Natalie och  gick och träffa F en stund. Han jobbade så vi prata bara en stund och drog vidare sen.

Åkte hem och "tränade" grabbarna. Italienskan skulle åka hem själv med bussen så jag hade sagt åt Johan att hålla lite koll. Efter en stund ringde han till mig och sa att hon inte hade kommit hem än. Jag började då bli lite orolig eftersom hon redan då var 1 timme sen. Så började Natalie ringa och fråga om de hade kommit än och jag bad henne ringa till Sheila för nått var ju på tok. Gick ifrån träningen för att kunna åka iväg och leta efter henne. Efter att ha ringt runt överallt gick vi reda på att de var på stan och gick i affärer. Efter 2 ½ timmar kom de hem och jag är faktiskt fortfarande arg över att hon inte hörde av sig. Jag berättade det för henne eftersom Sheila sa åt oss att vi var tvugna att säga åt de om det.

Just nu ligger jag i sängen. Har haft jätteont i huvudet sen jag kom hem från skolan och det blev ju inte bättre av att jag oroade mig helt i onödan. Så nu tänker jag bara ta det lugnt!

Pusshej!

090224

Första hela dagen för italienskorna idag. De är vana att gå i skolan från 8-13 bara så dagen idag måste ha varit jobbig för de. De gick till 16 idag liksom, haha. Stackarna. Men det är hur vi har det här i Sverige varenda dag. Och de pluggade ju inte ens, de gick mest på rundvandringar.

Vi plockade upp de vid McD idag och skulle ta bussen hem. De ska ta bussen själva imorgon så jag hoppas att de hittar nu. Men jag försökte att förklara saker om omgivningen som vi ser när vi åker med bussen så de kanske kommer ihåg den. Det är ju lättare att komma ihåg ställen om man har en liten berättelse om den. Men jag är fortfarande orolig över att de inte kommer hitta. Men de kan ju inte komma så otroligt fel iaf.

Jag är helt slut nu. Vi har varit ute och åkt pulka nu ikväll. Hon verkade tycka det var kul men när jag frågade så sa hon sådär. Men jag är inte säker på ifall hon vet vad jag frågade ens. Hon verkar inte förstå vad jag säger längre. Hon förstod typ allt igår och inget idag. Men tror hon var tröttare idag. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Nu ska jag bara ta det lugnt och vila. Ska kolla på House sen. Sen måste jag planera lite också. Stockholm soon :D

090223

Nu har besöket från Italien kommit. Allt har gått jättebra ikväll. Det blir värre i veckan eftersom våra scheman inte går ihop riktigt. Inte alls rättare sagt. Hon slutar tidigare än mig många ggr och hon hittar ju inte här. Måste iväg och prata med mina lärare hur de har tänkt sig att allt ska gå ihop. Men men. Allt kan ju inte vara perfekt.

Dags att gå och lägga sig. Engelskan tär ju på hjärnan, haha. Jag förstår inte hur jag ska orka hela 3 veckor. Kommer somna som en liten ängel varje kväll, hahaha.

Pusshej!

Schlager lördagen




Mamma och Fredrik hade fixat nått schlager paket till mig när de var och handlade. I det ingick bl.a. glitter såklart. Med schlagerpaket i handen kan man ju inte motstå att testa lite grejer och sen se på melodifestivalen. Så det blev det. Jag glittrar fortfarande efter det där glittret, två dagar efter. Helt sjukt vad det sätter sig, haha.

090221


Det blev ju Klaras igår då. Hade riktigt kul, som alltid. Förfesten hemma hos E blev en aning rörig men kul ändå. Sov hemma hos E sen för jag missade min buss. Det var så otroligt lång kö till garderoben precis när vi skulle gå. Det går en buss en timme senare så jag kunde ha väntat på den, men då skulle jag fått väntat själv eftersom de andra skulle hem. Tyckte inte om idén och sov därför kvar hemma hos E.

Åkte hem vid halv 12 och var väl hemma strax efter 12 någon gång. Har pluggat sen dess och ätit lite. Är ensam hemma nu och tänkte faktiskt ta och lata mig lite framför tv:n en stund och sen hoppa in i duschen. Är inte ett dugg bakis. Bara trött, men det kan ju ha med och göra att jag somnade vid halv 4.

Ikväll blir det mysig hemma kväll. Kanske blir lite melodifestivalen iaf. Om jag inte hittar på något roligare. Det beror lite på hur mycket jag orkar. Har en idé på vad jag skulle kunna göra. Men vi får se helt enkelt :)

Nu blir det slappa i soffan. Kommer säkert somna, men då får jag väl göra det.

Vi höres och synes!

Det går bra nu

Fritidskunskapen är så färdig som jag kan bli nu utan boken och svenska uppsatsen är igång igen. Härligt! Nu känner jag att min koncentrationsförmåga svajar lite så det är nog dags att äta någonting. Sen är det bara köra hårt igen.


To do list

Min plan om att gå upp i tid för att hinna med allt idag gick inge vidare. Har sovit jättedåligt inatt och kom inte upp förrän 11. Men jag får försöka så gott jag kan att hinna med allt idag. Jag har bestämt mig för att kolla över det här idag:

- Uppgift i fritidskunskapen
- Svenska B uppsats
- Körkortsteori

Fritidskunskapsuppgiften kommer jag inte kunna göra klart helt eftersom jag inte har tagit med mig boken hem, dumt nog. Men jag ska göra den i stort sätt klar och det ska nog inte ta mer än en timme. Om ens det. Sen är det ju då den där nedrans svenska uppsatsen. Det går ju inte så jättebra längre. Men den ska jag iaf kämpa mig vidare med. Sen måste jag börja med körkortsteorin också.

Det är bara sätta fart om jag ska ut på krogen ikväll också. Lämnar nästet vid 6 för att förfesta hemma hos E. Så måste jag ju hinna göra mig i ordning också innan dess. Som sagt, bara sätta fart!

Uppdateringar i pluggvärlden

Mitt berg av läxor börjar sakta men säkert att falla ihop. Har nu blivit klar med hälsopedagogiken och börjat på sista fritidkunskapsuppgiften.

- Uppgift i fritidskunskap
- Prov i fritidskunskap 
- Svenska B uppsatt + redovisning 
- Samhällskunskapsredovisning
- Körkortsteori

Har bestämt mig för att provet i fritidskunskapen får vänta tills nästa helg. Provet är ju inte förrän v10. Samhällskunskapsredovisningen ska jag bara träna på vad jag ska säga och det är nog ganska lätt överstökat. Jag har inget manus att hålla mig till utan får prata lite på fri hand så att säga. Är väldigt insatt i vad jag ska berätta om så det är nog inga problem. Det som är allra mest akut är svenskan och körkortsteorin. Svenskan har jag lite fastnat med och det måste jag komma över. Mamma skulle hjälpa mig lite med den i helgen. Sen är det då körkortteorin också. Jag har inte pluggat på den någonting alls och jag ska ha gjort tre avsnitt, antagligen ganska stora, tills på torsdag. Ni inser stressen va?

Med lite mindre panik och ångest i kroppen ska jag nu ta och gå och lägga mig. Om jag ska hinna med krogen imorgon också så måste jag plugga järnet under dagen. Bäst att ställa väckarklockan så jag kommer upp i tid. Ensam hemma en lång stund imorgon. Bäst att utnyttja det.

Godnatt

090219

Gick upp vid halv 10 idag för att åka upp på stan med E. Vi hade bestämt att vi skulle mötas på stan vid 11, vilket vi gjorde. Efter att ha gått runt på stan ett tag och insett att vi inte hade hittat ett enda plagg som vi velat köpa började magen kurra. Vi hamnade som alltid på McD. Jag hade ingen lust att leta efter nått bättre ställe och vi var där i närheten också så, enkelt och bra. Åkte hem med bussen vid halv 3 och hade då bara inhandlat en ny bh.

Har sen jag kommit hem suttit och försök göra klart lite läxor. Det har faktiskt gått riktigt bra. Är snart helt klar med hälsopedagogiken, sen har jag tre andra uppgifter som snart är klara. Jag börjar se ljuset i tunneln. Det är bara svenskan som oroar mig nu.

Ska gå ner och försöka få lite hjälp av mamma nu så jag kan bli helt klar med alla påbörjade uppgifter. Så ska jag börja på en till också. Nu är det järnet som gäller så jag slipper ha ångest över det här nått mer!

090218

När jag insett att jag inte kunde plugga nått mer ikväll gick jag till köket och värmde lite mat. Tittade på efterlyst och även idag var det ingenting jag kunde hjälpa till med. Undrar om jag någon gång kommer vara till någon nytta, haha. Jag skulle nog skita på mig om jag någon gång skulle behöva ringa in med nått tips. Inte för att jag tror att det kommer hända någon gång.


Efter programmet fick jag nått ryck och satte mig återigen och pluggade. Jag vet, det är helt otroligt. Så nu när jag ändå är lite igång ska jag fortsätta lite smått och sen sova.

Imorgon blir det upp på stan och leta rätt på Shirleys nya singel "Med hjärtat fyllt av ljus" som släpptes idag. Så blir det väl lite andra inköp också kan jag tänka mig. Måste ha lite nya kläder känner jag. Jag som lovade mig själv att rensa garderoben innan jag skulle köpa nytt. Jag måste göra det snart!

Nu ska jag skriva lite mer på min uppgift i hälsopedagogiken och sen är det dags för sängen.

Var det sportlov det här hette?

Det känns som jag har pluggat hela dagen, men det har jag verkligen inte. Det förklarar också varför jag inte fått så jättemycket gjort när det gäller alla läxor. Jag är nästan klar med en fritidskunskapsuppgift, men behöver ha en liten diskussion med mamma innan jag är helt klar känner jag. Har den senaste timmen hållit på med hälsopedagogiks läxan som är halvklar. I läxan ingår två uppgifter och jag är klar med en av de. Jag vet inte om den heller är så bra så mamma går komma in på ett hörn där med.

Just nu är jag bara trött och grinig och vill ha allt plugg överstökat. Lättare sagt än gjort när man är så skoltrött som jag och ser hur läxberget bara växer. Tur det är lov så att berget inte kan växa mer än så länge. Nu kan det bara minskas. Inte för att det är speciellt mycket mer taggande. Men måsten är måsten.

Stackars er som läser min blogg. Jag bara tjatar om mina läxor hit och dit. Men ärligt talat så är det vad mitt liv består av just nu. Det händer inget annat mer än läxpauser då jag halvt om halvt dör i soffan. Idag har det väl mest varit pauser måste jag erkänna. Var det sportlov det här hette? Då man skulle ta det lugnt och hitta på en massa roliga saker och glömma allt vad skola hette. Ja men då så. Då kanske jag skulle kunna få sportlov någon annan gång kanske? För nu lär det ju inte bli av. Bara plugg plugg plugg plugg, suck.


Väckt för ingenting

Då var man vaken igen då. Blev väckt av att min mobil ringde. Första  två ggrna tryckte jag bort samtalet eftersom jag inte visste vem det var och jag hade ingen lust och svara just då. Om det var nått viktigt skulle de ju ringa tillbaka. Vilket de gjorde. Det första de frågade var om jag var mamma till min brorsa. När jag då förklarade att jag var hans syster frågade han efter min mamma eller pappa. Då har jag bara en liten fråga. Varför ringer han till min mobil när han ska ha tag i Johans föräldrar? Visst att det är mina föräldrar också. Men hur kom jag in i bilden?

När jag ändå har vaknat nu så kan jag lika gärna gå upp. Kl är ju ändå strax efter 11 nu efter allt krångel. Sen är det dags igen att ta sig an den stora plugghögen.

- Två uppgift i fritidskunskap
- Prov i fritidskunskap 
- Svenska B uppsatt + redovisning 
- Samhällskunskapsredovisning
- Uppgift i hälsopedagogik
- Körkortsteori

090217

Har varit lite duktig idag iaf och pluggat. Sitter fortfarande och försöker få lite vettigt gjort med min svenska uppsats. Det är konstigt att man tycker att man gör så mycket när man bara läser igenom det man redan har skrivit och trycker på spara fast man redan har gjort det 10 000 ggr.

Nu ska jag ta och avsluta pluggandet för dagen och gå ner och titta på House. De nya avsnitten börjar idag. Spännande.

Vad är det för en dag?


Grattis Shirley Clamp på födelsedagen!

Hoppas din dag blir precis som du har tänkt dig. Ett år äldre, ett år klokare och ett år vackrare. Hipp hipp hurra för vår finaste sångfågel! <3

Grattis även till Gunnar som också fyller år idag!

Själv har jag varit 18 i en månad nu!

Charter hjältar



Ikväll startade Charter hjältar, ännu ett resprogram. Men den här gången var det från det ställe som jag var på över nyår. Fredrik och Johan kom med på ett hörn i programmet. På välkomsmötet med Nicolas, haha. De tog inte med det absolut roligaste med hela mötet. Synd. Men han hade ju redan gjort bort sig i programmet med sitt dåliga skämt på bussen, HAHA.

Nu ska jag faktiskt ta och sova. Men innan dess behövs det bäddas. Har fått en ny madrass nu efter att Smulan kissat i min säng. Vi får hålla tummarna för en torr natt.  

Party söndag

Hade en jättebra dag igår. Blev massvis med blåmärken i pulkabacken men också mycket skratt, haha. Stackars Svea blev snömostret själv, haha. Men hon bara skratta, knastjejen <3

Blev förfest hemma hos Erika sen. Vi spelade ett kortspel som var riktigt roligt. Tro mig, det blir roligare och roligare ju längre men spelar det, haha. Vissa blev ju bra dragna redan då. Jag var faktiskt, konstigt nog, nyktrast när vi åkte hemifrån Erika. Jag som är så billig i drift, haha 

Vi träffade några Malin kände uppe på stan och hamnade på Njuta mittemot Björnstugan och de fortsatte dricka mer där. Själv tyckte jag det räckte för mig redan då. Men det blev ju lite påfyllning iaf sen väl inne på Björnstugan.

Hade iaf riktigt roligt igår och träffade en massa folk. Även en väldigt otippad person som jag inte ens trodde bodde kvar i Sverige. Men alltid kul och bli överraskad :) För överraskad blev jag verkligen!

Barn på nytt

Dissade melodifestivalen ikväll och låg i mammas säng och kollade på bandet från när jag var liten istället. Vad söt man var när man var liten alltså, haha.

Imorgon är det pulka premiär för i år. Ska ut med Elin och Svea och köra loss. Ska bli skit kul. Åkte aldrig till de idag för Elin kom på att hon skulle på kalas. Så det blir av här hemma hos oss istället imorgon. Jag längtar :D


Bed time nu så man orkar med  både pulkaåkning och krogen imorgon. Det är så skönt med sportlov! <3

.

Puss och kram på alla hjärtans dag


Den oändliga listan

Lång skoldag idag men det gick bra ändå. Man vänjer sig ovanligt snabbt. Lite läskigt nästan.

Har varit väldigt effektiv ikväll och lyckats bocka av fyra uppgifter på min lista. Men jag har också fått en ny så listan är fortfarande lång. Nästan oändligt lång. 

- Uppgift i fritidskunskap
- Prov i fritidskunskap 
- Svenska B uppsatt + redovisning 
- Samhällskunskapsredovisning
- Uppgift i hälsopedagogik
- Körkortsteori

Lite saker är iaf avklarade och det känns ju bra det. Nu är det bara resten som ska bort. Måste plugga lite spanska också tills jag ska åka till Spanien på praktik. Men det ska Manuela få hjälpa mig lite med hade jag faktiskt tänkt. Hon pratar typ flytande, så det ska nog gå bra.

Nu är det dags för sängen för mig. Det väntar en rolig dag imorgon. Skridskor på idrotten och lasergame på fritidskunskapen. Ska då få en till uppgift i fritidskunskapen. Har lust och döda den där läraren. Han som inte skulle köra så mycket teoretiskt. My ass! Det blir ingen krogen imorgon som det var tänkt. Jag orkar hela enkelt inte. Det är ju en dag efteråt också fylld med en massa grejs. Alla hjärtans dag :)

<3

O som i onödiga onsdag

Har börjat få jätteont i halsen varje morgon nu. Inte alls kul alltså. Det går iaf över under dagen men återkommer alltid nästa morgon. Vet inte om jag kanske ska försöka ha talförbud ett tag och se. Men, hur ska jag kunna hålla det?

Kort skoldag idag. Men hade möte inför utomlandspraktiken så jag stannade kvar i skolan en extra stund. Men som vanligt blev man ju inte klokare av mötet. De säger ingenting nytt någon gång. Vi fick iaf ett häfte, där det stod allt det där som vi redan visste. Visst att det kanske är bra för de som aldrig har rest förut, men jag har rest och alla andra i gruppen också. Varför slösa tid på att sitta och gå igenom saker om vad man inte får ha i handbagaget och liknande? Jag förstår verkligen inte. Men fick iaf träffa de andra som ska med från andra skolan. Vi är totalt fem st som ska till Spanien. Två frisörer, en kläder och mode och jag och Natalie från barn och fritid. En saglig blandning helt enkelt.

Har varit iväg och tränat småttingarna ikväll också. Blir ingen träning för min del nu ikväll eftersom jag aldrig verkar bli frisk. Har varit sjuk i en vecka idag. Är redan otroligt trött på det.

Nu ska jag göra nått så ovanligt som att plugga. Jag har inget liv ärligt talat!

<3

Plugga tråk-tisdag

Så var ännu en tråkig skoldag över. Började redan kl 8 idag, som varje tisdag. På teckenspråket fick jag veta mitt resultat på kunskapstestet. Jag hade fått 90/96, och de 6 felen var slarvfel. Så himla irriterande. Men hon visste att jag kunde det. Jag och E var bäst i klassen :D

Påvägen hem på bussen upptäckte jag skyltar som satt överallt i stan. Jag läste lite snabbt och läste att det stod "Varning! Rasist". Jag hajade till och undrade varför det stod överallt. Läste igen och insåg att det stod "Varning! Rasrisk". Det blev ett gott skratt för oss iaf, haha.

Kom hem för ungefär en timme sen och gick då direkt in och kollade min mejl och insåg att jag hade fått ett mejl från min utbytesstudent från Italien. Hon verkar vara jättesnäll och jag kan knappt vänta tills hon kommer hit! Det ska verkligen bli skit kul. Synd att jag inte ska hem till henne sen :(

Nu ska jag faktiskt ta och plugga. Jag har så himla mycket plugg. Tänkte lista upp det här lite som en påminnelse till mig själv.

- Två engelska uppgifter
- Två fritidskunskaps uppgifter
- Prov i fritidskunskap
- Svenska B uppgift + redovisning
- Samhällskunskaps redovisning
- Förskola, skola och fritidshem läxförhör
- Körkortsteorin

Som ni ser är det ju bara att sätta igång, suck. Ska försöka hinna med första två punkterna idag. Får se hur långt jag hinner. Det är ju ändå 4 uppgifter.

<3

Besök väntas

Ännu en måndagskväll. Har fått lite gjort iaf. Känner mig sjukt stressad över allt. Har verkligen hur mkt att göra som helst. Ikväll har jag börjat med mina val inför trean. Det är verkligen hur svårt som helst. Men har kommit en bit på vägen.

Vecka 9 kommer jag få besök från Italien här hemma. En tjej som jag tror heter Manuela. Det är lite svårt att förstå på sig papperna hon har fyllt i. Tror inte hon har förstått riktigt vad hon ska fylla i så man får läsa allt med en nypa salt, haha. Jag har iaf skickat mejl till henne nu ikväll och gick ut och tog lite bilder till henne.





De här bilderna skickade jag. Hoppas hon inte ångrar sig och stannar hemma, haha. Det skulle iaf jag ha gjort. Italien vs Sverige. Inte direkt ett svårt val för mig, haha.

<3

Melodifestivalen

Helgen blev inte direkt som planerat. Men jag hade iaf jättekul när jag mådde bra. Fick kontakt med Shirley efteråt och hon är ju alltid så himla gullig. Hon verkade bli jätteglad av att se oss och skickade slängpussar. Det gjorde min dag, helt klart. Men tyckte så synd om henne. Ville bara springa ner och krama om henne. Men min plan blev stoppad av en säkerhetsvakt och pressen.

Men Shirley var glad sen på efterfesten med familjen. Vilja låg och sov i vagnen för det mesta iklädd en riktig schalgerklänning med massvis glitter på. Shirley ville inte visa sin bedårande dotter för pressen, vilket jag tycker är bra. Hon sa själv "Hon vill inte vara en stjärna som mamma", med ett skratt. Du är en bra mamma Shirley!

<3

Tjuvlyssna på bidragen

Nu kan man tjuvlyssna på bidragen i första deltävlingen. Klicka här

Rudolf med röda mulen speaking

En ny snöfylld dag. Ännu mer snö har kommit under natten. Pratade med mormor i telefonen och vi båda röstar för vår nu. Men som mormor sa, man vill att snön ska komma nu så den inte kommer i mars, april någon gång. Då vill man verkligen inte ha den.

Jag kämpar på mot min svåra förkylning idag också. Mitt halsont har gått över helt, men skulle inte förvåna mig om det kom tillbaka inom en snar framtid med tanke på hur mycket jag hostar. Näsan rinner som en vattenkran och jag är redan Rudolf med röda mulen.

Imorgon är det dags. Melodifestivalen i Gbg. Som jag har längtat och jag kan inte fatta att det händer imorgon. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska ha på mig. Kanske en röd scarf för att matcha upp nosen? Nej usch. Får fundera vidare på det där.

Tankarna över idag då. Jo, jag ska faktiskt ta och städa rummet lite. Hade en tanke på garderoben också, men det känns inte så lockande längre. Kommer bli helt slut av bara städningen så det får nog räcka. Sen måste jag spara krafterna till packningen. Så ska jag hämta Anna uppe på stan vid 20:30 tiden. Det är dagen idag. Ganska mycket för en sjukling.

Nu ska jag vidare och snyta nosen och öka på rödheten på näsan och dra i mig en multivitamintablett igen!

Pusshej!

"I was so happy that I was ugly"


Host host host

Så börjar klockan närma sig 9. Innan jag skrivit klart det här inlägget lär klockan ha blivit mer än 9 med tanke på hur många hostpauser jag måste ta.

Imorgon kommer Anna hit igen. Det var bara två veckor sen sist, men nu är det dags igen. Ska inte till skolan imorgon heller. Har inte varit utanför huset sen i tisdags, men imorgon är det ut igen. När jag ska hämta Anna. Upptäckte i morse att vi fått påfyllning av snö så jag antar att det är kallt ute. Burr, vill inte ut. Men sen blir det ju melodifestivalen på lördag som jag längtat så efter. Så det är bara köra.

Nu ska jag börja fundera på att sova. Så får vi se vart tankarna leder mig.

Pusshej!

Deltävling 1, Göteborg



Deltävling 1, Göteborg:

1. Nina Söderquist - Tick tock
099-230 01 eller 099-320 01

2. Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
099-230 02 eller 099-320 02

3. Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus 
099- 230 03 eller 099-320 03

4. Scotts - Jag tror på oss
099-230 04 eller 099-320 04

5. Emilia - You're my world
099- 230 05 eller 099-320 05

6. Alcazar - Stay the night
099-230 06 eller 099-320 06

7. Caroline af Ugglas - Snälla snälla
099-230 07 eller 099-320 07

8. Marie Serneholt - Disconnect me
099-230 08 eller 099-320 08

Första nr:et 099-230 ** är det lite billigare och 099-320 ** så bidrar du med pengar till radiohjälpen.


All info kommer ifrån expressens tv bilaga

"Jag fick inte ut min röst"

Så lite uppdatering om favoriten Shirley Clamp efter första repetionen, klicka här.


Jag ska bli frisk

Så var man mätt i magen också. Aptiten är mycket bättre idag vilket gör allt så mycket mer positivt. Då får jag i mig all näring jag behöver för att bli frisk. Så nu ska det ätas, för jag ska bli frisk!

Har faktiskt börjat fundera på det där med rummet. Ska nog ta fram tummstocken och börja mäta lite. Det är ju kul med inredning och sånt. Men jag kan ju inte direkt påstå att jag är bra på det, haha. Men med lite träning så.

Så dags att samla krafter och gå igenom i huvudet vart man kan ha förlagt tummstocken. Den har ju inte varit så aktiv på sista tiden direkt.

Pusshej!


Sick and tired

Ännu en sjuk dag hos sjuklingen. Har precis vaknat och man hoppas ju lite på att man ska vakna helt frisk. Men nej, inte idag. Min hosta har blivit värre och det känns som jag snart kommer hosta upp mina lungor. Ska gå upp och ta en ipren och en multivitamin tablett och se hur jag mår efter det.

Om, men bara om, jag mår lite bättre senare idag ska jag ta och städa mitt rum lite och börja mäta och greja tills vi ska göra om mitt rum. Och om jag orkar kanske jag kan röja lite i garderoben också när jag ändå är igång. Men som sagt, bara om jag orkar. Annars kommer dagen tillbringas i soffan framför tv:n tittandes på nått onödigt dåligt tvprogram.

Host och snörvel

Det blir ingen skola imorgon heller. Ska stänga av datorn nu och kolla på Made in Sweden och sen springa vidare till sängen. Jag är helt slut fast jag inte gjort någonting på hela dagen. Helt sjukt. Sjukt var ordet, haha.

Pusshej!

Dags för garderobsröj



Har ett presentkort från H&M som jag tänkte göra mig av med. Har suttit och tittat på deras hemsida nu och hittat lite grejer som ser intressant ut. Märkte efter hand att jag bara hittade ett klädesplagg i någon lite roligare färg. Men inget ska inhandlas innan min garderob är rensad. Så det är bara att sätta igång så jag kan få handla lite mer kläder. Det här får vara mitt lockbete så det någon gång blir av. Ska göra om mitt rum också. Så nu är det dags att få tummen ur!


Nyheter i bh världen

Min kära mamma har idag upptäckt någon nytt i bh världen som hon med argumentet "Jag har inte vetat det här på hela 45 år. Det är vår skyldighet att informera alla kvinnor där ute" tyckte jag skulle uppdatera min blogg med. Hon ville, säger hon, egentligen ha med det på nyheterna, men det duger med min blogg.


"Kom ihåg att ett mindre ryggmått även är mindre i kupan, vilket betyder att storlek 75E är mindre både runtom och i kupan än 80E. För att få samma kupa som i 80E fast med mindre ryggmått ska du välja 75F."



Uppdatering i sjukan

Ligger och tittar på tv. Nu har det äntligen börja bli lite bra program iaf. På dagarna går det verkligen ingenting bra. Det slutar med att man sitter och kollar på tv TV-shop eller nått.

Har lyckats äta lite också. Försökte först med kyckling och ris med currysås, men det gick inge vidare. Så jag tog en ipren och stekte sen lite ägg och  åt en macka. Det gick mycket bättre så nu är jag mätt igen.

Ska fortsätta vila nu. Skulle bara uppdatera er om hur jag mår ;)

Pusshej!

Sjuklingen är vaken

Då var det dags att vakna till. Kanske blev lite väl lång tid i sängen för nu har jag ont i ryggen också. Men det blir nog bra snart. Sitter nere i vardagsrummet nu och äter päron och dricker apelsinjucie. Är jättehungrig men har ingen matlust. Men ska nog ta och leta rätt på nått mer snart.

Tror det var bra att jag stannade hemma idag även fast jag skulle slutat om 30 minuter nu. En kort dag, men det hade varit jobbigt ändå. Vi får se hur jag mår imorgon. Då går jag till 16:20, inte lika roligt. Men som sagt, vi får se. Nu ska jag bli frisk!

Pusshej!

Sjuk

Har precis frånvaroanmält mig. Mår inte alls bra idag. Min hals känns som ett rivjärn och resten av kroppen vill inte den heller. Stannar hemma idag och hoppas på att jag kan gå iväg till skolan imorgon igen. Men viktigast är ju lördag nu, så känner jag mig dålig imorgon så stannar jag hemma då med. Nu är det tillfrisknande som gäller!

Tillbaka till sängen och sova tills jag vaknar igen. Sen är det C-vitamin kur!

Pusshej!

Läkerol makes me talk

Läkerolen har varit min bästa vän idag. Jag har så ont i halsen. Känner mig allmänt förkyld och hängig, mot min vilja. Det är ju melodifestivalen på lördag! Men jag kommer åka hur sjuk jag än blir. Bara döende är ett skäl att stanna hemma.

Hade prov i teckenspråk och kommunikation idag. Båda proven gick bra, men teckenspråket gick nog bäst. Skön känsla när man förstår vad vår lärare tecknar. Men jag var helt säker på att jag skulle tappa koncentrationen på slutet för jag var så himla trött. Men det gick som sagt bra.

Ikväll har jag C-vitamin laddad totalt. Vi hade några multivitamintabletter som jag tog en av och så har jag ätit frukt. Tänkte noga efter vilken frukt som kunde tänkas innehålla mest c-vitamin av de vi hade hemma. Det slutade med kiwi, haha.

Nu ska jag och min sjuka kropp ta och krypa ner i sängen under det varma täcket. Har frysit så mycket idag så jag funderar på att ta på mig allt vad jag äger och har till skolan imorgon. Det var kanske inte heller så konstigt att jag frös idag eftersom våran rektor hade mätt temperaturen på skolan och insett att det var 14 grader bara. Inte konstigt att vi fryser. Kanske dags att göra nått åt det hela och inse att det inte bara är vi som gnäller. Men men, nu sängen.

Pusshej!


När drömmar blir till verklighet

Dagen idag har varit väldigt stressad och fylld av en del irritation. Jag vet inte om det är jag som börjar ändras eller om det är min omgivning. Men någonting är det. Vad det än är så lär jag få veta det i slutändan.

Måste berätta en lite skrämmande sak. Hade svårt för att somna igår kväll men lyckades iaf tillslut. Nästan jämt när jag har haft sådär svårt att somna så drömmer jag en massa saker under natten. Så var det inatt också. Här kommer den läskiga delen. Jag drömde att de hade gjort om Shirleys hemsida. Det i sig är ju inte alls skrämmande, men när jag kom hem idag fick jag ett sms av Ellen där det stod "Anna gå in på Shirleys hemsida. De har gjort om den". Jag hade inte berättat för någon om min dröm så hon kunde ju inte skämta med mig.


Jag bara älskar den nya layouten. Bilden på Shirley är så vacker och bakgrundsfärgen, jag bara älskar den. Shirleys hemsida har nog aldrig varit så otroligt fin. Nu längtar jag tills albumet kommer. Men innan dess är det melodifestivalen. Start på lördag, and I'll be there!

Har lite nya sidor att kolla in om Shirley också. Det är två videoklipp och en tidningsartikel.

Klicka här för att se klippet från expressen

Klicka här för att se klippet från svt

Klicka här för att läsa artikeln från Sydöstran

Pusshej!

Expressen undersöker



Gå in på http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen2009 för att rösta och se det aktuella resultatet :)

RSS 2.0