Dags för observation

Jag som trodde att matchen idag skulle bli en lugn och skön match efter att ha sett att lagen jag skulle döma låg bland de sista lagen i serien. Men icke sa nicke. Tjejerna skötte sig suveränt, men kanske inte jag. Vi hade en kille från innebandyförbundet som observerade oss och jag kan säga att var så jäkla nervös så det går inte att beskriva. Men det gick väl bra iaf. Han sa att vi var jätteduktiga för att bara ha dömt i ett halvår. Så det kändes ju bra. Har lite saker vi behöver tänka på för att det ska vara underlättande. Så det är bara att jobba på det.

Är så himla trött just nu så jag kommer nog somna ganska så snart. Ska ta och duscha nu så jag har det gjort. Det blev riktigt svettigt och döma idag. Man sprang en hel del eftersom lagen spelade lite vollyboll innebandy, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Men det är bra att vi får jobba ;)

Pusshej!

Bakis lördag

Dagen igår blev så lyckad. Matchen jag dömde gick jättebra och jag fick t.o.m. ge en utvisning. En lite lam utvisning, men ändå. Utvisning som utvisning.

Förfesten hemma hos mig blev snabbt avklarad. De kom så pass sent att vi var tvugna att åka på en gång nästan. Men vi lyckades missa bussen, så Fredrik var snäll och skjutsa in oss. Mycket snällt. Kvällen blev suverän och det kommer bli Klaras snart igen, helt klart!

Kom hem vid 2 tiden och var visst inte så smidig då enligt mamma och Fredrik. Jag själv tyckte jag var så otroligt smidig, men tydligen inte, haha. Hade väl inte riktigt koll. Men kul hade jag ;)

Gå upp i morse gick väldigt segt. Skulle upp och träna småttingarna hade jag bestämt mig för. Men jag vet inte om jag gjorde så mycket nytta. Men jag var där iaf, och det visar mitt intresse. Så jag är stolt över mig själv.

Ska snart iväg igen. Döma match i navet ihop med Pernilla. Skönt att det är med henne för jag orkar inte döma med någon annan idag. Gjorde det igår och det gick ju bra, men det krävs dubbel ansträngning. Men man lär sig ju mycket på det också. Men nej, inte idag.

Så det är vad som står på schemat för idag. Sen blir det bara ta det lugnt och sova mkt. Kanske plugga lite också. Har två engelskauppgifter som jag nu faktiskt fattar hur jag ska göra.  Tack Ullis! Tur vi har dig, du har koll. På nästan allt. ;)

Pusshej!

Party fredag

Skoldagen idag blev skit bra. Även fast det blev lite problem. Men det löste sig. Jag är för bra på att argumentera, haha. Åka skridskor var verkligen skit kul, men jag är så trött just nu.

Ska iväg och döma en match om ungefär 50 minuter. Ska bli kul att komma igång igen. Men det är slutspelen nu, så killarna kommer säkert vara helt vilda. Ska kolla upp hur lagen ligger till i serien. Utifrån det kan jag se hur bråkigt det kommer bli. Förhoppningsvis inte allt för jobbigt.


Det blir direkt hem från matchen och fixa sig. Det blir klaras ikväll. Ska bli så jäkla kul :D Förfesten får vara hemma hos mig så jag får lite extra tid på mig att fixa med (a) Men ska ta det lugnt ikväll, ska ju döma imorgon också.

Pusshej!

Den långa torsdagen

Dagen började med en liten sovmorgon. Tog bussen till skolan och träffade då på klassen som jag praktiserade hos förra praktiken. De är så himla söta. De känns som mina små barn, fast jag bara praktiserade med de i 5 veckor. För mer än ett år sen dessutom. Men ändå. Det är nått speciellt med dom!

Skoldagen på torsdagar känns alltid som en evighet. Förmiddagen är så tråkig så att hjärtat knappt vill fortsätta slå. Har två så otroligt tråkiga lärare så klockarna stannar. Men eftermiddagen är mkt bättre. Två helsköna lärare som man alltid skrattar ihop med. Tur det eftersom jag slutar 16:20 på torsdagar.

Direkt från skolan och hem. Får inte distraheras av hindersmässan, då kommer man aldrig hem. Men var otroligt trött också så jag hade inte orkat stanna kvar. Så har jag jätteont i en fot. Har trott att det varit pga mina nya skor. Men jag börjar tvivla nu eftersom jag inte använt de på två dagar nu. Vi får väl se hur det går.

Imorgon blir det en jätterolig dag. Först svenska där vi har eget arbete. Ett lite större arbete som ska likna projektarbetet, vilket jag tkr är jättekul, men jag verkar vara ensam om att tycka det. Sen ska vi leka med våra gäster från Frankrike och Italien. Det kan ju bli spännande, haha. Alla säger att de är jättedåliga på engelska. Vi får väl använda kroppspråket. Efter lunchen sen ska vi iväg till vinterstadion och åka skridskor. Jag längtar!

Måste skynda mig hem sen eftersom jag ska döma en match. Lite nervös eftersom jag ska döma med en person jag aldrig träffat förut. Men det ska nog gå bra. Det brukar det göra. Sen blir det snabbt hem igen för att fixa sig för krogpermiären. Så blir det självklart lite förfest hemma hos E. Vilken dag. Den kommer bli toppen. Får nog ta och gå och lägga mig tidigt så det blir imorgon snabbt :)

Pusshej!

Träningar på gång

Provet idag gick jättebra. Vissa frågor visste jag inte riktigt hur jag skulle formulera mig, men jag fick ner det. Kanske inte bästa formuleringen, men jag skrev iaf. Skrev 5 A4 papper, både fram och baksida. Jag är stolt över mig själv, haha.

Hindersmässan började idag så jag, Natalie, Elma och Malin var uppe och kollade runt lite. Var på banken också och fixade lite saker med mamma. Så blev det lite vanlig shopping också. Det blev tre t-shirtar. Två från Gina Tricot och en från Cubus. Alltid skönt med lite omväxling i garderoben.

Ska ta och sätta på mig lite mer träningskläder nu. Ska iväg och träna småttingarna. Hem och äta direkt efter det för att sen träna själv. Ska bli så skönt. Har inte tränat på jättelänge nu, förutom fyspasset på idrotten igår, och det behövs verkligen.

Bye.

Träningsvärken kommer smygande

Nu är jag äntligen klar med allt plugg inför imorgon. Så skönt, men det fortfarande saker och göra. Som om läxorna skulle ta slut, nej nej.

Börjar få känningar av träningvärk i bl.a. magen efter idrotten idag. Vi hade ett rätt jobbigt fyspass. Men det behövdes verkligen. Inser hur ont jag lär ha imorgon, haha. Men då vet man att det tar.

Imorgon blir det först skolan till kl 13 och sen vidare till banken. Ska fixa lite saker där. Har ju full kontroll över mina pengar nu. Mamma kommer ju inte åt och se ens hur mkt pengar jag har längre. Så det ska vi greja lite med. Sen blir det gå en sväng på stan med Natalie. Hindersmässan börjar ju imorgon också. Blir väl gå lite på den också.

Nu ska jag forsätta kolla på tv. Min favoritkanal tv4fakta. Älskar dokumentärer.

Pusshej!

Tråktisdag i allra högsta grad

Försov mig lite grann i morse igen. Vaknade 07:15 och vi behöver åka hemifrån vid 07:30 på tisdagar eftersom jag börjar kl 8. Det blev hoppa över sminkningen idag också, men orkade inte göra så mkt åt det sen i skolan heller. Det fick bli lite mascara vid idrotten.

Känns som dagen har varit rätt onödig. Har dessutom haft jätteont i mina fötter. Fick nya skor av mamma igår och jag har fått skoskav. Så skorna får stå hemma imorgon tills mina kära fötter har fått läka.

Har pluggat lite mer till provet imorgon idag. Ska plugga lite till, sen får jag vara klar. Tror jag kan allt nu, på riktigt faktiskt. Men det känns för lätt. Men Annas prov brukar inte vara dunder svåra direkt så jag borde ju ha vant mig. Ska göra en inlämningsuppgift också i "Pedagogiskt ledarskap" som jag skulle ha lämnat in för länge sen egentligen. Dags att få tummen ur nu! Så det är vad jag ska göra de närmaste timmarna.

Hejsvejs!


The bear is sleeping

Dagen började inte så lyckat. Gick upp och duschade kl halv 2. Jag vaknade, kollade lite för snabbt på klockan och trodde att klockan var halv 7, men det var den ju inte. Tog mig upp, duschade och upptäckte inte förrän efteråt att klockan bara var 2. Men jag hade för mig att klockan hade ringt. Men klockan hade varken blivit halv 7 eller ringt. Så det var bara att lägga sig och sova i några timmar till.

När klockan väl hade hunnit bli halv 7, då hade inte jag någon lust att gå upp. Kom inte upp förrän 50 minuter senare vilket gjorde att jag hade rejält bråttom. Jag struntade i att sminka mig hemma och tog med mig sminket till skolan istället. Är alltid 15-20 minuter för tidigt i skolan, så jag hinner gott och väl göra det där.

Resten av dagen har väl inte varit så speciell. På "Förskola, skola och fritidshem" hade vi ingen lärare men vi jobbade på ändå. Vi förberedde inför fredagen då vi får besök från Italien och Frankrike. Vi ska leka typiska svenska lekar med dem, så jag och Natalie har suttit och översatt allt ifrån björnen sover till viskleken. Tänk dig björnen sover på engelska, haha.


Idag hade på mig nya scarfen och armbandet som jag fick på festen i lördags. Armbandet får ni se en annan dag. Jättefina båda två. Älskar de! Tack Isabelle, Iris, Pernilla och Anna. Självklart alla andra också!

Dags att plugga vidare nu. Har prov i "Pedagogiskt ledarskap" på onsdag. Det känns som jag kan allt, men jag tvivlar på det faktiskt. Tror det är mer en känsla jag vill ha, än att jag har den. Orkar verkligen inte plugga nu. Men jag måste.

Pusshej!

Party party

Hade en toppenkväll igår. Festen kunde inte ha blivit bättre. Alla är så sköna, hahaha. Ni är helt fantastiska. Tack för alla presenter. Så himla bra!

  
 
En bild säger mer än 1000 ord, haha
.
Vi roade oss med lite tävlingar, skit snack i största allmänhet, mkt skratt och t.o.m. lite brand, haha. Så går det när man har levande ljus och servetter lite för nära varandra. Men det gick bra och vi fick oss ett riktigt gott skratt efteråt. Det blev väldigt mycket dans också. Disco disco!


En helt fantastisk kväll. Längtar tills vi kan göra om detta. Så himla kul. Nu väntar krogen på fredag och Gbg den 7:e februari.

Så himla kul!

Helgsuppehåll

Imorgon kommer Anna hit till stan. Lilla lilla Örebro. Vi ska gå på bio, bröllopsduellen, och sen blir det hem och sova för att gå upp tidigt igen. Fest på lördag. Allt måste förberedas och så har småttingarna matcher också. Ska vara med på den första, sen drar vi mot klubbstugan. Som ni kanske inser så kommer det inte finnas mkt tid för bloggande. Så det blir ett litet uppehåll över helgen.

Nu är det dags att sova tror jag allt. Klockan börjar bli mkt, även fast jag har lång sovmorgon imorgon. Behöver sova ut nu.

God natt!

En vanlig torsdag

Har väl inte hänt nått speciellt idag faktiskt. En vanlig tråkig torsdag helt enkelt. Hade en håltimma direkt efter lunchen så vi satt och snacka skit. Det var meningen att vi skulle plugga, men det gick inge vidare. För mycket tankar.

Har en rejäl sovmorgon imorgon. Börjar inte förrän kl 12:40. Skulle egentligen ha håltimma från 10:30 till 12:40, men jag frågade min snälla svenskalärare (som jag fick mvg av) om jag kunde få jobba hemma istället, och det gick bra. Så härlig sovmorgon imorgon då. Skönt, för det behövs verkligen!

Borde kanske plugga lite. Min läxhög bara växer och växer. Känns inte som den minskar alls. Men jag är så trött så jag vet inte om jag orkar. Får plugga lite lätt bara. Prio ett får vara provet på onsdag i pedagogiskt ledarskap. Så får det bli.

Pusshej!

Från skola till skola

En lite annorlunda dag mitt i den tråkiga verkligheten idag då. Skolan först, då vi bara hade 1 och ½ lektion. Började med svenskan där jag letade information till mitt arbete och hittade endel faktiskt. Sen var det redan lunchdags och efter det vr det dags för pedagogiskt ledarskap. Men där kom det kluriga in. Det var en föreställning i aulan precis samma tid som alla ville gå på. Sam treorna skulle spela "Mamma Mia". Vi gick till våran lärare och frågade snällt om vi fick gå och kolla, den skulle bara hålla på i 30 minuter, men det fick vi inte. Så då stod man med valet, skulle man skolka de där 30 minuterna eller skulle man snällt gå till lektionen? Efter lite check med alla andra märkte vi att nästan ingen skulle gå på lektionen, så jag och Malin hade en plan. Vi skulle gå till lektionen, vår lärare skulle bli arg över att nästan ingen var där. Så skulle vi få närvaro och hon skulle låta oss gå och se föreställningen eftersom vi inte kunde göra nått ändå. Planen gick som smort och vi fick både närvaro och se föreställningen. Snacka flyt!

Hade kanske inte lika mycket flyt på körskolan. Min bilskolelärare hade blivit skickad till läkaren så jag fick köra med en annan idag. Det första hon började berätta var att hon var ny och att hon inte alls var van vid bilen. Oj vad trygg jag kände mig må jag säga. Hon ursäktade sig över allt och inget och skyllde allt på att hon var ny. Så var allting antingen jättebra eller jättekul. Det gick att stå ut med tills hon sa att det var kul att plugga teori. Då insåg jag att det måste vara nått fel på människan, haha. Nejdå, hon var väl jättesnäll och så. Med lite mer träning på det där så kommer hon bli jättebra.

Nu ska jag gå ner, ta en migräntablett för har jätteont i huvudet, äta nått och sen byta om och springa ner och träna småttingarna. Har en känsla av att om de är olydiga idag kommer de få en hel del skit. Jag är inte på bästa humör helt enkelt. Så vi får väl hoppas att de är små änglar idag. För deras egen skull, haha.

Pusshej!


Seg och allmänt trött

Fick inte så mycket gjort idag faktiskt. Har bara pluggat lite grann och måste fortsätta med det imorgon. Blir nog även lite på torsdag och fredag. Men på fredag kommer också Anna hit, så det får bli lite snabbt innan hon kommer. Typiskt att man slutar sent på fredagar nu för tiden. Hatar mitt nya schema.

Imorgon har jag sovmorgon till 10:05 så jag kan ta bussen strax innan 9. Skönt med lite sovmorgon, känner att det behövs. Sov inte alls bra natten till måndag med tanke på min kisskatt och i natt vaknade jag kl 3 av att jag hade båda katterna i mitt rum och de kommer inte överens. Kanske inte behöver säga så mycket mer. Ska även till bilskolan och ha körlektion och boka på lite fler för det är sista gången imorgon som jag har inbokad. Sen blir det hem och plugga och så iväg och träna småttingarna. Får se om jag behöver plugga mer sen efter det eller om jag går iväg och tränar med tränarna sen. Det återstår som sagt att se.

Nu ska jag ta och gå och lägga mig och hoppas på att det varken blir kiss eller bråk på rummet inatt. Tänk om man kan vara så lyckligt lottad denna natt.

Pusshej!

Hur går första deltävlingen?

Alla gissar och tror vilka som kommer gå vidare till final och andra chansen i Melodifestivalen. Jag vill ju inte vara sämre, så här kommer mina gissningar om första deltävlingen.

GÖTEBORG


1. Tick Tock - Nina Söderquist

2. Welcome To My Life - Jonathan Fagerlund

3. Med hjärtat fyllt av ljus - Shirley Clamp, Final

4 Jag tror på oss - Scotts, Andra Chansen

5. You´re My World - Emilia

6. Stay The Night - Alcazar, Final

7. Snälla, snälla - Caroline af Ugglas

8. Disconnect Me - Marie Serneholt, Andra Chansen

Vill börja med att säga att jag inte sätter final på Shirley bara för att jag gillar henne. Jag tror hon har stor chans att gå vidare. Nästan alla känner till henne och hon är en grym sångerska. Dessutom har det gått bra för henne tidigare och jag tror inte hon har en sämre låt den här gången precis.
Tänker lite likadant med Alcazar. De är populära och kan tänka mig att deras låt kommer vara ungefär likadan som de alltid varit, vilket går hem.
Scotts har blivit populära på kort tid och jag kan tänka mig att det kommer gå uppför ännu mer för dem. Men dock inte tillräckligt för en plats direkt till final, det blir en andra chans. 
Sist men inte minst Marie Serneholt. Jag tror på henne eller Caroline af Ugglas till andra chansen faktiskt. Marie Sernholt om det ska vara ett typiskt svenskt röstande, annars Caroline af Ugglas som jag tror skulle kunna skaka om lite i röran. 

Vi får se hur det går. Jag och Anna kommer vara på plats. Jag längtar så otroligt. 
Melodifestivalen, here we come! 


090120

Skolan slutade lite tidigare idag. En sjuk lärare som avslutade lektionen en timme för tidigt så vi lyckades skjuta upp den andra lektionen och tog oss från skolan i en timme tidigare. Redan skoltrött, helt sjukt.

Fick reda på mitt betyg i svenska A kursen idag också. Kan inte fatta det, jag fick MVG. I högstadiet fick jag knappt VG och nu sa min lärare att jag var klockren och att jag verkligen var värd MVG. Det är andra läraren i år som säger att jag är klockren, vad har hänt? Tror ni det kan finnas någon galnakosjukan fast för lärare? haha

Är jättetrött idag, igen, men ska ändå försöka få nått gjort. Det viktigaste först, plugga. Har en inlämning i hälsopedagogik på torsdag och ett prov i pedagogiskt ledarskap och redovisning i samhällskunskap. Samhällskunskapen kanske blir flyttad, förhoppningsvis, eftersom typ inga är i närheten av klara. Men vi får se. Jag är ju så klockren så jag hinner väl klart -.-

Ska försöka rensa i garderoben också, bland alla mina kläder. Jag använder ungefär hälften av alla kläderna, så varför låta de ligga där och samla katthår. För i min garderob finns det inte damm, jag har katthår. Smulan ligger och sover där numera. Måste göra nått åt det.

Nu ska jag kolla lite på Made på MTV. En kille som vill bli modell. Det här måste jag se. Jag ser framför mig hur snygg han skulle kunna bli.



Pusshej!

Städning, check!

Nu har jag städat klart rummet. Så himla skönt att ha det avklarat. Det var ingen större ansträngning som behövdes heller, så jag förstår inte varför man inte göra det lite oftare. Får försöka komma ihåg det till nästa gång. 

Imorgon blir det först skola såklart, sen hem och fortsätta lite i städningstakterna. Tänkte jag ska ta och rensa lite bland alla mina kläder och bädda rent i sängen. Alltid lika skönt och somna i nybäddade lakan. 

Nu ska jag ta och duscha för att sen nanna kudden. Är hur trött som helst efter morgonenss fight med kisskatten. Kommer nog somna gott i natt. Måste komma in i att stänga av datorn tidigt på vardagarna igen också. Jag sover så mkt bättre då. Tänk vad lätt man glömmer av saker. 

Pusshej!   

Artistpresentation i Melodifestivalen


Det är inte alls lång tid kvar innan allt sätter igång. Så nu börjar det hända grejer runt melodifestivalen här. En liten artistpresentation har påbörjats och här kan ni titta på min favorit alla kategorier, Shirley Clamp såklart <3 Klicka här.

Catfight

Blev väckt av min kisskatt imorse klockan 5. Hennes nya hobby verkar vara att väcka mig till den stank som medförs vid hennes kissbehov. Jag blev så arg så jag tog med mitt täcke och mina kuddar ut i soffan och la mig där istället. Jag orkade inte ta tag i det då. Det gjorde jag istället när jag gick upp vid 06:45 efter att ha fått sovit i några minuter extra. Men hon har kissat på min matta, så jag måste slänga ut den. Det luktar fortfarande -.- Tur för henne att jag inte skulle spara den.

Har varit en lång dag i skolan idag, men jag har ändå varit på ganska bra humör. För att vara så trött iaf, haha. Vissa kan jag inte låta bli att bli irriterad på, och vissa gör mig så glad så jag vet inte hur jag klarade mig utan er förut. Ni är helt fantastiska. Älskar min klass!

Det enda positiva med Smulans kisseri i mitt rum är väl att jag nu känner att jag måste städa mitt rum. Har bestämt mig för att göra ett rejält röj. Ska t.o.m. skura golvet alltså! Det ska inte finnas ett spår av hennes äckliga kiss kvar. Kanske det kommer hjälpa mig att få henne sluta kissa så mkt. Vi får se. Vi har en allvarlig fight, och jag kommer att vinna!

Pusshej!

Dags att sova

Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Har haft en underbar helg och kan knappt vänta till nästa helg! Då är det party party och så kommer ju såklart Anna hit också :)


Ska ta och gå och lägga mig nu med min nyinköpta kudde från IKEA. Ska försöka börja läsa boken "Natt till den fjärde november" också. Läste en annan bok av Karin Fossum när jag var på Gran Canaria som jag tyckte var så himla bra. Så nu litar jag på dig Fossum att den här också är bra.

Puss och godnatt <3

Första dagen som 18-åring

Vaknade rätt så sent idag. Kom upp någon gång vid 11 och gjorde mig i ordning lite snabbt för att sen åka iväg med mamma och Fredrik till Marieberg och IKEA. Köpte en klänning på Indiska, det var allt. Så ja, inte direkt några stora händelser, haha. På IKEA tittade vi runt lite för att få mer insperation till nya inredningen till rummet. Det fick jag också, så nu ska det mätas och röjas så vi kan komma igång så snart som möjligt.

Har inte gjort så mkt mer på min första dag som 18-åring. Sitter nu här med min nya dator och är så stolt. Börjar förstå mig på den ganska bra, haha. Sen är det ju det där med att ladda över allt man vill ha från gamla datorn till den här. Sen vad man ska spara och inte spara, haha. Men det får bli ett senare problem. Nu ska jag bara sitta här och vara stolt en stund.

Pusshej!

Födelsedagen

Har haft en underbar födelsedag idag! Just nu är klockan 00:39 och jag kanske skulle ligga och sova sött på min lilla kudde, nej icke. Sitter istället vid min nya fina laptop och skriver till er :D

Har fått hur mkt bra presenter som helst. Har två helt klara favoriter, men allt va självklart bra! Fick ju som sagt min laptop och något som jag nästan hade listat ut innan men vågade inte hoppas. Jag ska  till Gbg och se när Shirley deltar i melodifestivalen den 7 februari :D Ni kan ju ana hur mkt jag skrek när jag kom på vad det var egentligen, haha. Så otroligt glad, lyckligaste i världen!

Är bara stolt att jag lyckats skriva det här inlägget med nya datorn, så lägga in bilder får bli imorgon. Har några få. Kanske kan få bilderna som Natalie tog på mig när vi åkte skridskor i eftermiddags också.

Dags att sova nu.

Måste avsluta med ett litet rim jag kom på tidigare som jag inte kan motstå att dela med mig av:

Födelsedag i all ära
firades med alla nära och kära!


Pusshej!

Ny inredning

Så är det snart dags. Johan gjorde för ett tag sen om sitt rum och nu är det min tur. Jag har lite smått försök göra om rummet genom att byta gardiner och annat smått. Men nu är det dags på riktigt.


Mamma har börjat få lite idéer. Jag tar emot de och ändrar de. Så blir det super bra, haha. Så nu har vi börjat fundera och grejat. Så får vi se om det blir nått och när det blir nått. Ska försöka få med mamma till IKEA imorgon så vi kan kolla runt lite där och sen åka till Marieberg för att shoppa nått för mig att ha på sig på 18 års festen nästa lördag.

Imorgon är det födelsedagen med stort F :D Men det blir inget speciellt imorgon faktiskt. Inte mer än presenter då då. Ska upp och träna småttingarna som vanligt faktiskt, för det känns som något bra. Varför ska jag sitta hemma och stirra på fyra väggar när jag kan göra någon nytta. Sen blir det paketöppning när jag kommer hem. Efter det drar jag iväg till Natalie och är med henne till eftermiddagen då mormor kommer och vi ska äta lite mat och öppna mer paket.

Blir nog en jättebra födelsedag kan jag tänka mig. Ska gå och lägga mig så snart som möjligt så det blir en födelsedag snart. Jag är som ett litet barn, haha. Längtar till min födelsedag och vill öppna mina paket, hahaha.

Pusshej!

Min första 18 års present

Jag berättade i ett tidigare inlägg om en liten present jag fick av mina kompisar när de kidnappade mig. Jag tänkte jag skulle visa den för er nu.



Det är som sagt ett litet internskämt så jag kan tänka mig att ni inte tkr det är lika kul som jag. Men, det är ju faktiskt min present ;)

Pusshej!

090115

Nu har jag inte uppdaterat på några dagar. Men skolan är ju igång igen och ni får räkna med att jag inte uppdaterar lika mycket som förut. Men jag försöker så gott jag kan. Har dessutom inte så mycket att bjuda på från mina vardagar.

Idag känns det som att jag inte har gjort någon nytta i skolan överhuvudtaget. Hade bara nya ämnen idag och därmed två nya lärare. En var väl sådär och en visste jag redan var bra. Så himla positivt och glad. Inte vara glad, pratglad. Precis som jag, haha. Det kan nog bli en hel del roliga lektioner där alltså, hahahaha. Har haft hur mkt håltimmar som helst också, så vi åkte upp på stan och åt och tittade lite på kläder till mig som jag kan ha på min fest nästa helg. Men, kräsen som jag är, vet jag inte om jag ens ska köpa nått nytt. Ska försöka få med mamma upp på stan nu i helgen så får vi se om det blir nått nytt till garderoben.

Det börjar snart bli dags att duscha och fundera på vad man ska ha på sig imorgon i skolan. Jag inser ju vad mina kära vänner har tänkt sig om imorgon. Jag lär väl mötas av lappar med fula bilder på mig där det står att jag fyller år de 17 januari. Får helt enkelt väga upp det med att vara snygg imorgon ;) Och har de inte satt upp lappar så är det ju aldrig fel att vara fin.

Pusshej!

Funderingar på löshår

Jag har börjat fundera på att skaffa löshår. Men jag ska vara ärlig och säga att jag inte har en susning om något i löshårets värld. Har gjort lite efterforskning nu, men vet fortfarande inte vad som är bäst. Alla verkar tycka olika och de skriver hela tiden "det är upp till dig vad du tycker". Men om man inte vet vad man tycker då? Någon som har lust att dela med sig av sina kunskaper?

Vilken metod är bäst för mitt tunna blonda hår och hur länge kan jag ha det i?

Vart ska jag köpa det och hur mycket kostar det?

Är det svårt att sköta och hur ska jag sköta det?


Det är bara några frågor jag har. Någon som har lust och hjälpa mig i denna djungel av löshår? Vore evigt tacksam!

Pusshej!

I väntan på teckenspråket

Sitter i skolan just nu. Har publik under mitt bloggande, haha. Tre små hökar vid namn Linnéa, Malin och Josefin. Natalie har precis sprungit till bussen för att åka till sin arabiska. Vi andra har ju lite mer flyt och har våra lektioner på skolan ;)

Väntar på att ha teckenspråk. Var jättelänge sen nu. Lite pirrigt. Man har ju ingen aning om ifall man kommer ihåg allt eller inte. Och hon var lite små sura på oss redan innan för att vi glömmer så mkt, hehe. Men men, det går nog bra. 

Har ringt och avbokat min körlektion idag också. Hon hade ingen mer lektion den här veckan, men har ju en nästa vecka. Då ska jag även boka på lite fler. 

Gud vad okoncenterad man känner sig på att skriva när man helt plötsligt har publik. Jag tror jag slutar skriva nu innan jag häver ur mig nått dumt. 

Pusshej!  


Nya schemat börjar imorgon

Imorgon börjar det nya schemat. Jag inser redan nu att dagen kommer innebära problem. Det är Risbergska i ett nötskal. Ingenting flyter på som det ska någonsin. Vi har inte ens fått med alla lektioner vi ska ha på schemat. Som sagt, problem.


Kul också att schemat hittills är sämst. Slutar sent varje dag. Jag vet att man inte ska klaga för att man slutar tidigt jämfört med de som jobbar, men ändå. Onsdag kanske kommer förbli tidiga. Det beror lite på hur schemat förändras. Så bra också att lärare och elever har olika scheman. Som t.ex. samhällskunskapen. För oss elever står det att vi ska ha samhällskunskap på måndagar och onsdagar. Men på vår lärares schema står det måndag och tisdag. Ni inser problemen som kommer uppstå? Så dagen imorgon kan ju bli intressant.

Pusshej!
 

Den långsamma blomman


Bild: Annapee

"Jag vågar ta steget ut och gro
och jag önskar att jag funnit min tro
att jag klarar allt
som den långsamma blomman
som äntligen slagit ut"


Text: Shirley Clamp

Hej mitt i matten

Just nu känns det som det ser ut såhär i min hjärna. Matten har bara blivit en enda stor röra och därför har jag nu tagit en liten paus. Jag var trött innan jag gav mig in på mattepluggandet, men nu. Jag skulle kunna somna nu på en gång. Men har massor av matte kvar att gå igenom. Snacka besvikelse om jag inte klarar av provet på onsdag nu. Jag kommer gå och begrava mig levande då.

Nej, kanske lika bra att fortsätta med matten nu. Har fått iaf 10 minuter utanför boken nu. Dags att jobba igen.

Pusshej!

Parkeringsträning


Har precis varit ute och övningskört lite. Tränade väldigt mycket på att backa in på en parkeringsplats. Det är riktigt svårt faktiskt. Det kunde man ju nästan ana, haha. Men det kändes inte så svårt med bilskolans bil. Men den är också hälften så stor som våran bil. Vi gav upp tillslut för mamma ansåg att det skulle gå bra med bilskolans Yaris, och jag blev bara besviken för att jag inte lyckades så bra som jag ville.

Mamma och jag har kommit överens om att jag ska köra varje dag till skolan nu också. Ska köra dit på motorvägen och sen parkera på elevparkeringen. Så åker mamma iväg med bilen till jobbet sen. Då får jag ju köra varje dag, och det tror jag kommer bli bra. Måste ringa till bilskolan imorgon också och ställa in min körlektion på onsdag. Har matteprov då så kan inte komma ifrån skolan, suck.

Ska snart ner och äta, sen är det dags att plugga matte. Skolan är igång igen, och det med dunder och brak.

Pusshej!

Leken som inte uppskattas

Min dag började med gissa bajset leken. Det var inte speciellt svårt med tanke på att det bara var två st i mitt rum, jag och Smulan, och jag låg fortfarnade i sängen och halvsov. Hon började med att kissa på en kartong som låg på golvet, som egentligen inte skulle ligga där, men det hör inte hit. Det upptäckte jag snabbt och försökte då få ut henne ur mitt rum. Men hon sprang in under sängen så jag tänkte, lika bra att ta tag i det här på en gång innan det blir för äckligt. Hade en handduk som låg precis intill som fick komma in i bilden. Jag ser hur Smulan kommer ut från sitt gömställe och sätter sig precis framför ögonen på mig och börjar bajsa. Jag blir skogstokig och skriker åt henne samtidigt som jag försöker få bort henne ur mitt rum. Men hon springer återigen in under sängen och fortsätter att göra sina behov där. En underbar morgon inte sant?

Nu efter att ha rensat upp efter henne, hon som inte verkar veta vad kisslådan i de båda badrummen är till för, ska jag faktiskt ta och gå och duscha. Man känner sig ju lagom fräsch menar jag. Har stängt av elementet i mitt rum och öppnat fönstret och hoppas att när jag stänger det igen, ska stanken av katt kiss och bajs vara borta. Annars är det bara att återgå till gissa bajset leken igen. Behöver jag ens säga att jag hatar min katt för tillfället?

Jag saknar dig

Helt plötsligt känner jag en sånn där otrolig saknad. Ni vet sådär så man inte riktigt vet vad man ska ta sig till. Man har lust och göra nått åt det, men det går liksom inte. Jag har sånna perioder ibland och just nu började en.


Shirley, jag saknar dig enormt mkt just nu! Du är en fantastisk människa och du förgyller hela mitt liv. Tror jag aldrig blivit så uppskattad någonsin som jag är idag. Det lilla du gör blir så stort, det vet du. Tack för att du finns <3 Och tack för att du är du <3

Jag saknar dig!
 

En dag som inte blev som den skulle

Idag blev det inte alls som jag hade tänkt. Jag gick upp vid 9 för att gå till samlingen för att åka iväg med grabbarna till deras matcher. Men när jag kommer dit rasar min plan. Jag blir istället kidnappad av Natalie, Malin och Linnéa i min klass som redan har sagt till att jag inte ska med grabbarna till deras matcher. Jag blev helt chockad och nästan lite besviken för jag hade sett fram emot att åka med de till matcherna. Men förstod väl att de hade hittat på nått som också skulle bli kul. Så här har vi det när man fyller år, hahaha.

Jag fick gå hem och byta om och sen var det vidare mot stan. Vi började med att fika för att de hade bokat en tid till det andra vi skulle göra och det var ett tag kvar tills dess. Så vi fikade. Då fick jag även en lite mindre present som jag kan berätta mer om någon annan gång. Man måste se den för att mer förstå. Dessutom är det ett litet internskämt så jag vet inte om ni kommer tycka det är så roligt. Men iaf.

När fikandet var över var det dags att gå vidare, med ögonbindel. Det blev en tripp runt nästan hela stan och vi stötte på några st som vi kände igen. Jag såg ju ingenting så mig var det väl inte så pinsamt för, haha. Jag lyckades lista ut vart vi var några ggr med hjälp av ljud från miljön runt omkring och andra små saker. Man känner ju sin stad, haha. Tillslut hamnade vi på Strike. Vi skulle bowla. Vi hade verkligen jättekul och jag var sämst som jag hade anat, HAHA. Men jag kom bara näst sist.

Sen började ju såklart magen säga sitt, så det blev lite McD på slutet där vi satt och prata om allt mellan himmel och jord.

Har haft en jättebra dag. Tack tjejer! Ni är underbara, haha. Och överraskning blev det ju, helt klart. Då kan jag hålla mig lugn nästa vecka, hahaha.

Ja det var min dag hittills. Får vi se vad den mer kan tänkas bjuda på.

Pusshej!

En vrickad match

Då var jag hemma igen. Pust och stön, vilken match. Tjejerna var fullkomligt galna. Vet inte vad det tog åt dem. Fanns inte en stund av trötthet hos mig. Det hann jag inte med riktigt. Det var koncentrerat från början till slut. De lyckades med att ha av klubbor, häva över varandra över sargen, skada varandra i största allmänhet och vara riktigt uppkäftiga mot varandra. Som pricken över i:et så började även publiken för det ena laget att skrika och ha sig. Vad vi än blåste för så var det nått vi gjorde som var fel. Tillslut fick jag nog och blåste av spelet och sa åt de att om de inte lägger av med det där så åker de ut. Det blev väldigt tyst efter det kan jag säga, haha. Fick beröm efteråt av tränarna att det var bra gjort att jag sa åt de och att det egentligen inte ska behövas. Men det finns ju idioter till allt nu för tiden. Fick dessutom lite extra betalt. Det var dock för att de inte hade någon växel, men han påstod att det var för att vi hade varit så duktiga. Andra lagets ledare frågade också om vi hade hållit på länge. Sånt blir man glad över. Hon tyckte vi var väldigt duktiga och gjorde allt mycket bra. Alltid kul och höra. Vi är ju där för de så.

Imorgon blir det byta om till tränare. Då är det matcher i Lindesberg. Har fått jättemkt sjukanmälningar, så vi blir en tunn liga. Men det får fungera ändå. Det löser sig. Det blir mkt mer match för grabbarna iaf, haha. Så kan man ju se det. Och det kommer nog inte vara några som helst problem att få de i sängs på kvällen heller. Alla föräldrar blir överlyckliga, haha. Så det är bara ladda om på nytt igen. Samla krafter och få på sig tränarrollen. Det gäller att hänga med i svängarna.

Ska snart ta och duscha. Har lite tjejsnack som måste pratas färdigt först. Sen blir det dusch och vidare mot sängen. Gud så skönt!

Pusshej!

Domar-time

Ska snart sticka iväg till lillån och döma lite. Ska bli kul att komma igång igen efter ett uppehåll nu. Hoppas det går bra bara. Men det tror jag nog. De är ju duktiga de här tjejerna. De går ju ändå i 8:an. Ett år yngre än min kära bror.

Skoldagen idag har varit så himla rolig. Jag har varit på topp och skrattat så jag fått ont i magen. Tyvärr fick jag ont i huvudet på idrotten, men det är borta nu efter en ipren. Men är fortfarnade trött, och väldigt lättroad, haha. Vi får hoppas jag kan hålla mig samman på matchen nu. Men det ska nog gå bra. Pernilla och jag har en del att prata om. Mycket att ta igen. Var länge sen vi sågs nu!

Matcher imorgon med småttingarna i Lindesberg. Ska bli riktigt kul. Var för länge sen jag var med de och spelade match nu. Ska bli kul och se hur de bär sig åt nu. De utvecklas du så enormt. Så underbart och se. Och vet att det är ens förtjänst att de just utvecklas. Sånn härlig känsla alltså. Kan leva på den!

Men nu, dags att samla ihop sig och börja tänka innebandy. Inga trötta ögon nu inte. Pigg pigg pigg! Man kan ju försöka pigga upp sig iaf, haha.

Pusshej!

Allt är klart!

Då var redovisningarna klara. Hade ju både i svenska och matte. Det gick jättebra. Så nu är svenska A helt klart och matte B har jag ett prov i på onsdag. Sen är det över. Gud vad  skönt.

Vi ska snart ha lunch. Vi fick sluta tidigare från matten så vi har lite extra lång lunch. Sen är det idrott. Vi ska ha salen helt för oss själva för de andra klassera har ingen idrott. Vi får hoppas att Ulrika lyssnade på mitt förslag om att vi skulle ha frittval. Som på mellanstadiet, hihi. Då ska jag hänga i ringarna. Det var såååå länge sen.

Ikväll ska jag iväg och döma en match i lillån. Lite extra pengar i plånboken tackar man ju inte nej till. Skriver kanske någonting innan dess, annars blir det nog lite efter iaf. Ha det bra tills dess! <3

Pusshej!

God morgon

Sitter i skolan just nu. Är här lite tidigare så vi kan träna på vår svenskaredovisning. Är så otroligt trött, men det får funka ändå. Jag tror att det kommer gå bra.

Nu ska vi gå iväg och träna på det får jag höra, haha. Så det är bara att röra på fläsket.

Pusshej!

En lyckad skolstart

Gårdagen blev en smula stressig, därav ingen uppdatering i bloggen. Men vi tar det nu istället.

Skolstart igår då. Det blev faktiskt en lyckad sådan. Hade väldigt kul och även fast ett litet problem uppstod höll jag humöret på topp. Det var nämligen såhär att vi skulle börja kl 10, vilket jag inte hade fått någon information om så jag var där redan klockan 8. Vilket nästan hela klassen var. Men men. Vi fick en stunds skitsnack då istället. Sådär en två timmars skitsnack, haha. Kanske var rätt bra ändå.

Efter skolan var det direkt till nästa skola, bilskolan. Det var dags för övningskörning och det var backning och parkering som stod på schemat. Denna gång var även mamma med som fick sitta snällt bak i baksätet. Jag fick använda mina mycket små kunskaper om att backa runt ett gathörn, två olika slags vändningar och parkera mellan två bilar. Först var vändningarna som blev ganska bra. Helt okej för att ha tränat dagen innan om man säger så. Säger nog detsamma om backningen runt gatuhörn. Sen var det dags för parkeringen. The scary part. Fick först köra in mellan två bilar, dvs parkera med nosen inåt. Därefter skulle jag backa in. Paniken steg eftersom jag aldrig gjort detta. Min bilskolelärare bestämde sig då för att visa mig eftersom hon efter lite efterfrågning insåg att jag inte ens hade sett speciellt många backningsparkeringar. Inte ens mamma gör det speciellt ofta. Hon visa en gång och sen var det min tur. Som tur var så lyckades jag utan att paja någon bil och det är ju bara att tacka gudarna för.

Efter en sväng förbi Ica för att köpa leksaksbilar som mamma påstod att det var bra att träna med, så åkte vi hemåt. Jag slängde i mig lite mat och vilade lite snabbt framför tv:n för att sen går ner och träna småttingarna. Blev en bra träning fast de bara var 6 st. Det skrämmer mig lite med tanke på att de har två matcher på lördag. Men det brukar alltid komma fler till match. Då det gäller liksom.

Hem snabbt som blixten från småttingarnas träning och hem och åt igen. För sen var det dags för egen träning med tränarna. Det gick riktigt bra efter att ha haft uppehåll nu under lovet. Så jag är riktigt nöjd. Bara nöjd över att jag ens tog mig iväg, för det är ju en historia för sig själv det där.

Idag har det väl inte hänt så mycket. Skola som vanligt och vi fick reda på nya schema. Det suger rent ut sagt. Men det var bara preliminärt, så förhoppningsvis så inser de hur mycket det suger och gör om det. De har inte ens lagt in alla lektioner än och det suger redan liksom. Förstå hur det kommer bli.

Det har blivit ett väldigt långt inlägg nu känner jag, men har ni orkat läsa enda ner hit så kommer det bästa nu. Eller det jag tkr är det bästa. Jag har fått så mycket beröm de två senaste dagarna, och det blir man ju alltid glad över. Men idag fick jag beröm av min svenskalärare som gjorde mig oerhört glad. Vi hade i läxa att göra två dikter, en som rimmade och en som inte rimmade, över lovet och skicka in de på hennes mail senast i måndags. Duktig som jag är hade jag gjort detta. Jag var inte så super nöjd med dikterna, särskilt inte med den som inte skulle rimma, jag jag hade i alla fall gjort det. Så idag, mitt inne på samhällskunskapslektionen kom min svenskalärare in, gick fram till mig och sa "Anna! Shit vilka bra dikter du hade gjort!" Jag blev lite chockad men fick ur mig ett tack. Efter en liten pratstund var jag ju bara tvungen att fråga vilken av dikterna hon tyckte var så bra, och det visade sig att det var den dikt som jag inte alls var speciellt nöjd med som hon tyckte var så otroligt bra. Hon sa "Alla dikterna från klassen var bra, men det var den som sack ut ifrån mängden". Så nu sitter jag här igen, stolt och lycklig, och hoppas på att redovisningen imorgon kommer bli lika lyckad.

Pusshej!

 

America's next top model


Kl: 20:00 på tv3

Ikväll börjar America's next top model igen. Den här gången ska jag faktiskt försöka följa det. Har varit lite si och så med det förut. Har inte riktigt haft tid med det. Vi får väl se hur det blir med det.

Solning och övningskörning

Var iväg på förmiddagen och gjorde nått jag aldrig gjort förut. Jag solade solarium med mamma. Kände att jag ville fixa till brännan lite mer. Får vi se om det hjälpte någonting. Det känns så, men man vet ju aldrig.

Vi åkte och handlade direkt efter det. Ingen direkt höjdare kanske, men det behövs ju ibland. Vi lyckas ändå alltid få det lite roligare på nått konstigt vis. Tog sen bilen upp till stan och hämtade upp Fredrik som tränade och åkte sen hem och åt lite.


Sen var det dags att övningsköra lite. Har körlektion imorgon så det kändes som det behövdes tränas lite, hehe. Jag skulle träna på att backa och parkera, så det gjorde vi. Det kändes som det gick ganska bra faktiskt. Trodde jag aldrig skulle kunna parkera mellan två bilar, men jag lyckades! Så nu sitter jag här, stolt över min egen insats, och bara hoppas på att det går lika bra imorgon. Vi får ta och köpa en ny övningskörningsskylt imorgon bara, för den råkade ramla av under körningen. Jag kör ju så vilt ;)

Skola imorgon också. Inte direkt så man längtar. Hade gärna haft lov ett tag till. Tur det är en kort dag imorgon iaf.

Pusshej!

Sista orden för dagen

Det har varit mycket idag. Rädsla, ilska, skratt och tårar. Det är inte konstigt att man vid närmare 11 taget är näst intill slut. Har sen det senaste inlägget haft riktigt kul och skrattat så otroligt mycket, tack vare en person som vet precis vem hon är <3. Du och jag i ett nötskal, haha!


Imorgon vill jag hitta på något kul. Men på något sätt känns det som att jag inte kommer komma ut från husets väggar ändå. Kanske bara ska ge upp om att jag kommer hitta på nått kul och ta tag i teorin till körkortet istället. Det börjar ju bli på tiden.

Sovdags nu tror jag. Kanske tar och kollar på en film eller nått i sängen. Tv:n kanske har nått att erbjuda. Man vet ju aldrig. Mirakel kan ju ske.

Pusshej!

Du är vad hat innebär!

Jag känner att jag behöver avreagera mig lite. Lätta lite på trycket på hjärnan. För just nu är jag så förbannad så jag vet inte vad. Det finns en människa på denna jord, som egentligen inte ens är värd denna uppmärksamhet, men på nått vänster ändå lyckas få den. Hennes meningen med livet verkar vara att förstöra alla andras liv, bara för att hon själv är så otroligt misslyckad. Jag tror inte hon vet hur otroligt mycket hon sårar folk. Men skulle man berätta det för henne skulle hon nog tyvärr bara bli nöjd. Hon är elakheten själv och verkar tycka om det. Hur kan man leva med sig själv när man är sådär? Jag kan verkligen inte förstå. Jag har aldrig tyckt om att använda ordet hat, men den här personen har fått mig att förstå precis vad hat innebär.

Jag hatar dig!

Gran Canaria i bild

Har ju lovat lite bilder, så här kommer de. Försökte hitta lite fina bilder, men vi får se vad ni tycker.

  
  
  
Hoppas ni tycker om bilderna. Alltid kul att dela med sig av det man tagit, men extra kul om ni tycker om det. Låt mig höra era åsikter. Skriv ner det i ord och skicka in kommentaren!

Pusshej!

Klart man hänger med

Så var grejandet klart. Kan erkänna att jag inte gjort så speciellt mycket själv. Anna har som vanligt fått rycka in när allt bara faller i bitar, haha. Jag vet inte hur min blogg skulle se ut utan henne! TACK <3

Ska ner och äta lite nu. Funderar på att lägga mig i soffan med en varm filt och titta på någon lite halv intressant film. Lite backhoppning sådär. Är så trött så jag hänger verkligen inte med. Så en film blir nog bra. Inte någon jobbig film som man måste vara med hela tiden. En sånn då man kan somna i 10 minuter och ändå vara med i vad som händer. Vi får se vad filmhyllan erbjuder.

Pusshej!

Bloggarbete pågår


Håller på att sakta men säkert göra om min blogg. Så bli inte förvånade om ni kommer in hit och allt är upp och ner. Får vi se hur lång tid det tar att fixa bloggen den här gången och hur länge jag håller mig nöjd och glad, haha. Det är olika varje gång. Som ett eget litet äventyr i sig.

Pusshej!

The winner takes it all

Nu är det gjort, tandläkarbesöket. Det gick bra och jag dog inte alls. Även om det kändes som det ibland. Jag var så nervös så jag hörde knappt vad hon sa ibland. Inte för att hon sa så mycket heller. Hade bara ett litet hål som inte behövde lagas och sen några ställen där de fanns risk för att det skulle bli ett hål. Så nu ska det ätas flourtabletter och köras tandtråd. Jag slipper iaf komma tillbaka, och det känns som en vinst bara det, haha.



Solen skiner, himlen är blå


Man kan ju inte låta bli att längta tillbaka!

Men nu är det faktiskt dags för sängen. Lyckligt nog så kliar det nästan ingenting nu så jag ska nog kunna somna rätt så snabbt. Bara jag inte börjar tänka på att jag faktiskt ska till tandläkaren imorgon. Måste kolla upp en buss tills dess också. Blir en lite tidig morgon imorgon alltså.

Pusshej!

Skräcken väcks till liv

Har pluggat klart nu för dagen. Vet inte om jag kanske ska på och pilla lite på det imorgon också. Men det återstår och se.

Imorgon är det dags för årets värsta besök. Jag ska till tandläkaren. Jag hatar det verkligen. Har en så otrolig tandläkarskräck. Den är värre än min nässprays fobi alltså, haha. Men jag har en liten anledning till det hela. Jag hade en tandhygenist när jag var liten som var rent av dum i huvudet. Har en som är jättebra nu, men ändå har jag nått emot det. Försöker intala mig själv att de inte gör nått konstigt alls, de ska ju i stort sätt bara titta imorgon. Ändå har jag en obehaglig känsla inom mig. Nej usch. Tur man inte går dit allt för ofta iaf.

Det är inte så många dagar kvar tills jag fyller 18 nu faktiskt. Närmare bestämt 13 dagar kvar. Jag är så nyfiken på vad jag ska få. Alla pratar så mycket om det så jag blir hur nyfiken som helst. Kommer slita upp paketen i Shirley fart, hahahaha. Anna och Carro förstår vad jag menar, hahaha.

Pusshej!

Borta bra, men hemma bäst

Kom hem igår till kylan. Tänk att det kan vara så skönt att sova i sin egen säng. Men vädrets omväxling kunde väl ha varit bättre. Från omkring 20 grader varmt till -18 grader, det är ju inte så man hoppar av glädje. Mer skakar.

Blev dessvärre inte så mycket sömn inatt. Jag har fått någon slags klåda på nästa hela överkroppen. Jag trodde, med tanke på mina tidigare erfarenheter av solsemestrar, att detta var värmeutslag. Men inatt, i kalla Sverige, fick jag inte slut på kliandet. Efter att ha försök med allt från bakpulver till allergitabletter utan resultat skapades det panik. Somnade tillslut vid halv 4 och blev väckt när vi fick besök vid 1 tiden. Gick dock inte upp då utan låg kvar i sängen till halv 3.

Idag känns det iaf bättre. Det kliar, men det är så jag kan stå ut. Ska nu sätta mig ner och plugga. Jullov, jo visst. Men vadå vara ifrån skolarbete? Lärarna säger "Plugga ingenting på lovet nu", men hur hade de tänkt sig det när de ger läxor över jullovet? Snacka om att ge dubbla budskap.

Pusshej!

Sista dagen

Imorgon ar det dags att aka hem igen. Lite trist men enda ganska skont. Hem till sin egen seng! De her sengarna ar inte de skonaste om man seger sa. Och for att legga till ett till I-lands problem sa har jag fott sont skoskav av mina badtofflor har nere. Men idag ar det ligga i solen som geller, do behovs inga skor, och inte heller imorgon behover jag de. Do ar det gympaskor som geller. Det e ju kallt hemma i Sverige har jag hort..

Ska snart go iveg till afferen en trappa ner och kopa lite saker till lunchen och sen ar det raka vegen till solstolen. Idag ska det stekas!

Ha det bra! Hors kanske mer imorgon. Beror po hur trott jag ar. Oker herifron kl halv 6 po morgonen so jag ler vara rett trott ner jag kommer hem.

Pusshej!

RSS 2.0